27.12.2010
Omenainen sinappikermakastike
Itse olen tottunut syömään kinkun pelkän sinapin kanssa, mutta kyllähän tääkin hyvin kinkulle sopi. Jos sitä kinkun paistolientä on vielä jäljellä tai sitä tuli säilöttyä pakastimeen niin tää on hyvänmakuinen kastike muullekin ruoalle!
Alkuperäisessä reseptissä käskettiin laittaa 2 rkl omenasosetta, mutta mä itse hulautin sekaan purkillisen Pilttiä ;D Kannattaa itse miettiä määrät käyttämänsä soseen mukaan ja vaikka maistella välillä :) Mutta näin tuli mun makuun hyvää kyllä.
Ostoslistassa kinkun liemen hinta on 0 €, koska se tulee vähän niin kuin kinkun kylkiäisinä. Me saatiin 7 kilon kinkusta talteen 2 litraa paistolientä.
1 sipuli
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita
1 dl kinkun lientä
125 g omenasosetta
1 rkl sinappia
2 dl kermaa
Hienonna sipuli.
Kuullota sipulisilppu voissa.
Lisää vehnäjauhot, anna jauhojen kypsyä hetki.
Lisää kinkunliemi (kylmänä tuommoista hyytelöä), omenasose, sinappi ja kerma.
Sekoita hyvin ja hauduta hetki, jotta kastike jälleen lämpeää.
----
Ostoslista:
sipulipussi - 1,39 € / kg
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 0,79 € / kg
Arla Ingman voi - 2,45 € / 500 g
kinkun liemi - 0 €
Piltti omenaa - 0,48 €
Turun sinappi, mieto - 1,77 € / 275 g
Arla Ingman kuohukerma - 0,99 €
Yhteishinta: 1,60 €
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti