21.12.2010
Lanttulaatikko
Vähän oikaistiin taas ja ostin valmista lanttusosetta. Suosittelen! Valmiin soseen käyttäminen on niin helppoa, että melkein tekis mieli itkeä. Halvemmaksi tietysti tulee tehdä alusta asti itse ja tällä reseptillä toki onnistuu, vaikka keittelis/soseuttais lantut itsekin. Mutta laiskalle valmis sose on täydellinen ratkaisu. Mun makuun puolivalmiista itse tehden tulee parempaakin (maku ei juurikaan alusta asti itsetehdystä eroa) kuin kaupan valmiit eineslanttulaatikot, mutta lisäksi tästä saa ihanasti vähällä vaivalla sen "tein itse" -fiiliksen :D
Resepti ja soseet löytyy mm. Domretorilta.
1 kg lanttusosetta
1 kananmunaa
1 dl siirappia
0,5 dl vehnäjauhoa
1 dl kermaa
100 g voisulaa
1 tl suolaa
0,5 tl muskottipähkinää
0,5 tl valkopippuria
Sulata margariini.
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan tai jaa kolmeen 500 ml alumiinivuokaan. Ripottele halutessasi hieman korppujauhoja laatikon pinnalle.
Paistetaan 200 asteessa noin 1 tunti.
----
Ostoslista:
Domretor Suvi lanttusose - 2,85 € / kg
Pirkka virike kananmunia - 2,19 € / 15 kpl
Dan Sukker tumma siirappi - 2,10 € / 750 g = 5 dl
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 0,79 € / 2 kg
Valio kuohukerma - 0,99 € / 2 dl
Arla Ingman voi - 2,45 € / 500 g
jauhettu muskottipähkinä - 1,90 € / 32 g
valkopippurijauhe - 1,52 € / 38 g
(Rainbow alumiinivuoka 0,5 litraa - 1,65 € / 8 kpl)
(X-tra korppujauho - 0,62 € / 500 g)
Yhteishinta: 4,40 € / 1,5 litraa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Moikka Kitinen:-)
VastaaPoistaEksyin tänne ja ihan varteenotettavaksi havaitsin. Selkeä ja ostoslista oli hieno keksintö!
oikein mukavaa Joulua t: mummeli Anna. Käy kylässä!
Moi Anna!
VastaaPoistaIhan omiin tarpeisiin tämä blogi ostoslistoineen syntyi, joten mukavaa aina kuulla, jos se miellyttää muitakin :)