4.6.2011

Valkosipuli-basilikapizza



Tämä on nyt Se valkosipuli-basilikapizza, jonka reseptiä kaikki aina kysyvät! :D Ainakin pari vuotta tää on nyt ollut se, jota on aina toivottu ja kovasti kehuttu jokaisessa miitissä, johon tätä vaan tehnyt olen. Ja edelleen uskallan itsekin tätä suositella :) Helppo tehdä laktoosittomana, sopii kasvissyöjille ja yleensä maistuu kaikille :D

Alkuperäinen resepti on Kinuskikissalta. Itse kuvasin tämän jo helmikuussa, mutta jonnekin kuvakansioihin tämä taaskin hautautui :/ On tätä senkin jälkeen tullut tehtyä, mutta itse yleensä jätetään koristelut kokonaan tekemättä, jolloin pizza ei ole niin öljyinen syödä ja koristeeton pizza on helppo kelmuttaa viemisiksikin :) Hinnastakin iso osa tulee jo pinjansiemenistä.

Alla olevasta annoksesta tulee yksi noin pellinkokoinen pyöreä pizza. Itse teen aina kerralla kaksinkertaisena (kuten näissä kuvissakin), sillä tämä pizza kyllä yleensä viimeistä palaa myöden häviää ja basilikaöljykin on helpompi soseuttaa, kun nestettä on hieman enemmän.

Pohja:

1/3 ps kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 dl vettä
2,5-3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Valkosipuli-basilikaöljy:

vajaa 0,5 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
0,5 ruukkua basilikaa

Pinnalle ennen uunia:

2 dl (n. 100 g) mozzarellajuustoraastetta

Pinnalle uunin jälkeen:

basilikanlehtiä
(rucolanlehtiä)
pinjansiemeniä
oliiviöljyä



Sulata hiiva ja sokeri haaleaan veteen.





Yhdistä jauhot ja suola toisessa kulhossa.



Lisää jauhoseos hiivanesteeseen pienissä erissä.





Vaivaa taikinaa muutama minuutti.





Anna kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia.





Kauli taikina jauhotetulla pöydällä (tai suoraan leivinpaperin päällä) ohueksi levyksi ja siirrä pellille.



Soseuta öljy, valkosipulinkynsi ja basilikanlehdet sauva- tai tehosekoittimella. (Basilikaa meni kulho täyteen eli reilu puolet basilikaruukusta, mutta nappasin tähän kuvan ennen kuin kaikki muu sillä peittyi.)





Sivele valkosipuli-basilikaöljy pohjan päälle.



Ripottele pinnalle mozzarellajuustoraaste. (Heitin koko pussillisen.)



Paista 250 asteessa 5-7 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.



Leikkaa pizza annospaloiksi ennen koristelua.



Silppua basilikan- ja rucolanlehdet ja laita kulhoon pinjansiementen kanssa. Lorauta joukkoon hieman oliiviöljyä.



Nostele koristelut valmiin pizzan päälle ennen tarjoilua.



----

Ostoslista:

Suomen Hiiva Oy Kotileipojan Kuivahiiva - 0,66 € / 2 pss
Rainbow kidesokeri - 0,85 € / kg
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 1,49 € / 2 kg

Rainbow ekstra-neitsytoliiviöljy - 2,95 € / 500 ml
valkosipuli, yksikynsi - 1,15 € / 100 g
basilika - 1,53 €

Valio mozzarellaraaste - 2,23 € / 150 g

Meira pinjansiemen - 4,29 €


Yhteishinta: 7 €

4 kommenttia:

  1. OI, kuulostaa todella herkulliselta ja olikin syötävän hyvän näköinen :) Tätä pitääkin tehdä!

    VastaaPoista
  2. Joo, kannattaa kokeilla! :) Mä aikoinani yllätin itsenikin tästä tykkäämäällä, kun en silloin vielä oikein oliiviöljystä tai basilikasta edes pitänyt :D

    VastaaPoista
  3. harmi kun ei oo tehosekotinta

    VastaaPoista
  4. Harmi tosiaan! Tuo sauvasekoitin on kyllä ollut tarpeellisin hankinta hetkeen :) Jos ei sitäkään omista ja, jos vaan viitsii niin voihin tähän basilikat hienontaa vaikka ihan veitsellä, mutta maku ei tietenkään ole aivan yhtä tasainen sitten.

    VastaaPoista