1.3.2011

Laskiaismuffinit



Pakko saada laskiaispullaa, kun niitä on nyt joutunut niin monessa blogissa katselemaan! Laiskan ratkaisu tietysti olis ostaa laskiaispullansa valmiina, mutta ei ne vaan ole niin hyviä kuin itsetehdyt. Oikeastaan mä ostaisin pullani pakasteesta ja vaan paistaisin ja täyttäisin itse, mutta kun tämä resepti sattumalta vastaan tuli niin siirryin suunnitelmassa tähän. Loistava tapa jälleen luistaa pullanleipomisesta! ;D

Ihan pullaltahan nää maistuivat ja jopa koostumus oli yllättävän pullamainen noin niin kuin muffiniksi. Noin muuten nää on ihan perusmuffineja eikä oikein sellaisenaan uppoa. Mutta laskiaispullat näillä korvaa oikein sujuvasti!

En tiedä mitä tein, mutta mun muffinini eivät juuri jaksaneet vuoan yläpuolelle kohota. Ehkä munkin olis pitänyt tehdä vaan se 10 muffinia, kun mun vuokani kuitenkin sitä "Amerikan muffini" -kokoa on. Riittävän suuria täytettäväksi näistä silti tuli :)

Ps. Laskiaispullat aina hillolla!


100 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tlk (200 g) kermaviiliä
3,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kardemummaa
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliini- tai vaniljasokeria
(raesokeria koristeluun)



Täytteeseen:
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 pkt (150 g) mantelimassaa tai mansikkahilloa



Paloittele margariini hyvissä ajoin kulhoon pehmenemään (tai lämmitä hyvin varovasti mikrossa - älä sulata!).



Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.



Lisää kananmuna edelleen vatkaten.



Sekoita joukkoon kermaviili.





Sekoita toisessa kulhossa jauhot, kardemumma, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään.





Lisää kuivat aineet taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty.





(Voitele 12 vuoan muffinipelti ja) jaa taikina vuokiin. (Voit tehdä muffinit myös paperisiin amerikanmuffinivuokiin. Jaa taikina tällöin 10 vuokaan: isot muffinit nousevat reilusti paperivuoan yläpuolelle, jolloin ne on helpompi halkaista täyttämistä varten.)



Ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.



Anna muffineiden jäähtyä hetki vuoissaan ja irrota ne varovasti. Halkaise ja täytä täysin jäähtyneet laskiaismuffinit mantelimassalla (eikun hillolla!) ja kermavaahdolla.





----

Ostoslista:

Raisio Sunnuntai leivontamargariini - 1,48 € / 500 g
Rainbow kidesokeri - 0,85 € / kg
Rainbow isot kananmunat - 2,15 € / 15 kpl
Valio kermaviili - 0,70 €
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 0,79 € / 2 kg
kardemumma - 3,85 € / 42 g
X-tra leivinjauhe - 1,03 € / 225 g
Dan Sukker vaniljasokeri - 1,75 € / 170 g
(Dan Sukker rapea raesokeri - 1,23 € / 500 g )

Flora Vispi - 1,15 € / 2,5 dl
Dronningholm mansikkahillo - 3,25 € / kg


Yhteishinta: 1,40 € + täytteet / 12 kpl

2 kommenttia:

  1. nam, nam...näyttää taas niin herkuliselta, että ja varmaan myös maistuukin:)!

    VastaaPoista
  2. Maistui niin hyvältä kuin laskiaispulla vaan maistuu :D

    VastaaPoista