16.3.2011

Juustoinen jauheliha-perunakiusaus



Olen mä vähän yksinkertainen, kun en tätä ollut aiemmin keksinyt, vaikka muuten nykyään tungenkin sulatejuustoa kaikkeen ruokaan :D Resepti napattu Kotona tehtyä -blogista ja voin suositella tätä eteenpäinkin.

Meillä harvoin perunavuokia syödään, kun kaikki peruskiusaukset on niin ankeita, mutta tähän tuo sulatejuusto antaa kivaa lisämakua. Tosi kiva ja helppo arkiruoka, mutta kaipaa kyllä ehdottomasti salaatin/muuta raikasta kaverikseen.

1 kg peruna-sipulisekoitusta
400 g jauhelihaa
1 kasvisliemikuutio
hieman mustapippuria myllystä
2 prk kermaa
1 pkt (250 g) viherpippuri-Koskenlaskijaa
1-2 dl juustoraastetta



Paista jauheliha ja sulata joukkoon kasvisliemikuutio. Mausta pippurilla.



Levitä ison uunivuoan pohjalle puolet peruna-sipulisekoituksesta ja levitä jauheliha sekoituksen päälle. Lisää päällimmäiseksi vielä kerros peruna-sipulisekoitusta.







Kaada kermat paistinpannulle ja paloittele Koskenlaskija kerman sekaan. Hämmentele seosta, kunnes juusto on sulanut kermaan tasaisesti.





Kaada juustokermaseos vuokaan. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta.





Paista 200 asteessa noin 1 tunti.



----

Ostoslista:

Rainbow peruna-sipulisekoitus - 0,99 € / kg
Atria nauta-sika jauheliha - 2,75 € / 400 g
Maggi kasvisliemikuutio - 1,52 € / 10 kpl
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
Valio ruokakerma - 0,85 €
Arla Ingman kuohukerma - 1,06 €
Koskenlaskija viherpippuri - 2,79 € / 250 g
Valio Oltermanni kermajuusto - 6,09 € / kg


Yhteishinta: 9,20 €

2 kommenttia:

  1. Kuinkahan paljon kermaa desilitroina.. purkkeja on eri kokoisia.

    VastaaPoista
  2. No voi nyt vittu. Ootko joku tienari?

    VastaaPoista