6.10.2010

Tomaatti-mozzarellapiirakka



Enpä olisi ikinä uskonut, miten sujuvasti tuo mieskin kasvispiirakoita syö kun vaan tekee ja eteen kantaa! :D Nykyään ei tule edes ennakkonurinaa, joten kai tuo on viimeinkin oppinut, että a) kasvisruoka voi olla hyvääkin ja b) mä en tee pahaa ruokaa ;)

Mä tosin olin paha ja sorruin taas pakastepohjaan. Se vaan on niin helppoa. Eihän toki piirakkapohja vaikea ole tehdä itsekään, mutta ötökkäongelman takia meillä ei kauheasti voi jauhoja kaapeissa säilyttää niin en niitä tähänkään ostanut. Jos joku kokkiguru tahtoo tehdä itse alusta asti niin esimerkiksi yksi versio piirakkapohjasta löytyy Luumukan blogista, jota selailemalla sain innoituksen tämänkin piirakan leipaista :)

1 (400 g) valmis piirakkapohja

2-3 tomaattia
1 pkt (175-200 g) mozzarellajuustoa
3 rkl (n. 50 g) vihreää tai punaista pestoa
(2 rkl tuoretta basilikaa)
2 dl ruokakermaa
2 munaa

Kypsentäminen uunissa 200 asteessa 10 + 20 minuuttia.



Painele sulanut piirakkapohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (kuvan vuoka 26cm).





Paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.



Viipaloi sillä välin tomaatit ja mozzarella.



Pilko/revi basilika silpuksi.



Kaada kulhoon 2 kananmunaa, 2 dl kermaa ja 3 rkl (tai oman maun mukaan!) pestoa. Sekoita keskenään.





Asettele tomaatti- ja mozzarellaviipaleet vuokaan.



Ripottele päälle basilikasilppu. Kaada kermaseos täytteiden päälle.





Paista 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.



----

Ostoslista:

Sunnuntai piirakkataikina - 2,15 €
tomaatti - 0,92 € / 3 kpl
Juustoportti mozzarella 17 % viipaloitu - 2,19 €
Rainbow Pesto Genovese - 1,71 € / 190 g
(basilika - 1,53 €)
Valio ruokakerma - 0,85 €
Rainbow kananmunat - 1,45 € / 10 kpl


Yhteishinta: 6,80 €

11 kommenttia:

  1. Oi tässähän onkin tupareihin yksi piirakka! Näyttää kyllä järin herkulliselle :)
    Itsekin tulee joskus käytetyä nuita valmispohjia, ihan hyviähän ne ovat jos ei kerkeä alkaa väsäämään taikinaa :)

    VastaaPoista
  2. Täältähän löytyi kivan oloinen kasvisohje!
    Just viime viikolla tuskailin, kun en koskaan ole kasvispiirakkaa tehnyt, ja välillä olisi tarve. Tällä ohjeella voisikin kokeilla sitten kun seuraavaksi on tarvetta. :)

    Toivottavasti pääsette pian ötököistä eroon! Mistä ne oikein tulevat? Kurja vitsaus!

    VastaaPoista
  3. Katja, jos vaan tomaatti-mozzarella-pesto-yhdistelmästä tykkää niin tää on hyvää :) Itse taisin laittaa melko paljon pestoa, mutta eipä tuo menoa haitannut :D

    Sumi, tää on kyllä tosi kiva! Vaikka mun omaan makuun aiempi feta-pinaattipiirakka olikin parempaa :P
    Munkin ensimmäisiä kasvispiirakoita nää on! Mulla kesti hetki havahtua siihen, ettei kasvispiirakan tarvitse tarkoittaa samaa kuin kesäkurpitsa-munakoiso-selleri-kaikki omituinen -yhdistelmää :D

    Mä olen luovuttanut jo noiden ötököiden suhteen :P Jos jauhoja ostan niin säilytän pöydällä. Noita kai jotain saattaa jauhopussien mukana tulla, mutta näin vanhassa talossa ne on jo rakenteissa >:/ Onneks tässä tuskin kauaa enää asutaan.

    VastaaPoista
  4. Jos laittaisit ne jauhot isompiin pakastepusseihin ja suljet oikein hyvin, niin auttaiskohan se ettei ne ötökät pääse jauhoihin käsiksi? :o

    VastaaPoista
  5. Ja tarkotin siis että ne jauhopussit pusseihin ettei nyt sentäs tarvis alkaa kaadella niitä jauhoja pakastepusseihin... :D

    VastaaPoista
  6. Mä jo kuvittelin, miltä meidän kuiva-ainekaapissa näyttäisi, jos mä olisin pussittanut meidän kaikki jauhot pakastepusseihin xD

    En mä tiedä. Noi oli päässeet kiinniteipattuun ruokasoodapurkkiinkin >:/ En tiedä auttaisko muu kuin hankkia ilmatiiviit purkit kaikelle. Ei vaan viitsis :P

    VastaaPoista
  7. Jos meinaat hankkia ilmatiiviit purkit niin mä suosittelen tosi lämpimästi tuppereiden purkkejä! Ja merkki OPTIMUM. Sinne ei takuulla mitään ylimäärätistä pääse sisään. Itselläni noi on ja olen todella tyytyväinen.

    p.s. Mä en ole kyl mikään tupperin konsultti eli ei mainontaa sen suhteen ;)

    VastaaPoista
  8. Tomaatti + mozzarella + pesto = NAM! Vastaavasti toimii tomaatti-feta-pesto. :D Taidanpa tehdä piirakkaa vielä tällä viikolla... Toivottavasti mozzarellaa löytyy lähikaupasta, harmillisesti on aina ollut loppu, kun mie olisin sitä kaipaillut.

    Niin juu, voitit myös arvonnassani! :) Laitahan sähköpostia tänne päin (mailiosoite löytyy tuolta blogin puolelta), jos vaikka saisi palkinnon postiin vielä tällä viikolla. :D

    VastaaPoista
  9. pipa, kiitos suosituksesta! Purkkeja hankkimalla sais kyllä kaapit parempaan järjestykseen muutenkin :)

    Jolindha, meiltä lähikaupasta yleensä löytyy mozzarellaakin kyllä, mutta päiväystä vaan on yleensä ehkä kaks päivää jäljellä :P Ei sovi mulle, kun mun kokkailuinnostukset aina tulee ja menee xD

    Ooo, uskomatonta! :O Mä kun ajattelin, etten mä ikinä kuitenkaan voita :D Ihan loistojuttu!

    VastaaPoista
  10. Kiitos ERITTÄIN SELVÄSTÄ OHJEESTA! :))
    ISO plussa! +
    Ja maku on juuri kohdallaan! :))

    Suosittelen ehdottomasti!! :)

    VastaaPoista
  11. Kiitos palautteestasi! :) Tämä on kyllä hyvä peruspiirakka kaikkein perinteisimmällä yhdistelmällä. Oma suosikkini tomaatti-mozzarellasta on (myös blogista löytyvä) versio, johon tulee täytteeseen tuorejuustoa :)

    VastaaPoista