9.11.2011

Jauheliha-kaalimössö



Ennen kaupassa heti ovella vastassa ollut salaatti- ja yrttirunsaus oli jo tuossa viime kuun puolella vaihtunut valtavaan kaaliröykkiöön ja enhän mä siitä ohi pysty kävelemään :D Kaalia on siis syöty nyt monessa muodossaan ja nyt tässä yksi helpoimmista sekä melkeinpä herkullisimmistakin kaalimössöruoistamme.

Vaikka tää helppoa mössöruokaa onkin niin ihan pikaruokana tähän ei kannata suhtautua vaan suosittelen käyttämään aikaa kaalin haudutteluun. Mieltymyseroja tietysti tässäkin, mutta mun makuuni raaka kaali on hyvää raasteena salaateissa tai hampurilaisen välissä ja sitten taas kypsä kaali on herkullista pitkään muhineissa ruoissa. Puolikypsä kaali sen sijaan on ihan järjettömän pahaa ja varmasti syy monen kaali-inhoonkin xP Tässä ruoassa tosin Koskenlaskija antaa sen verran vahvaa makua, että ei se juuri haittaa, vaikka kaalin vähän puolirapsakaksi jättäisikin :)

200 g jauhelihaa
200 g kaalia
(tilkka vettä)
150 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija Voimakas)
mausteita (esim. suolaa, mustapippuria)



Ruskista jauheliha ja mausta haluamillasi mausteilla.



Hienonna sillä välin kaali pieneksi suikaleeksi.



Lisää kaalit jauhelihan joukkoon ja hauduta pehmeiksi. Lisää tilkka vettä, jos tuntuu, että kaalit kauheasti yrittää palaa.





Lisää Koskenlaskija ja sekoittele, kunnes juusto sulaa tasaisesti.





----

Ostoslista:

Partanen nauta-sikajauheliha - 4,95 € / kg
keräkaali - 0,45 € / kg
Valio Koskenlaskija Perinteinen - 2,79 € / 250 g
mustapippurirouhe - 6,75 € / 400 g


Yhteishinta: 2,50 € / 2:lle

8 kommenttia:

  1. paistaisin ensin kaalin ja lisäisin sipulia mukaan, sen jälkeen maustettu paistettu jauhelija sekaan. Sitten sulatejuusto maun mukaan. Taatusti hyvää.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: Tää oli nyt vähän tällainen laiskan ratkaisu pitää kaikki ainekset pannulla yhtä aikaa :D Sipulia harkitsin, mutta kun en siitä niin välitä niin hyvää tuli ilmankin :)

    Paula: Kappas, niinhän onkin! :D Lisäänpä tähän luokitteluksi vielä tuon vvh/karpihkonkin :D

    VastaaPoista
  3. Nam! Herkullista, nopeaa ja helppoa sekä kaikenlisäksi vhh!! Kiitos hyvästä ohjeesta ja muistakin ihanista resepteistä! Lista on jo pitkä, mitä kaikkia pitäisi kokeilla :) Pikku hiljaa, nyt oli tämän vuoro..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteestasi! :) Just katselin taas kaupassa kaaleja sillä silmällä, että tätä voisin itsekin tehdä pitkästä aikaa, kun kaalia tulee varmaan muutenkin paljon ostettua nyt.

      Poista
  4. Herkkkua!! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  5. Jauhelihan tilalle kanasuikaleet ja vähän pekonia toimii myös.

    VastaaPoista
  6. Hyvää on eiks tää oo terveysruoka

    VastaaPoista