23.11.2011
Piparkakkumousse
Joulutunnelmissa jo :D Vaikka mä kyllä olen vähän sellainen piparihiiri, että koko kesänkin herkuttelin oikein sujuvasti piparkakkusmoothiella.
Eräs ystäväni kyseli multa mascarponereseptejä ja mähän tietenkin otin haasteen vastaan :D Itsekään en juuri mascarponea ole käyttänyt, kun sen usein lähinnä tottumuksesta juustokakuista tavallisella tuorejuustolla korvaan ja on sitten päässyt koko mascarpone vähän unohtumaan. Niinpä päätin nyt kehitellä siitä tämän vuodenaikaan sopivan jälkiruokaherkun. Täyttä kunniaa en reseptistä itselleni ota, sillä kyllähän näitä netistä löytyy. En nyt kuitenkaan jaksanut taustatutkimukseen ryhtyä vaan lätkäisin ainekset fiilispohjalta.
Tästä mun versiostani tulee todella makea ja tuhti. Piparkakkumurskakin tämän riittäisi makeuttamaan, mutta etenkin kirpakoiden marjojen kanssa tarjoiltuna saakin mielestäni olla melko makeaa. Pihit ja laihistelevat voivat mascarponen korvata tavallisella tuorejuustolla tai vaikka maitorahkalla, mutta silloin maku ei ole lainkaan yhtä täyteläisen kermainen ja pehmoinen kuin mascarponella tehtynä.
Ihan liian hyvää! ♥ Miehen vertauksen mukaan tää oli kuin olis piparkakkutaikinaa syönyt ja kieltämättä tästä vähän sellaisenkin fiiliksen jääkaappikylmänä saa, kun vaahdosta melko jämäkkää tulee :D
Piparkakkumousse / piparivaahto
200-250 g mascarpone -juustoa
2 dl vispi- tai kuohukermaa
200 g piparkakkuja
(0,5 dl tomusokeria)
1 tl vaniljasokeria
Tarjoiluun puolukoita, karpaloita, tms.
Murskaa piparkakut hienoksi jauheeksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Vatkaa kermavaahdon joukkoon mascarpone ja sokerit.
Lisää piparkakkumurska ja sekoita tasaiseksi.
Jaa annosmaljoihin ja nosta jääkaappiin hetkeksi viilenemään. Tarjoile esim. puolukoiden tai karpaloiden kanssa.
----
Ostoslista:
Granarolo Mascarpone - 2,35 € / 250 g
Flora vispi - 1,35 € / 2,5 dl
Kantolan Pipari - 1,79 € / 400 g
Dan Sukker tomusokeri - 1,15 € / 500 g
Meira vaniljasokeri - 1,81 € / 85 g
Yhteishinta: 4,40 € / 6:lle
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämä lähtee kyllä heittämällä testaukseen :)
VastaaPoistaTätä täytyy kokeilla. Kiitos ohjeesta =)
VastaaPoistatätä täytyy kyllä kokeilla! :)
VastaaPoistaTestaukseen menee :)
VastaaPoistaLoistavaa! Tätä teen ens kuussa :D Nyt on sellanen mascaspone-versio mikä tännekin uppoo. Totahan voi vielä combota jonkun muun kanssa esmes jos on jtn kuivakakkua tms ni tosta saa vähän makiaa mukaan ;)
VastaaPoista-S
FaerieS, Jaana, Elisa ja Tiia: Kiitos kommenteistanne! Suosittelen kyllä herkutteluhimoon testaamaan! :D
VastaaPoistaS: No hyvä, että nyt osui paremmin kohderyhmäänsä ;D Joo, niihin sun marja-keksimuru/kakkumuru-trifleihin tää vois olla kiva kanssa :)
Juuri tein tätä kylmettymään jääkaappiin... ihan ihme, että sitä vielä sinne asti jäi, sillä tuossa makeutta testaillessani meinasi koko satsi humahtaa hetkessä suuhun jos toiseenkin.:D Kiitos siis tästä ihanasta reseptistä (maistuu tosissaan liiankin hyvin ilman sokerilisääkin), uppoaa varmasti joulupöydässä lapsivieraillekin, jotka ovat erittäin nirsoja luumurahkankin suhteen.
VastaaPoistaTästä mascarponelisästä tulikin mieleen, että luumurahkastakin voisi operoida smuuthimman korvaamalla rahkan tuolla mascarponella. Ja tietenkin rommissa marinoiduista luumuista se sose siihen.;)
ja jälleen pakko tehdä listalle!
VastaaPoistaOli aivan taivaallisen herkullista! Suurkiitos reseptistä :)
VastaaPoistaMiehen kanssa piti melkein kättävääntää, että kumpi saa syödä loput :D :D
Oli pakko linkata blogisi myös omaan blogiini! :)
VastaaPoistaSanrianna: Mäkin olen tätä nyt muutaman kerran taas tehnyt ja moussen kermaisuuskin ehkä pääsee paremmin esiin ilman lisäsokeria. Puolukat heivasin ja syön moussen sellaisenaan :D
VastaaPoistaPiparimoussen voisin hyvin kuvitella lastenkin makuun sopivan, tai makeudessaan ehkä etenkin lasten makuun :D Mascarpone tosiaan varmasti antaisi pehmeyttä myös sille luumurahkalle :) Vaikka itse petturina luumurahkani teenkin vain luumumarmeladista :P
sasu: Hyvähyvä, ja äkkiä sieltä listalta pois ja kokeiluunkin sitten! :D
FaerieS: Ihan loistojuttu, että maittoi noinkin hyvin! :D ♥ Ja kiva, jos linkitit :)
Ihanan kuuloista! Voisko tämän tehdä jo tänään huomista silmällä pitäen? Vai tuleeko liian tönkköistä? Huomiselle on niin paljon tekemistä, että olis hyvä helpottaa jostain päin :)
VastaaPoistaVoi hyvin jo tehdä tänään, kunhan vaan suojaa hyvin! :) Ei se koostumus juurikaan siitä enää muutu, oli se jääkaapissa tunnin tai 12 tuntia :)
VastaaPoistaKiitos ihanasta blogista, hyviä ohjeita, vaikka en ole niin suuri sipulin ystävä ;) Tuli mieleen, että tämä mousse toimisi mainiosti myös Mariannerouheella :P
VastaaPoista