14.3.2011
Pekonitahna
Tällaisen helpon tahnan löysin cebicin keittiöstä, jossa tahna oli yhdistetty hauskasti salaatteihin. Mä tosin en sipuleita vaivautunut kuullottamaan, kun mun mielestäni ne antavat sellaisenaan kivasti vähän raikkautta raskaan pekonin kaveriksi. Ihan törkyhyvää tää tahna on ihan vaan leivän päälläkin :P´`´ Aiemmin olen tehnyt hieman monimutkaisempaa pekonitahnaa, joka tosiaan toimii loistavasti mm. dippailuun.
1 pkt (140-170 g) pekonia
puolikas punasipuli
150-200 g ranskankermaa (créme fraîche)
(suolaa)
mustapippuria
Paista pekoni rapeaksi (uunissa paketin ohjeen mukaan tai 225 astetta n. 10 minuuttia, tai pannulla).
Hienonna sillä välin punasipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi.
Kuivaa hieman jäähtyneestä pekonista enin rasva pois (ei ole pakko) ja leikkaa pekoni pieneksi silpuksi.
Sekoita kaikki ainekset keskenään. - Parasta tahna on saatuaan hetken makustua jääkaapissa.
----
Ostoslista:
HK Amerikan pekoni - 1,99 € / 170 g
punasipuli - 0,32 €
Valio créme fraîche - 1,20 € / 150 g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
Yhteishinta: 3,35 € / noin neljälle leivälle
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Voin kuvitella että hyvää on leivänkin päällä.
VastaaPoista*kuolaa*
VastaaPoistaUuunamnam, tätä täytyy ehdottomasti testata!
VastaaPoistaJoo, kannattaa testata. Hyvää on myös mm. cocktailpiirakan tai pinaattikeiton päällä ;D
VastaaPoistaTon pinaattikeittosekoituksen taidan kuitenkin jättää väliin :D
VastaaPoistaJoo, toi pinaattikeittoyhdistelmä kuulostaa hiukan jännittävältä :D Mutta monessa pinaattikeittoreseptissä olen nähnyt paistettua pekonia ripoteltuna keiton pinnalle niin siinä mielessä noi tahnan jämätkin toimi :)
VastaaPoistaSopisiko kananmunanpuolikkaiden päälle?
VastaaPoista