22.10.2010
Omena-ansa
Edelleen epätoivoinen maitorahkan tuhoamisprojekti käynnissä! Lisäksi äiti toi mulle jo jokin aika sitten ison kassillisen omenoita ja niistäkin pitäis jotain tehdä. Loistava resepti, joka toimi molempiin! Ja voin suositella tätä herkkua testattavaksi ihan muutenkin. Oli todella hyvää! Ja helppo tehdäkin :D
Omena-ansan resepti Pirkka.fi. Kanelivaahto vielä viimeistelee ihanan kokonaisuuden <3 Toisaalta kanelia voi ripsauttaa vähän jo piirakkaankin, jos tykkää ennemmin valmiin piirakan syödä vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Alkuperäisessä ohjeessa suositellaan käyttämään vähintään 30cm vuokaa, mutta omani oli 26 tai 27cm ja tiukkaa tehden kuitenkin mahtui kyllä :D Hieman hirvitti piirakan kohoaminen vuoan reunan yli, mutta lopulta selvisin sotkematta uunia ja piirakasta tuli ihanan muhkea.
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia
Puoleen pohjataikinasta lisätään:
1 prk (150 g) vaniljajogurttia
1 kananmuna
Täyte:
0,5 litraa (2-3 kpl) omenakuutioita (Granny Smith)
2 tlk (500 g) maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
3 kananmunaa
Pinnalle:
1/2 pohjataikinan muruseosta
Paistaminen 200 asteessa n. 40 minuuttia.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon juokseva/sulatettu margariini.
Sekoita hyvin.
Jaa seos kahteen osaan.
Sekoita toiseen puoleen taikinasta jogurtti ja kananmuna.
Kaada se puoli taikinasta, johon jogurtti on lisätty, piirakkavuokaan (halkaisija vähintään 30 cm ja korkeus 4 cm).
Kuori ja kuutioi omenat.
Ripottele omenakuutiot taikinapohjan päälle.
Sekoita 2 purkkia maitorahkaa, 1 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria ja 3 kananmunaa huolellisesti keskenään.
Levitä rahkaseos omenakuutioiden päälle.
Ripottele pinnalle loput pohjataikinan muruseoksesta.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Piirakka on helppo ja siisti leikata ihanasta muhkeudestaan huolimatta! Piirakasta saa ainakin 12 hyvänkokoista palaa :)
Tarjoa jäähtyneenä esimerkiksi vaniljajäätelön/-kastikkeen tai kanelilla maustetun kermavaahdon kera.
----
Ostoslista:
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 1,25 € / 2 kg
Rainbow kidesokeri - 0,79 € / kg
X-tra leivinjauhe - 1,03 € / 225 g
Meira ruokasooda - 0,73 € / 125 g
Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste - 1,96 € / 500 ml
Arla Ingman rasvaton vaniljajogurtti - 1,39 € / litra
Rainbow isot kananmunat - 1,95 € / 15 kpl
omenat äitin omenapuusta - 0 €
Valio maitorahka - 1,23 € x2
Dan Sukker vaniljasokeri - 1,75 € / 170 g
Yhteishinta: ~ 4 €
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oi, oi...nam miten herkulliselta näyttää ja varmasti myös maistuu:).
VastaaPoistaOi, maistuu kyllä! Ihana vähän tuunattu versio perinteisestä omenapiirakasta :)
VastaaPoistaLöysin tänne Mimmin keittiön kautta ja ihastuin=) Omena-ansaa on pitänyt kokeilla jo, mutta jotenkin homma on unohtunut tänä syksynä. Mieheni isovanhemmilta tuli vielä eilen omenoita, joten eiköhän tämä nyt mene kokeiluun:) Linkitän sinut, jotta pääsen tänne vierailulle vastaisuudessakin!
VastaaPoistaKiva, kun tulit kurkkaamaan ja tervetuloa uudelleen :)
VastaaPoistaOmena-ansaa kyllä suosittelen kaikille, joille omena vaan menee :D Mä itse en perinteisestä omenapiirakasta kauheasti pidä, kun en oikein omenoitakaan syö, mutta tää oli tosiaan kivan erilainen muuttumatta kuitenkaan liikaa :)
Eilen tein tätä omena-ansaa kun tuli vieraita ja sai kyllä paljon kehuja! Naapurin rouva pyyi myös reseptinkin. Kiitos siis tästä! :D Omena-ansaa tehdään tässä talossa varmasti useaan kertaan.
VastaaPoistaHieno juttu, mukavaa kuulla! :) Pitäis taas pitkästä aikaa tehdä tätä itsekin.
VastaaPoistaKiitti ohjeesta. Itse muokkasin tästä gluteenittoman version ja kyllä kelpasi syödä piirakkaa. Kylkiäisenä tarjoilin vaniljajäätelöä, nam mikä yhdistelmä :)
VastaaPoista