27.6.2011

Tuparit / synttärit / juhannus

Lauantaina vietettiin kitinäkeittiössä varsin löyhän teeman tupareita pienellä porukalla, kun synttäritkin olivat jo viikko sitten ja nyt sopivasti ihmisillä löytyi juhannukselle vapaata. Ihan mukavasti mä onnistuin kuudellekin ihmiselle ruokaa tekemään ja ehkä kaikkien yllätykseksi ruoat olivat jopa erittäin maittavia! :D Itse ehkä eniten yllätyin, sillä yleensä mun uudet kokeiluni eivät välttämättä olekaan just niin onnistuneita. Yleisesti mä olen itse osoittautunut usein joukon nirsoimmaksi, kun ollaan mun kokkaamaani ruokaa syömässä xD

Osa ruoista oli vanhoja tuttuja ja loppuihin pyrin julkaisemaan reseptit mahdollisimman pian :) Tässä kuitenkin lyhyt katsaus tuparitarjoiluista:



Makealla puolella perinteisesti juustokakkua ja karkkitehdastoimintaa :D Tällä kertaa siis hyydytetty Domino-juustokakku valkosuklaalla, kiireessä roiskittuja Cookie Popseja 50 kappaletta ja pellillinen salmiakki-suklaafudgeja.




Tarjolla oli myös tuttuja ja turvallisia feta-pinaattipiirakkaa ja mansikka-halloumisalaattia, joista kumpaakaan ei juuri jäänyt, vaikka porukka ei halloumin ylimpiä ystäviä ollutkaan :D Halloumisalaatti muuten samalla ohjeella kuin aiempi, mutta halloumit pilkoin suupaloiksi ja salaattipohjana tällä kertaa jääsalaatti, jäävuorisalaatti ja rucola.




Lisäksi kitisen kokeilevan keittiön tuotoksina syntyi minnin reseptillä papumössöä ja marinoituja herkkusieniä.



Sekä dippailtavana kylmiä lihapullia ja kurkkutikkuja. Myös dipit tein itse.

Lihapulliin käytin tuttua perusohjettani ja yön pimeinä tunteina (hämmentävä juhannus ;D ) heittelin sekaan vielä vähän mitä mieleen sattui tulemaan mausteisuutta saadakseni :D Eli siis 700 g jauhelihaa, 1 sipuli, 1 kananmuna, 0,5 tl suolaa, ripaus valkopippuria, ripaus chilijauhetta, puoli pussia taco-mausteseosta, purkillinen mietoa taco-kastiketta, vajaa desi kermaa ja 200 g murustettua salaattijuustoa. Paisto 200 astetta ja 20 minuuttia, tai kunnes lihapullat alkaa näyttää kypsiltä (lihapullien koosta riippuen). Tästä annoksesta tein noin 70 pikkuista lihapullaa :)

Tällä kertaa rajoitteiden vuoksi käytössä perus Apetina, mutta muuten kannattaa valita jokin vähän voimakkaamman makuinen kunnon feta. Yleensä itse tekisin napostelulihapullat ilman kummempia mausteita pelkällä Aura -juustolla :)


Sitten tarttis vaan taas uutta tekosyytä kutsua ihmisiä syömään! :D

9 kommenttia:

  1. Millä ohjeella tuo fudge on tehty? :P

    VastaaPoista
  2. Tupu: Herkulliset oli ruoatkin ;D

    Anonyymi: Kondensoidusta maidosta, sokerista ja voista keittelin tavallisen fudgemassan, johon lopuksi sulatin sitten vielä pari levyllistä Fazerin salmiakkisuklaata. Lisään blogiin tarkemman ohjeen lähipäivinä! :)

    VastaaPoista
  3. Koska on tuparit mulle B)

    VastaaPoista
  4. Mäkin voisin tulla tupareihin! 8) On aika herkullisen näköisia ruokia nimittäin...

    T: Tilly

    VastaaPoista
  5. Ihana blogi sulla! Löysin tänne eilen etsiessäni kinkkupasteija-reseptiä =) Jonkinlainen juustokakku olisi myös tarkoitus vääntää resepteilläsi. En ole aivan surkea kokki, mutta uutta kokeillessa on kiva että vaiheet on kuvattu =) Iso plussa ostoslistasta ++++++++
    t. mami

    VastaaPoista
  6. mingo: Hah! Kuulin vähän juttua, että jokuhan jo kieltäytyi Pirkkalaan lähtemästä niin leivot itse vaan ;D

    Tilly: Tervetuloa vaan! :D Vaikka joskus muuten vaankin käymään :)

    mami: Kiitos kivasta palautteesta! :) Itsekin hahmotan reseptit aina paremmin kuvien kautta niin tällä tavalla nää omat reseptit jää itsellekin mieleen :D

    VastaaPoista
  7. Laita postissa B) LAita mulle ajoreitti niin voin tutustua ja harkita B)

    VastaaPoista
  8. Haha, isken jonkun juustokakun kirjekuoreen :D Mä annoin sulle jo helpot reittiohjeet, jos haluat sen maisemareittivaihtoehdon niin pistä itse johonkin reittihakuun ;D

    VastaaPoista