22.3.2011

Pekoniin käärityt lihapullat



Mun kasvisruokaprojektini ei taas oikein etene, sillä olen viime aikoina käyttänyt aikani lähinnä käärimällä kaiken mahdollisen pekoniin :P Kun kaikki muukin niin sitten lihapullatkin. Ja muutenkin vähän karpimpi versio lihapullista kuin edellinen.

Jo aiemmin julkaisin käyttämäni lihapullareseptin, mutta hyvin taipuu sama resepti jauhottomaksikin :D Oikeastaan olenkin siirtynyt kokonaan käyttämään jauhotonta versiota. Maussa en huomannut eroa eikä sille jauholle niin tarvetta ole muutenkaan. Vähän pehmeämpiä lihapullista tulee, kun turvottaa jauhoja/korppujauhoja/leipää taikinan sekaan, mutta etenkin näin täytettyinä tai pikkulihapullina dippailuun toimii hyvin.

Reilu desi kermaa ohjeessa tarkoittaa sitä, että laitetaan sitä kermaa sopivasti sen verran, että taikina notkistuu hieman.

800 g jauhelihaa
1 sipuli
1 tl suolaa
1-2 tl valkopippuria
1 kananmuna
reilu desi kermaa

170 g Aurajuustoa tai esim. 200 g fetaa
3-4 pkt pekonia



Hienonna sipuli ja sekoita aineksista tasainen lihapullataikina. Pilko juusto pieniksi kuutioiksi. Ota esille lautanen sekä toiseen kulhoon kylmää vettä.



Kostuta kätesi vedessä ja ota taikinaa lihapullankokoinen nokare kämmeneesi, paina juustopala siihen ja pyörittele taikina juuston ympärille pyöreäksi lihapullaksi. Laita sivuun lautaselle ja muotoile loppu taikina samoin.





Kääri jokainen lihapulla pekonisiivuun niin, että jauhelihaosuus peittyy kokonaan - tällöin löysempikin taikina pysyy pekonin sisässä ja lihapullista tulee kauniin pyöreitä. Nosta valmiit pekonilihapullat leivinpaperilla peitetylle uunipellille.



Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai, kunnes pekoni on kypsää.





----

Ostoslista:

Atria nauta-sika jauheliha - 2,75 € / 400 g
sipulipussi - 1,49 € / kg
valkopippurijauhe - 1,52 € / 38 g
Rainbow isot kananmunat - 2,15 € / 15 kpl
Arla Ingman kuohukerma - 1,06 € / 2 dl

Valio Aura-sinihomejuusto - 2,45 € / 170 g
HK Amerikan pekoni - 1,99 € / 170 g


Yhteishinta: 14,60 € / n. 30-40 kpl

4 kommenttia: