
Mulla on järjettömät määrät vaahtokarkkeja jostain kertynyt ja tällä kertaa sopivasti huomasin nämä vaahtokarkkipalat Kotona tehtyä -blogissa. Kovin ovat makoisia, mutta ihan helkatin makeita - kuten vaan odottaa voi :D
150 g kaurakeksejä
100 g voita
1 dl kaurahiutaleita
150 g vaahtokarkkeja
0,5 dl maitoa
130 g valkoista suklaata

Jauha keksit hienoksi muruksi.


Sulata voi.


Lisää sulatetun voin sekaan keksimurut ja kaurahiutaleet. Sekoita hyvin.


Vuoraa neliönmallinen vuoka leivinpaperilla ja taputtele keksiseos pohjalle tiiviisti. (Itse painelin levyn ihan vaan suoraan leivinpaperille, jonka nostin sitten lautaselle. Mun neliöstäni tuli noin 18x18cm:n kokoinen.)


Nosta keksipohja jääkaappiin.

Suikaloi saksilla/veitsellä vaahtokarkit pieniksi paloiksi.

Sekoita vaahtokarkkisilppu maidon kanssa kulhossa, kunnes vaahtokarkit alkavat tarttua toisiinsa.

Levitä tahmea seos vuokaan keksipohjan päälle.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa (tai varovasti mikrossa).

Valuta sula suklaa vaahtokarkkien päälle. Anna suklaan kovettua vähintään tunnin ajan.

Leikkaa levy ohuella, terävällä veitsellä suupaloiksi.
----
Ostoslista:
Jyväshyvä kaurakeksi - 2,77 € / 500 g
Arla Ingman meijerivoi - 2,55 € / 500 g
Elovena kaurahiutale - 1,23 € / kg
Haribo Chamallows - 2,26 € / 250 g
Arla Ingman täysmaito - 0,87 € / l
Panda valkoinen suklaa - 1,25 € / 130 g
Yhteishinta: 4 € / 16 isohkoa palaa
Voi ei... Nyt alkoi tehdä mieli näitä! Viimeksi tein vuosi sitten pääsiäisen aikaan. On kyllä makioita, mutta niin pittääkin :)
VastaaPoistaJoo, nää on just sellaisia kuin vaahtokarkkimätön kuuluu ollakin ♥ Mä itse en ihan hirveästi fanita vaahtokarkkeja ellei niitä ole leivottu johonkin, mutta tässä toi keksipohja tasoitti hyvin! :)
VastaaPoistaOtan tänkin ohjeen talteen. Mikään ei ole mulle liian makeaa. :D
VastaaPoista:D Välillä pitää kunnon makean makeaa ollakin B)
VastaaPoistaUuh, tästä ihanuudesta tulee kyllä sokerihumalaan! :D
VastaaPoista-Satu-
On kyllä niin herkkua, että pitää tullakin :D
VastaaPoista