25.11.2011

Nachovuoka



Musta tää nachosiili on aina niin hauskan näköinen :D

En edes muista, milloin olisin nachoja viimeksi syönyt! Nyt iski kuitenkin himo ja, kun yksi salsadippipurkki ei koko isoon nachopussiin riitä niin osasta tehtiin nachovuokaa. Ihan muita juttuja selaillessani taas sattui Kotona tehtyä -blogissa nachovuoankin resepti vastaan niin senpä laitoin toteutukseen :D Lisäksi heitin vuoan päälle vielä kaapissa pitkään pyörineen juustodippipurkin.

Itseänikin miellytti tässä käytetty valmistusjärjestys, jolloin tomaatit ja sipulit lisätään vasta lopuksi ja ne jäävät paistonkin jälkeen puolikypsiksi. Kypsää sipulia inhoavana tykkäsin nyt kovasti :)

400 g jauhelihaa
1 pss taco-mausteseosta
1 prk kidneypapuja
1 prk salsakastiketta (hot)
0,5 prk ranskankermaa
2-3 tomaattia
1 punasipuli
n. 100 g nacho-lastuja
1-2 dl juustoraastetta

Paistaminen 225 asteessa, noin 15 minuuttia.



Kuori ja suikaloi sipuli puolirenkaiksi. Kuutioi tomaatit aika isoiksi lohkoiksi.



Paahda jauheliha pannulla ja lisää mausteseos.





Lisää kidneypavut, salsakastike ja ranskankerma.





Nosta pois liedeltä ja nostele sekaan tomaattilohkot ja sipulisilppu.





Kaada seos uunivuokaan ja ripottele päälle hieman juustoraastetta (+ juustodippi).





Pistele nachoja seokseen pystyyn ja ripottele vielä päälle juustoraastetta.



Paista nachovuokaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.



----

Ostoslista:

Rainbow nauta-sika jauheliha - 2,70 € / 400 g
Old El Paso Taco Spice Mix - 1,10 € / 30 g
Rainbow kidneypavut - 0,79 €
Rainbow Tex Mexican Chunky Salsa Hot - 1,59 € / 300 g
Valio créme fraîche - 1,19 € / 150 g
tomaatti - 1,05 € (4,99 €/kg)
punasipuli - 0,16 € (1,19 €/kg)
Indian Tortilla Chips Original - 3,25 € / 500 g
Rainbow kermajuusto - 5,95 € / kg
(Santa Maria Dip Cheddar Cheese Style - 2,49 €)

Yhteishinta: 9,80 € (+ juustodippi)

13 kommenttia:

  1. Tämmöiset ruoat on niin mahtavia ja helppoja erilaisiin illanistumisiin! Vielä, kun saisi jostain hyvän reseptin itsetehtyyn salsaan...? ;)

    -Sohvi-

    VastaaPoista
  2. Namskutarallaa! Hyvältä näyttää ja tiedän, että maistuukin ;)

    Tomaatti ja sipuli laitetaan lopuksi, ettei ne tosiaankaan olisi kypsiä. Olitkin tehnyt jo omaan suuhun sopineen päätelmän ;)Mä laitan normaalisti tacoihin tomaatti-sipulisalaattia, joten ajattelin laittaa nachovuokaankin. Voisi laittaa annokseen paiston jälkeenkin.

    Vasta näin jossain tehtävän salsaa.. En muista vaan enää, missä. Jossain ruokaohjelmassa kuitenkin.

    VastaaPoista
  3. Tätä on kyllä pakko kokeilla. Meillä syödään paljon nachoja ja tämä olis vaihtelua ;)

    Monalisa (monalisankakut.blogspot.com)

    VastaaPoista
  4. Auts, miten hyvän näköistä!

    VastaaPoista
  5. Tää oli tosi hyvää. Papuja ei löytyny kaapista ja sipulit halusin kunnolla kypsiksi, mutta muutoin menin ohjeen mukaan. Pitää kokeilla uudestaa johonki illanistujaisiin.

    VastaaPoista
  6. Sohvi: Ovelaa vihjailua! ;D Mä en olekaan tainnut koskaan tehdä salsaa itse (paitsi mansikkasalsaa), joten siinä oliskin mulle kyllä yks hyvä projekti :)

    Heli: Joo, tuo sipulin jättäminen puolikypsäksi oli ihan loistava vinkki! :) Me kyllä laitettiin sitten punasipulia vielä lisukesalaattiinkin, mutta kivasti meni vuoankin sekaan erikseen kypsentämättä :) Ja mä tulen salsareseptitkin sulta sitten väijymään, jos joskus julkaiset ;D

    Monalisa: Joo, nachot tosiaan sopii loistavasti monenlaisiin juttuihin :) Meillä ei kovin usein nachoja syödä, mutta selkeästi täytyy alkaa näitäkin useammin ostaa :D

    Sumi: Kieltämättä valuva juustodippi saa läjäruoan kuin läjäruoan houkuttelemaan :D

    Lispe: Mä olen itse nyt aivan ihastunut papuihin, mutta kiva, että maittoi ilmankin! :)

    VastaaPoista
  7. Tämä olis varmasti meillä menestys, nachot ja jauheliha kun kuuluu miehen lemppareihin! :D

    VastaaPoista
  8. Meilläkin molemmat tällaisista texmex-mätöistä tykätään :) Miehen mielestä nachojen tökkiminen ruokaan pystyyn oli omituista, mutta hyvin silti maittoi :D

    VastaaPoista
  9. Voi morjes, selailin taas pitkästä aikaa blogia urakalla läpi ja tätä mä tahdon, nami.

    VastaaPoista
  10. Ahkerasti kokkaamaan sitten vaan! B) Texmex-mättöä on kyllä tullut tehtyä viime aikoina paljon muutenkin, kun vaan sais kuvattua blogiinkin asti :D

    VastaaPoista
  11. Tein tästä oman muunnelmani, johon yhdistin äitini aika erilaisen nachovuokareseptin. Alkuperäinenkin tuli kokeiltua ja hyväksi havaittua aiemmin.

    VastaaPoista
  12. Tää on kyllä loistava mättöruoka just siksi, että tässä löytyy helposti muuntelun varaa :) Ja helppoudesta ja nopeudesta plussaa tietysti myös!

    VastaaPoista
  13. Kokeilin nachovuokaa ekaa kertaa elämässäni ja hyvää oli, tää sun blogis on mahtava! (: ajattelin kokeilla melkein kaikkia sinun reseptejä! :)

    VastaaPoista