30.11.2011

Lime-sitruunajuustokakku



Aivan mieletön herkku! Ja kivasti liivatteeton myös taas :) Makeaa ja raikasta yhtä aikaa, koostumukseltaan ihanan pehmeää. Ainakin Key lime pien ystäville voisin tätä suositella, vaikka omasta mielestäni tämä oli täyteläisyydessään vielä jopa sitäkin parempaa. Ja olis kuulkaa helppo tehdäkin ellei joku olis muutossa sitruspuserrintaan hukannut :D

Resepti on Sikke Sumarin Ruokaa rakkaudella -ohjelmasta, mutta itse löysin tämän Open Café -blogista :) Vähän maistelin täytemassaa lime-/sitruunamehua lisätessäni enkä hedelmiä aivan kuiviin pusertanut. Maut kuitenkin tasaantuvat vielä jääkaapissa ihanasti ja parhaimmillaan tämä olikin saatuaan odottaa jääkaapissa ainakin sen vuorokauden.

200 g Digestive -keksejä
75 g voita/margariinia

200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g (250 g) Mascarpone -juustoa
2 sitruunan kuoriraaste ja mehu
2 limen kuoriraaste ja mehu
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa (makeutettu)



Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita hyvin ja painele keksiseos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan (kuvan vuoka 24 cm) pohjalle.





Pese sitruunat ja limet. Raasta niistä kuori (hienolla terällä, varo raastamasta valkoista osaa) ja puserra mehut.



Vatkaa täytteen kaikki ainekset sekaisin.





Kaada täytemassa vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.



Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.





----

Ostoslista:

LU Digestive - 1,75 € / 400 g
Arla Ingman normaalisuolainen meijerivoi - 3,15 € / 500 g

Kraft Philadelphia Original - 1,79 € / 200 g
Granarolo Mascarpone - 2,35 € / 250 g
sitruuna x 2 - 0,57 € (1,79 €/kg)
limetti x 2 - 0,42 € (2,69 €/kg)
Markomilk makeutettu kondensoitu maito - 1,99 € / 397 g


Yhteishinta: 8,60 €

13 kommenttia:

  1. Tein tätä ja oli todella hyvää, raikasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu! Tämä on kyllä ihanan raikas, mutta samalla mukavan makea kakku :)

      Poista
  2. Tein pääsiäisena ja oli hyvää, kaikki tykkäsivät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kuulla! Tämä on kyllä keväisen raikas kakku sopivasti myös pääsiäiskakuksi ^_^

      Poista
  3. Mistä kaupasta olet hommannut ainekset. Meidän sittarissa ei kyllä tota samaa maitoa ollut ja mascarpone maksoi yli 4 euroa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. S-Marketista yleensä ostokseni teen. Kondensoidun maidon hinnan ei kauheasti pitäisi merkistä huolimatta (esim. Dovgan) juuri vaihdella, mutta mascarponea löytyy kyllä kaupoista monenlaista ja hintaista :)

      Poista
    2. Ensi kerralla sitten tiedän olla viisaampi sen mascarponen suhteen. :)

      Poista
    3. Mascarpone osaa kyllä välillä olla pirun kallista :P Mutta pehmeän makunsa ansiosta kyllä on sitten myös hintansa arvoista ^_^

      Poista
  4. Heippa!
    Osaatko sanoa, millä kondensoidun maidon voisi korvata? Olisi kiva kokeilla liivatteetonta juustokakkua, mutta kondensoitu maito ei ole makuuni...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! Valitettavasti kondensoitua maitoa ei oikein taida voida tässä korvata millään, sillä kakun hyytyminen perustuu juuri kondensoidun maidon ja sitruksen hapon väliseen reaktioon. Ilman liivatetta parhaiten kakun koossapitäjänä toimii suklaa. Tähän kyseiseen kakkuun suklaa ei kylläkään sovi, mutta blogistani löytyy muutama muukin liivatteeton hyydykekakku esimerkiksi :)

      Poista
    2. Hei!
      Kiitos vastauksesta. Olen nyt hieman päässyt jo kondensoidun maidon kammostani, joten jossain välissä tulen kyllä tätä kokeilemaan :)

      Poista
    3. Kondensoidusta maidosta saa aikaan monenlaista kivaa, joten suosittelen tätä kyllä :)

      Poista
  5. Todella hyvää ja helppoa vaikka omaan suuhun hiukan liian makeaa :)

    VastaaPoista