30.6.2010

Mansikka-halloumisalaatti



Maistoinpa elämäni ensimmäistä kertaa viimein halloumiakin! :D Ja olihan se hyvää, pakko se on myöntää. Suolaista, kumimaista ja helkatin hämmentävää, mutta hyvää :D Kiitos siis teille kaikille suositelleille sekä erityisesti henkilölle, jolta tämän salaattiohjeen sain! <3 Halloumi varmasti tekee vielä paluun tässä blogissa.

Meillä taas kävi Kotihuora kaupassa eikä ainesten kanssa ole ihan just niin tarkkaa, mutta oikein hyvää tuli näinkin. Alla alkuperäinen resepti.

250 g (vajaa 0,5 litraa) mansikoita
2 pientä kesäpunasipulia / kevätsipulia
1 kurkku
1 litra sekasalaattia
1 pkt (200 g) halloumia
(1 dl mustia, kivettömiä oliiveja)

Kastike:
1 tl vahvaa sinappia
1 tl sokeria
1 rkl appelsiinimehua
3 rkl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 tl kuivattua oreganoa
rouhittua mustapippuria



Leikkaa halloumi n. 0,5 cm paksuisiksi siivuiksi ja laita kylmään veteen likoamaan.





Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Laita hetkeksi sivuun.





Perkaa mansikat, puolita tai viipaloi.



Huuhtaise ja kuivaa salaatti.



Kuutioi kurkku ja pilko sipuli. Asettele kasvikset tarjoiluvadille, valuta päälle kastike.







Grillaa tai paista pannulla pienessä öljytilkassa valutettu halloumi, kunnes palat saavat hieman väriä.





Nosta halloumipalat (ja oliivit) salaattipedille.



----

Ostoslista:

suomalainen mansikka - 7,50 € / litra
punasipulipussi - 0,85 € / 500 g
kurkku - 0,79 €
jääsalaatti - 1,09 €
keräsalaatti - 0,99 €
Filos halloumi-juusto - 3,15 €

Turun sinappi, mieto - 1,77 € / 275 g
Pirkka sokeri - 0,89 € / kg
appelsiini - 0,35 €
sitruuna - 0,43 €
Keiju auringonkukkaöljy - 2,10 € / 500 ml
oregano - 1,15 / 6 g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g

Yhteishinta: 8,90 €

9 kommenttia:

  1. Hallouminrakastajana voin kertoa vinkkinä; siivuta halloumi, kannelliseen astiaan, perään vähän öljyä ja sopivassa määrin valkosipulia (tuoretta tai kuivattua)ja sötkötä, anna maustua jonkun aikaa. Kyllä on hyvää! Juustohan on aika suolaista joten jos haluaa ni senhän voi liottaa ennen maustamista. Ja kaikista parasta siitä tulee grillissä, nam!

    VastaaPoista
  2. Nyt menee armottomaksi plagioinniksi... teen tänään (myöskin elämäni ensimmäistä kertaa!) halloumsalaattia :)

    VastaaPoista
  3. Susa ja hellunhella :D

    Anonyymi, kiitos vinkistä! :) Musta tosiaan tuntuu, että mä kaipaan sen kunnon liotuksen ennen kuin saan halloumini syötyä. Ja hetken vaatii kyllä tuo halloumi totutteluakin :D

    Luumukka, hyvähän se vaan on, jos ihmiset kokeilee uusia juttuja! :D

    VastaaPoista
  4. Me grillattiin vloppuna tota halloumia ja mä en tykännyt yhtään :P Se oli vähän niinku leipäjuustoa (joka on ihan parasta) mutta joku siinä tökki. En tiä. Mut isäntä tykkäs :P

    VastaaPoista
  5. No täh! Eiks teillä yleensä ole niin päin, että se on se toinen osapuoli, joka ei tykkää mistään :P

    No joo, koostumus oli ehkä vähän leipäjuusto, mutta muuten en kyllä osaa yhdistää. Kai liotitte juustot hyvin? B) Ja jostain luin, että hallloumin koostumuksestakaan ei tule niin kumimaista, jos paistaa vaan nopeasti. Pöh, mitään järkeä, se narskukoostumus oli just paras B)

    VastaaPoista
  6. Narskukoostumuksesta mäkin tykkäsin, mut jotenkin se oli ällöttävää. Ehkä me ei osattu valmistaa sitä oikein :P Ja mitä tarkoittaa liottaa juustot hyvin? :P Suhteellinen käsite ;) Ja tosiaan toi isäntä on yleensä se en tykkää mistään uudesta -tyyppi. Kerrankin näin päin.

    VastaaPoista
  7. Ihme porukkaa olette :P

    Mä itse liotin noita juustoja varmaan tunnin, kun meni vähän edestakaisin hääräämiseksi kokkailut taas xD Mutta käytännössä kai sen aikaa, mitä muun salaatin valmistamisessa kestää. Tai "oman maun mukaan" sen verran, että liika suolaisuus häviää.

    VastaaPoista