24.3.2011
Sitrus-juustoteeleivät
Kiitos sasulle, joka vinkkasi tästä reseptistä mulle! Nyt sain innostuksen leipoa näitä taas uudestaan ja hyvinhän nää vaan maittaa :) Mua itseäni hieman epäilytti tuo sitrus teeleivissä, mutta yllättäen se ei ollutkaan lainkaan omituinen makuyhdistelmä vaan antoi jopa kivasti vähän raikkautta leipiin.
4 leipää, 16 palaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
2 dl (100g) juustoraastetta
1 prk (200g) maustettua rahkaa sitruuna
1 dl appelsiinitäysmehua
0,5 dl juoksevaa margariinia (tai 50 g sulatettuna)
Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.
Lisää loput aineet.
Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa liikaa, ettei taikina sitkisty.
Ripottele leivinpaperille hiukan jauhoja.
Jaa taikina 4 osaan, laita pellille.
Painele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuisiksi leipäsiksi.
Leikkaa jokainen teeleipä leivinpyörällä 4 osaan.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 12-13 minuuttia.
----
Ostoslista:
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 0,79 € / 2 kg
X-tra leivinjauhe - 1,03 € / 225 g
Rainbow kidesokeri - 0,85 € / kg
Valio Oltermanni kermajuusto - 6,09 € / kg
Valio maustettu rahka sitruuna - 2,01 € / 200 g
Rainbow appelsiinitäysmehu - 0,83 € / l
Sunnuntai leivontamargariini - 1,49 € / 500 g
Yhteishinta: 2,90 € / 16 palaa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
näitä on tehty meillä jo useaan otteeseen kun lapset ovat tykästyneet näihin. Tosin niillä taitaa olla jokin teeleipäkausi kun teeleipiä tulee tehtyä nykyään yllättävän paljon.
VastaaPoistaMielenkiintoinen resepti :)
VastaaPoistasasu: Mullakin iskee aina välillä teeleipäkausi :D Harmi vaan, ettei tätä rahkaa aina ole jääkaapissa valmiina, kun teeleivät yleensä tulee tehtyä hetken mielijohteesta kaapista löytyvistä aineksista :)
VastaaPoistaNina: On kyllä ja lopputuloskin oli hauskalla tavalla vähän erilainen :)
Mie olen tehnyt hieman samantyyppisiä rieskasia kaurahiutaleista ja appelsiinimehusta. Sen perusteella on kyllä ihan pakko koittaa tätäkin ohjetta, kuulostaa herkulta! :)
VastaaPoistaJos appelsiinimehurieskasista olet tykännyt niin sitten suosittelen kyllä tätäkin! :) Rahka antaa aina vähän pehmeyttä taikinaan ja näissä toi sitruksen makukin on aika jännä.
VastaaPoista