7.3.2011
Tacopiiras
^ Kuvassa seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.
Tacopiirakka on aikoinaan ollut yks mun lempipiirakoistani. Tää tämänkertainen resepti oli saanut niin suuren suosion karppaus.infon foorumilla, että munkin oli pakko testata. Mä en kuitenkaan yhtään tykkää noista karppileivonnaisista, jotka maistuu pelkälle kananmunalle :P Nyt bongasinkin eräältä toiselta keskustelufoorumilta (löytyy kyllä tuolta karppaus.infon keskustelustakin) saman reseptin erilaisella pohjalla ja nyt tää on lähes täydellinen! :D
Pohja jää munakasmaisen pehmeäksi, mutta maistuu enemmän juustolle kuin kananmunalle. Pakko myöntää, että tää on jopa parempaa kuin perusjauhopohja ja ehdottomasti suosittelen karppaamattomiakin tätä testaamaan :) Lisäksi tää on tosi helppo eikä tartte käsiäänkään sotkea.
Sipulin jätin tahallisesti pois, sillä en voi sietää kypsää sipulia ellei sitä ole huolellisesti pilkottu ja piilotettu ruokaan :D Jalapenot sen sijaan taas vaan unohtuivat ostoslistasta :P Niitäkään en tähän aiemminkaan kovin montaa viipaletta laittanut vaan mieluummin läträän itse hieman enemmän tuon taco-mausteen kanssa, kun mua itseäni karppaamattomana eivät sen sisältämät sokerit ja tärkkelykset haittaa. Tällä kertaa laitoin puoli pussia taco-maustetta (+ vettä ohjeen mukaan) ja reilusti valkosipulia.
Pohja:
4 kananmunaa
1 dl parmesanraastetta
100 g raejuustoa
0,5 dl kermaa
0,5 dl ranskankermaa (créme fraîche)
voita vuoan voitelemiseen
Täyte:
400 g jauhelihaa
2 rkl tacomaustetta (tai oman maun mukaan)
1-2 kynttä valkosipulia
1 rkl (tai 1 prk (70 g)) tomaattipyrettä/-sosetta
0,5 dl vettä (tai mausteseospussin ohjeen mukaan)
(sipulia)
(jalapenoja)
n. 100 g kirsikkatomaatteja (tai 1 isompi tomaatti)
0,5 dl ranskankermaa
1 dl kermaa
2 dl (n. 100 g) juustoraastetta
Aloita valmistamalla pohja.
Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki.
Lisää loput pohjan ainekset ja sekoita hyvin.
Voitele uunivuoka ja kaada pohja vuokaan. (Kuvien vuoka matala 23 cm:n lasivuoka.)
Paista 225 asteessa kullanruskeaksi (arviolta noin 15 minuuttia), anna jäähtyä!
Valmista sillä välin täytteet. Piirakan pohjan ei tarvitse jäähtyä aivan kylmäksi asti vaan riittää, että uunissa kohonnut pohja ehtii laskeutua takaisin vuokaan.
Ruskista jauheliha ja lisää siihen valkosipulit murskattuna, tacomauste, tomaattisose ja vesi. Sekoita hyvin ja anna hautua niin, että vesi haihtuu.
(Pilko sipuli renkaiksi ja jalapenot viipaleiksi). Halkaise kirsikkatomaatit (tai viipaloi tomaatti).
Sekoita kulhossa keskenään kermat ja juustoraaste.
Kaada jauhelihatäyte jäähtyneelle pohjalle. Aseta päälle (sipulirenkaat, jalapenot) tomaatit. Kaada juustokermaseos täytteiden päälle.
Paista vielä n. 15 minuuttia, kunnes juusto ottaa väriä ja piiras näyttää hyvältä!
Suoraan uunista otettuna piiraan täyte on todella lirua eikä piiras juuri pysy kasassa, mutta hetken jäähdyttyään ja vetäydyttyään toimii pohjan kanssa suunnilleen kuten tavallinenkin piirakka :)
----
Ostoslista:
Rainbow isot kananmunat - 2,15 € / 15 kpl
Castelli Parmigiano Reggiano - 1,69 € / 70 g (n. 2dl)
Arla Ingman raejuusto - 1,25 € /200 g
Arla Ingman kuohukerma - 1,06 € / 2 dl
Valio créme fraîche - 1,20 € / 150 g
Atria nauta-sika jauheliha - 2,75 € / 400 g
Old El Paso Taco Spice Mix - 1,10 € / 30 g
valkosipuli - 1,15 € / 100 g
Rainbow tomaattisose - 0,23 € / 70 g
kirsikkatomaattirasia - 1,79 € / 250 g
Valio créme fraîche - 1,20 € / 150 g
Arla Ingman kuohukerma - 1,06 € / 2 dl
Valio Oltermanni kermajuusto - 6,09 € / kg
Yhteishinta: 9,30 € (2,90 € + 6,40 €)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttää herkulliselle, näitä karppausohjeita ois kiva saada lisääkin. Tykkään sun blogista, kun kuvia on tarpeeksi ja reseptit aina semmosia, mitkä sytyttää mut itteni. :-D Aion kokeilla tätä kyllä tänään, nam!
VastaaPoistaKiva kuulla, että miellyttää :D Itse kun en tosiaan karppaa niin blogin pääpaino pysyy perusruoalla, mutta lisää karppausohjeitakin varmasti on tulossa tasaiseen tahtiin aina välillä :)
VastaaPoistaVoi kiitos tästä taivaallisen ihanasta ohjeesta. Mä rakastan yli kaiken suolaisia piirakoita, mutta niiden pohjat on vaan hirveen tuhteja, mutta nyt onneksi löytyi ratkaisu. Tästä tulee takuula meidän perheen uusi herkku. Kiitos myös mukavasta blogista, hyviä ideoita ja ruokaa laidasta laitaan. On ilo seurata tätä blogia!! -Riina-
VastaaPoistaKiitos ilahduttavasta palautteestasi! ♥ Onhan tämäkin pohja melko tuhti kaikessa juustoisuudessaan, mutta kieltämättä ei ollenkaan niin raskaan tuntuinen syödäkään kuin perinteiset jauhomössöpohjat :)
VastaaPoistaJuuri nyt kyseinen piirakka uunissa :) kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaOlepa hyvä :) Toivottavasti maittoi!
VastaaPoista