
Tämäkin resepti minnin Karpintapaisia kokeiluja-blogista. Vähän muhjun näköistä yön marinoiduttuaan, mutta yllättävän hyvää. Valkosipulia vaan läträsin reippaammalla otteella kuin tässä ohjeessa ja hyvin maittoi!
200 g tuoreita herkkusieniä
1 dl (rypsi)öljyä
1 iso yksikyntinen valkosipuli (tai pari tavallista kynttä)
1 rkl balsamiviinietikkaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
1 rkl kuivattuja yrttejä (mitä sattuu löytymään, esim. tässä oregano ja basilika)

Pese/puhdista herkkusienet. Viipaloi sienet.
Sekoita marinadin ainekset keskenään kannellisessa purkissa. (Itse tein ihan vaan kulhossa.)

Laita sieniviipaleet purkkiin, kansi päälle ja kääntele niin, että kaikki sienet ovat marinadissa. (Tai kääntele sienet lusikalla varovasti marinadiin.)


Nosta sienet jääkaappiin ja anna marinoitua 5-6 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Kääntele purkkia aina välillä (tai sekoita muuten), että sienet marinoituvat tasaisesti. Jos sienet tuntuvat imaisevan kaiken öljyn, voit lisätä öljyä.
----
Ostoslista:
herkkusienirasia - 1,39 €
Keiju rypsiöljy - 1,53 € / 500 ml
yksikyntinen valkosipuli - 1,15 € / 100 g
Rajamäen valkoinen balsamico - 2,67 € / 0,35 l
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
Dan Sukker taloussokeri - 0,89 € / kg
oregano - 1,15 € / 6 g
basilika - 1,19 € / 9 g
Yhteishinta: 1,90 €
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti