
Resepti, jonka sain eräältä blogini lukijalta jo kauan sitten, mutta nyt vasta viime kuussa uskaltauduin kokeilemaan :D Suhtauduin vähän epäluuloisesti näin paljon perinteisestä poikkeavaan kaalilaatikkoon. Eikä tuo kaalilaatikko muutenkaan ole mun mieliruokiini kuulunut :/ Mutta kaalilaatikoita googleteltuani totesin monien syövän mm. maustekurkkua kaalilaatikon lisukkeena niin miksipä sitä ei tosiaan voisi suoraan laatikkoonkin laittaa. Ja lihanhan tästä voi jättää myös kokonaan pois :)
Mun keittiöstäni ei löytynyt riittävän suuria välineitä täyden annoksen tekemiseen, joten tuo yksi kuvien Uunikokki-vuoallinen vastaa puolikasta alla olevasta annoksesta :) Hinta on kuitenkin laskettu isolle annokselle, eli noin kahdelle vuoalliselle.
1,5-2 kg kaalia
2 isoa sipulia
400g jauhelihaa / muuta lihaa
2 prk smetanaa
2 prk tomaattimurskaa (esim. valkosipuli ja/tai chili)
2 isoa maustekurkkua
paljon valkosipulia
3 tl paprikajauhetta
(emmental-)juustoraastetta
Hauduttaminen kattilassa noin 1 h + paistaminen uunissa 200 asteessa 1 h.

Silppua kaali ja hienonna sipuli.


Hauduta kaali ja sipuli/valkosipuli kattilassa kannen alla (vettä muutama sentti pohjalle, lisää tarvittaessa) noin tunnin verran, kunnes kaali on pehmeää. (Varo silti polttamasta pohjaan! Kuten eräs itse... :P )


Paista sillä välin jauheliha, mausta kevyesti suolalla.

Kuutioi maustekurkut.

Kaada vesi pois ja kumoa kaalisipulit uunivuokaan.

Lisää loput ainekset ja sekoita.


Paista laatikkoa uunissa 200 asteessa noin 1 tunti. Lisää paiston loppuvaiheessa vielä hieman juustoraastetta vuoan pinnalle.



----
Ostoslista:
keräkaali - 0,67 € (0,45 €/kg)
sipulipussi - 1,29 € / kg
Rainbow nauta-sikajauheliha - 2,70 €
Valio smetana - 1,39 € x 2
Rainbow tomaattimurska, valkosipuli/chili - 0,80 € / 370 g x 2
maustekurkku - 1,02 € (3,34 €/kg)
valkosipuli, yksikynsi - 1,15 € / 100 g
paprikajauhe - 2,18 € / 75 g
Rainbow kermajuusto - 5,95 € / kg
Yhteishinta: 10,30 €
Kuulostaa tosiaan vallan erilaiselta kaalilaatikolta kuin mihin on tottunut tai kokeillut, mutta hyvin voisi maistua. Kokeillaanpa tätä joku kerta.
VastaaPoistahttp://susihminen.blogspot.com/2011/11/013-viikon-lukuvinkki.html
VastaaPoistaBlogisi joutui uhrikseni! Kiitos ihanista ohjeista! ^^
Heli: Tää oli kyllä kivaa vaihtelua, vaikka omaan makuuni ei noi tomaattimurskajutut oikein aina menekään :) Mutta juusto ja smetana ainakin oli hyvää ;D Ja maustekurkkukin sopi hyvin.
VastaaPoistaSussu: Hahaa, mahtavaa! :D Kiitos itsellesi :)