24.10.2010
Punajuuri-suklaakakku
Kuulosti niin hauskalta yhdistelmältä, että oli pakko kokeilla! :D Itse törmäsin tähän ensimmäisen kerran Kirsin keittiössä -blogissa, alkuperäinen resepti Maku.fi. Tästä riittää 12 annosta.
Ihan hyväähän tää oli, vaikkakaan ei parasta mahdollista enkä punajuurtakaan tästä lopulta juuri erottanut. Kaikki suklaakuorrutteinen saa kuitenkin mun kannatukseni B)
Eikä mitään etikkasäilöttyjä punajuuria tähän sitten! Eikä muutenkaan maustettuja. Muuten tuskin on väliä onko punajuuri raaka vai kypsä (eikö niitä tyhjiö-/vakuumipakattuina kypsiäkin saa?). Mutta jos et tiedä, miltä punajuuri näyttää (kuten mm. armas mieheni mulle kaupasta soitteli), ei ehkä kannata tähänkään lähteä. Tai no, ei tääkään lopulta vaikea tehdä ole - katso kuvat ja kyllä siellä hyllyn reunassa sitten lukee "punajuuri" punajuurien kohdalla :D
Mutta miten sä puhelimessakaan selität, miltä punajuuri näyttää, jos toinen sitä tosissaan kysyy? No, semmoinen tumman violetti ja juureksen näköinen?
200 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia (tai 100 g sulatettuna)
2 punajuurta
Kuorrutus:
150 g tummaa suklaata
1,5 dl tomusokeria
1 prk (125 g) smetanaa
(0,5 dl mantelirouhetta)
Paistaminen 175 asteessa n. 45 minuuttia.
Peitä irtopohjavuoan (oma vuokani 24cm) pohja leivinpaperilla.
Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi.
Sulata 200 grammaa suklaata mikrossa tai vesihauteessa.
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat (3 kpl) ja sokerit (1,5 dl sokeria ja 1 dl fariinisokeria) kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita keskenään 1,5 dl jauhoja, 1 dl mantelijauhetta ja 2 tl leivinjauhetta.
Lisää munavaahtoon jauhoseos, 1 dl juoksevaa/sulaa margariinia, vähän jäähtynyt sulatettu suklaa ja hyvin hienoksi raastetut punajuuret.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina irtopohjavuokaan (Ø 26 cm).
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Jäähdytä kakku.
Sulata kuorrutuksen suklaa.
Sekoita mukaan siivilöity tomusokeri (1,5 dl) ja smetana.
Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle (ja koristele mantelirouheella).
Tarjoa kakku mieluiten huoneenlämpöisenä.
----
Ostoslista:
Fazer tumma suklaa - 1,77 € x2
Rainbow kananmuna - 1,45 € / 10 kpl
Rainbow kidesokeri - 0,79 € / kg
Dan Sukker fariinisokeri - 1,39 € / 500 g
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 1,25 € / 2 kg
Meira mantelijauhe - 1,75 € / 80 g
X-tra leivinjauhe - 1,03 € / 225 g
Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste - 1,96 € / 500 ml
punajuuri - 0,38 €
Dan Sukker tomusokeri - 1,20 € / 500 g
Valio smetana - 1,39 €
Yhteishinta: 7,20 €
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Täytyy todeta, että kuulostaa kyllä tosi hauskalta tai siis erikoiselta yhdistelmältä.
VastaaPoistaJoo ja omituiselta :D Vaikka täytyy kyllä myöntää, että mä olin vähän pettynyt, kun ei se punajuuri lopulta sitten kauheasti maistunutkaan. Mutta hauskan punertavansävyisen se kakusta teki! :D
VastaaPoistaMikä idea tolla punajuurella tossa ylipäätään on?
VastaaPoistaEi kuule aavistustakaan :D Mä tein tätä vaan, koska kuulosti hauskalta. Ja siis kyllähän sen punajuuren tuosta erottaa ja kivasti väriä antoi kakulle :)
VastaaPoistaMää kuule heitän sulle tälläisen idean:
VastaaPoistahttp://www.olivialehti.fi/Ruoka/Ruokablogi/tabid/229/Default.aspx?PostId=722
Eli Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku! ♥
Kiitos ideasta! Uudet vinkit on aina tervetulleita :) Tuo kuulostaa kyllä hyvältä ja kaikki sitä aina kovasti kehuu. Mun on tuota pitänyt joskus kokeillakin, mutta en ole taas saanut aikaiseksi, kun mulla on henkinen ongelma kaikkia reseptejä kohtaan, jotka vaatii kananmunan erottelemista :P Niin ja toi pakastamimen/sulattaminen on aina vähän hankalaa.
VastaaPoistaMutta täytyy tosiaan kokeilla nyt, kun tuosta muistutit! :)