30.5.2011

Kinuskinen Omar-juustokakku



Joskus kauan sitten sain syödäkseni ihanaa Omar-juustokakkua, joka mun mielessäni on siitä lähtien kummitellut. Nyt sain viimeinkin aikaiseksi etsiä ohjeen tähän herkkuun ja googlettamalla päädyin Mantan kyökkiin, joten resepti otettu sieltä siis pienin muokkauksin jälleen.

Alkuperäisessä reseptissä käsketään lisäämään sokeria "oman maun mukaan", joten alla oleva resepti on mun makuni mukaan ;) Kakusta tulee todella makea, mutta mun mielestäni kinuskikakun sellainen kuuluu ollakin. Mutta sokerin määrä saattaa monelle olla liikaa ja kannattaakin se sokeri tosiaan maistella omaan makuunsa sopivaksi. Tai sitten valita jokin muu kakku tehtäväkseen, jos ei makeaa kestä ;D Ja tietysti myös kinuskeissa on makueroja.

Itse käytin tällä kertaa pohjaan Safari-keksejä, jotka ovat mun suurta herkkuani. Yleensä teen juustokakkupohjat aina Dominoista, mutta tähän kyllä noi Safarit on ihan nappivalinta!

Pakko kehua muutenkin, todella hyvää! Loppukakun mukanaan vienyt vieraskin kehui kakkua jopa taivaalliseksi, joten suositukset on kunnossa :D Täytteestä tuli ihanan moussemaisen pehmoinen ja sopivasti kinuskinen. Omar-palat tosin eivät kovin vahvasti tuolta maistuneet, koska ne sulavat osittain tai kokonaan täytemassan sekaan ja valuvat leikattaessa lautaselle, mutta kyllä tätä Omar-juustokakuksi silti voi kutsua :) Nam.

Pohja:

200 g Safari-keksejä tms. suklaahippukeksejä
50 g voita/margariinia

Täyte:

2,5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl kinuskikastiketta
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
3 liivatelehteä
n. 15 kpl Omar-karkkeja



Murskaa keksit ja sulata voi/margariini. Sekoita tasaisesti keskenään.





Painele seos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle. (Kuvien vuoka 22 cm.)





Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 5-10 minuutiksi.



Rouhi sillä välin 15 Omar-karkkia.



Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.



Notkista vatkaamalla tuorejuusto ja lisää siihen kinuskikastike. Sekoita tasaiseksi.





Lisää sokeri ja vaniljasokeri oman makusi mukaan. (Täytteen makeus tasoittuu vielä hieman kerman lisäämisen jälkeen.)



Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvankuumaa vettä. ( - Itse puristelin liivatteista enimmät vedet pois, laitoin liivatteet mukiin ja kuumensin mikrossa, kunnes liivatteet olivat sulaneet aivan nestemäiseksi ja sekoitin vielä lusikalla varmuuden vuoksi).





Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.



Lisää kermavaahto ja sekoita varovasti tasaiseksi.





Kääntele Omar-murut täytteen joukkoon.





Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.





Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä n. 4 tuntia tai mielellään yön yli.





Koristele esim. kinuskikastikkeella, Omar-silpulla tai Omar-ruusuilla.



^ Tarkoitus oli tehdä kinuskikastikkeelle urat kakun pintaan, mutta se kiireessä jäi, joten kastikkeet aikalailla levisivät ja valuivat kakun päältä pois.

Itse tein samalla elämäni ensimmäiset ruusut!! Vähän tuli paksuja ja ihan pikkuruisia xD Ohjeen näihin löytää googlettamalla sokerimassa- ja marsipaaniruusuja. Omar-ruusut tehdään samoin, mutta Omar on näitä helpompaa käsitellä :)



----

Ostoslista:

Kantolan Safari Original - 1,69 €
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini - 1,49 € / 500 g

Flora vispi - 1,15 €
Kraft Philadelphia Original - 1,79 €
Rainbow kinuskikastike - 1,39 € / 2 dl
Dan Sukker vaniljasokeri - 1,75 € / 170 g
Rainbow kidesokeri - 0,85 € / kg
Meira liivatelehti - 1,29 € / 10 kpl
Fazer Omar - 2,47 € / 350 g


Yhteishinta: 7,50 €

13 kommenttia:

  1. Mun mielestä nuo ruusut on ihan mallikelpoiset. Ei todellakaan uskoisi ekan kerran tuotoksiksi! Ehkä munkin pitäisi uskaltaa siis heittää ruusunvärkkäysneitsyyteni ja aloittaa vaikka noilla Omareilla...

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Joskus yöllä neljän aikaan noita räpelsin ja ihan ensimmäisen sainkin vielä ruusulta näyttämään (kuvassa vasemmalla), mutta sitten loppui kärsivällisyys ;D

    Mutta suosittelen kyllä Omareilla aloittamaan! Oli tosi helppo käsitellä ja varmaan saa kauniita ruusuja, jos vaan yhtään viitsis keskittyä :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan kuuloinen ohje ja kauniit ruusut! Tätä täytyy testata jossain sopivassa vaiheessa. :)

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa ja näyttää ihanalta! Kakku ei voi koskaan olla liian makeaa ;) Tai ainakin paljon siihen vaaditaan :D Tämä menee testiin kyllä =)

    VastaaPoista
  5. Nam, täytyy varmaan joku kerta testata...sen verran houkuttelevalta resepti vaikuttaa:)!

    VastaaPoista
  6. Onko HIEMAN hyvän näköstä.....

    VastaaPoista
  7. Sumi: Kiitos :) Joo, kannattaa testata, jos kinuskista tykkää ^^

    Noora: No ihan totta! :D Ellei sitten yritä tehdä jotain tosi raikasta kakkua niin silloin ehkä. Mutta kinuskikakkua on kyllä aika vaikea liian makeaksi saada :D

    NicoleS: On kyllä aika herkullinen resepti ^^

    Raspberry: Ja vielä paremman makuista ;D

    VastaaPoista
  8. Namskis, tää näyttää niin hyvältä! Tiedänpähän mitä pyöräytän jos täytyy lepytellä omareita rakastavaa miehekettä :D ja niin, noi ruusut on tosi sulosia :)

    VastaaPoista
  9. Juuri nostin tämmösen kakun hyytymään jääkaappiin ja nyt on omar-ruusut työn alla. Oli kyllä taivaallisen makuista tuo täyte! Tämä oli sopivasti vähän pienempi juustokakku, kun yleensä annokset on aika valtavia.

    VastaaPoista
  10. Sosuli: Haha, ovelaa :D Kannattaa vaan sitten koristellakin Omareilla, jos tahtoo ottaa varman päälle ;) Omarit ei täytteestä tosiaan ihan kauheasti maistu.

    hiutale: Kiva, jos maittoi! :) Kooltaan tää on kyllä melko peruskakku, mutta mun makuuni juustokakkuannokset ei liian suuria vois ollakaan :D

    VastaaPoista
  11. Mitäs juustokakkuexpertti suosittelisi täyteainesten määräksi jos tarkoituksena olisi tehdä ihan mini-omarkakku, 17cm vuokaan? :)

    VastaaPoista
  12. Herkkua! Tein tällä ohjeella itsekin juustokakkua rippijuhliin, oli todella herkkua myös minun kuin muidenkin vieraiden mielestä. Olen myös soveltanut ohjetta muihin juustokakkuihin :) Kiitos!

    VastaaPoista
  13. Monellekko henkilölle riittää pala kakkua ?

    VastaaPoista