15.6.2011

Halloumipasta



Mä olen nykyään aivan rakastunut halloumiin ♥ Grillikautta (tai ennemminkin kunnon grilliä) odotellessa tein välillä vaihteluksi halloumista pastaa ja voi miten hyvää taas olikaan. Pasta on hyvin perus, mutta halloumi sai kyllä mulle maittamaan :D Mieskin tykkäsi, vaikka etukäteen taas pitikin jotain mutista kasvisruoista. Helppo ja nopea ruoka, joka valmistuu samassa ajassa kuin pastan keittää. Resepti napattu Hannan sopasta.

Kahdelle:

n. 200-300 g pastaa
1 pkt halloumia
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
1 paprika
3-4 rkl pestoa
0,5-1 dl vettä
mustapippuria
(rucolaa/viinisuolaheinää/basilikaa)



Kuutioi halloumi.



Laita halloumikuutiot runsaaseen kylmään veteen (0,5-2 tuntia), jos haluat liottaa niistä liian suolaisuuden pois.



Laita pastavesi kiehumaan. Keitä pastat pussin ohjeen mukaan kypsiksi ja valuta.



Hienonna sipulit ja kuutioi paprika.





Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja paista siinä sipuli, valkosipuli, paprika ja halloumi.



Mausta pestolla ja mustapippurilla ja lorauta sekaan hieman vettä.



Sekoita joukkoon kypsä pasta (tässä täysjyväspagetti).



Nosta pasta tarjolle ja koristele halutessasi rucolalla, viinisuolaheinällä, basilikalla tai muilla haluamillasi yrteillä.

----

Ostoslista:

MyllynParas täysjyväspagetti - 1,35 € / 500 g
Filos halloumi-juusto - 2,99 € / 200 g
sipulipussi - 1,39 € / kg
valkosipuli, yksikynsi - 1,15 € / 100 g
paprika - 0,56 € (2,89 €/kg)
Barilla Pesto Genovese - 3,02 € / 190 g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g


Yhteishinta: 5,30 € / 2 annosta

7 kommenttia:

  1. Mmm nam! Halloumia olen käyttänyt tosi vähän, osittain varmaan hinnan takia ja osittain siksi etten tajunnu liottaa juustosta liikaa suolaa pois ja kyllä oli naama niin sisässä kun sitä syötiin :D uusia yrkkiä siis kehiin.

    VastaaPoista
  2. Miten tuo halloum reagoi paistettaessa? En ole syönyt muuta kuin grillattua veriota, että pysyykö se samanlailla kasassa vai sulaako enemmän tai jotain? (:

    VastaaPoista
  3. Luumukka: Itse tosiaan liotan aina sen reilun puolisen tuntia, jos halloumista jotain teen. Liottamattomana on kyllä niin suolaista, etten mä ainakaan pysty edes syömään :P Eli ehdottomasti uusia kokeiluja vaan! :D

    hiutale: Kuumalla pannulla paistettaessa pysyy muodossaan samoin tai ehkä jopa paremminkin kuin grillattaessa :) Nyt tässä tuo juusto sai muhia melko kauan tuolla kasvisten seassa niin halloumi vähän veltostui, mutta ei varsinaisesti sulanut kuitenkaan :)

    Taikakaulin: Niin on! Kunpa vaan osais käyttää sitä monipuolisemmin :)

    VastaaPoista
  4. Bonasin tämän ohjeen blogistasi n. vuosi sitten ja tämä on ehdottomasti edelleen mun lempiruoka! Lähes kerran viikossa tulee tätä tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Tämä on kyllä yksi omistakin kasvisruokasuosikeistani :)

      Poista
  5. Bongasin tämän aamulla, kun googlailin halloumipastaa, oli pakko kokeilla, vaikkakin jouduin vähän soveltamaan, koska minulla ei ollut pestoa. Öljyyn sotkettu kuivayrttidippijauhe (Heikkilän yrttitilan basilika-salvia-meirami-timjami-ruohosipuli) korvasi peston kuitenkin hyvin. Oli tosi hyvää, teen taatusti toistekin :)

    VastaaPoista