5.3.2011

Salaatti broilerin leikkeestä - 2 versiota



Mä niin vihaan tuota loisteputkivaloa, joka syö värit mun ruoistani!! Kuvitelkaa kuvan broileri kevyesti punertavaksi ja tummat viinirypäleet mustan sijaan purppuraisiksi. Kuvassa salaatista versio 2.

Ongelma oli kaappiin ostettu pippurimarinoitu broilerin leike, josta mua ei huvittanut tehdä mitään ruokaa :P Siitä oli lopulta kuitenkin jo päiväyskin menossa, joten hätäratkaisuna paistoin sen salaattiin. Salaatti syntyi kaapista löytyneistä aineksista (joo, meillä on kaapissa aina Auraa, tiedetään) ja näin jälkeenpäin ajateltuna ne olis ehkä voinut sijoittaa salaatteihin toisinkin. Mutta hyvää oli :)

Nuo valmismarinoidut broilerit on laiskan ratkaisu ja ne ei mun mielestäni kyllä ihan parhaiten näihin salaatteihin sitten edes sopineet, vaikka tähän kävivätkin. Salaattia varten kannattaa broileri maustaa itse, joten suosittelen vaikka tätä toista tapaa :)

Versio 1

2 palaa (300 g) pippurimarinoitua broilerin ohutleikettä/rintafilettä
1 pss jääsalaattia
puolikas pala Auraa
n. 15 kpl tummia viinirypäleitä
n. 100 g kurkkua
n. 25-50 g punasipulia



Laita pannulle nokare voita ja pannu kuumenemaan. Kun voi tirisee, pienennä lämpöä ja lisää broilerit paistumaan. Paista kypsäksi molemmin puolin.





Nosta kypsät broilerin leikkeet vuokaan/lautaselle ja peitä foliolla salaatin valmistamisen ajaksi.



Huuhtele ja pilko kasvikset. Murenna Aura. Kokoa salaatti tarjoiluastiaan.



Paloittele/viipaloi broilerin leikkeet haluamallasi tavalla juuri ennen tarjolle asettamista.



Nosta broileripalat salaatin päälle ja tarjoile salaatti mieleisesi kastikkeen kanssa (meillä taas perus valkosipuli-kermaviilikastike).



----

Versio 2

2 palaa (300 g) pippurimarinoitua broilerin ohutleikettä/rintafilettä
1 pss jääsalaattia
0,5 pkt (100 g) halloumia
1 päärynä (tai mieluummin esim. vesimelonia)
n. 20 kpl viinirypäleitä
0,5 dl pinjansiemeniä



Valmista salaatti kuten edellä, mutta ensimmäisenä laita viipaloitu halloumi (n. 0,5 cm viipaleita) runsaaseen kylmään veteen likoamaan, jotta sen suolaisuus hieman häviää.





Lisäksi paahda pinjansiemeniä hetki kuumalla, kuivalla pannulla.



Paista myös halloumi pienessä tilkassa öljyä. Halutessasi voit pilkkoa halloumin vielä suupalakokoiseksi.



Kokoa salaatti ja tarjoile mieleisesi kastikkeen kera.



----

Ostolista:

Atria broilerin filee ohut leike, pehmeän pippurinen - 5,49 € / 600 g
jääsalaatti - 1,55 €
Valio Aura -sinihomejuusto - 2,39 € / 170 g
siemenetön viinirypälemix vihreä ja tumma - 3,15 € / 500 g
kurkku - 0,75 € (2,49 €/kg)
punasipuli - 0,26 € (1,59 €/kg)

Atria broilerin filee ohut leike, pehmeän pippurinen - 5,49 € / 600 g
jääsalaatti - 1,55 €
Filos halloumi-juusto - 2,99 / 200 g
1 päärynä - 0,55 € (2,15 €/kg)
siemenetön viinirypälemix vihreä ja tumma - 3,15 € / 500 g
Pirkka pinjansiemen - 4,93 € / 100 g


Yhteishinta:

Versio 1 - 6,50 €
Versio 2 - 8,20 €

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä! Mä en nykyään enää osta valmiiksi marinoituja lihoja. Mukavampi maustaa itse ja kokeilla uusia makuja:)

    VastaaPoista
  2. Mäkään en ole oikein ikinä tykännyt käyttää valmismarinoitua lihaa/broileria salaateissa tai vastaavissa. Mutta kastikkeissa ja muissa "mössöruoissa" ne menee kyllä näppärästi mulla edelleen :)

    VastaaPoista