7.8.2011

Tonnikalakastike



Todella helppo ja nopea pastakastike! Oikeasti paljon tätä helpommaksi ei voi enää mennä :D Lisäksi tää on tosi hyvää. Itsehän mä en kalaa juuri syö, tonnikalaakin hyvin harvoin, mutta tästä kastikkeesta tykkään :) Ja halpaakin on ellei osta sitä kaikkein kalleinta tonnikalaa.

Tonnikala saa olla paloina tai hiutaleena, öljyssä tai vedessä - ihan kunkin omien mieltymysten mukaan :) Mun makuuni kuitenkin parasta ja "tonnikalaisinta" tulee käyttämällä paloja öljystä. Salaattijuustokuutiot on kivoja tässä, mutta eivät mitenkään pakollisia :) Alkuperäinen resepti otettu Anna-Leena Härkösen keittokirjasta Sopan syvin olemus.

1 sipuli
1 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl yrttimaustetta
0,5 tl pippurisekoitusta
3 rkl tomaattipyreetä (itse laitoin 70 g sosetta ja "turauksen" ketsuppia)
2 dl ruokakermaa
100 g fetaa / salaattijuustoa
1 prk tonnikalaa

Pastaa / spagettia / nuudeleita kahdelle. (Tästä ohjeen mukaan riittäis neljällekin, mutta on niin miedon makuista, että mieluummin syö vähän reilummin.)



Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä.





Lisää mausteet, tomaattipyre (+ ketsuppi) ja kerma. Sekoittele tasaiseksi ja hauduta noin 5 minuuttia.





Lisää kuutioitu feta ja tonnikala. (Tonnikalastakin voi kaataa enimmät vedet/öljyt ensin pois.) Kuumenna.





----

Ostoslista:

sipulipussi - 0,85 € / 500 g
Rainbow rypsiöljy - 1,55 € / 500 ml
yrttimauste - 0,81 € / 13 g
pippuriseos - 3,09 € / 80 g
Rainbow tomaattisose - 0,23 € / 70 g
Valio ruokakerma - 0,88 €
Rainbow salaattijuustokuutiot - 1,29 € / 200 g
Rainbow vaalea tonnikala paloina öljyssä - 1,55 €


Yhteishinta: 3,50 € / 2-4 annosta

12 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta :) En vain tykkää tonnikalasta...

    VastaaPoista
  2. Itse tein tämän isompana annoksena, oli kyllä hyvää! Kun ite oon niin tumpelo keittiössä, niin nää selkeet ohjeet auttaa mutkin välillä onnistumaan ruuanlaitossa! :) Mietein tässä että sopisikohan tuohon tonnikalaksi sellainen mikäköhän sen nimi mahtaa olla, joku tonnikala tomaattimurskassa tms, kun on niissä purkeissa.. vai tulisikohan liian tomaattista ssilloin?

    VastaaPoista
  3. Anonyymi1: Sama ongelma kuin mulla xD Tää tosiaan on niitä harvoja tonnikalaruokia, joista olen tykännyt :)

    Anonyymi2: Mä luulen, että vois hyvin sopiakin. Jättää vaan muut tomaattijutut sitten pois eikä ylimausta, jos tonnikalassa on jo valmiiksi mausteita :)

    VastaaPoista
  4. voisiko laittaa juustoraastetta fetan tilalle?

    VastaaPoista
  5. Voi laittaa, mutta lopputulos on sitten erilainen :) Fetaa ei ole tarkoitus sulattaa, joten jos juustoraastetta laittaa niin kastikkeesta tulee todella paksua ja sitä voi joutua hieman ohentamaan tilkalla lisäkermaa tai vaikka maitoa.

    VastaaPoista
  6. Hyvää kastiketta tuli ohjeella. Tosin tomaattisemman makuista, kuin olisin olettanut. Jopa mies, joka ei pidä tonnikalasta, tykkäs tästä ruoasta. Hyvä perusruoka, joka valmistuu nopeasti.

    VastaaPoista
  7. Kiva, että maittoi! :) On kyllä arkiruokana ihan voittamaton!

    VastaaPoista
  8. Tosi hyvä, kiitos reseptistä. En ois ikinä tajunnut laittaa fetaa omin päin.

    VastaaPoista
  9. Ole hyvä vaan :) Mähän isken salaattijuustokuutioita ihan kaikkeen kylmään ja kuumaan ruokaan, mutta kieltämättä ei mullakaan tonnikalaan yhdistäminen ensimmäisenä ole mieleen tullut :D

    VastaaPoista
  10. Tätä oon tehny jo pariin kertaan. Mielestäni tomaattipyreestä tulee liian tuhti tomaatin maku, joten toisella kerralla korvasin sen n. 5 rkl:lla Felixin ketsuppia. Sellanen ruoka, jota helppo tehä, ku ei löydy oikeen mitään kaapista. :)

    VastaaPoista
  11. Hieno juttu, että olet saanut muokattua mieleiseksesi! :) Pelkkä ketsuppikin toimii kyllä hyvin silloin, kun meilläkään ei aina edes sitä tomaattipyrettä kotoa löydy :D

    VastaaPoista
  12. Mie oon aina tehnyt tuon tonnikalakastikkeen niin, että tonnikalan sekaan vaan tomaattisosetta ja seos maustetaan esim. mustapippurilla & oreganolla. Sitten vaan sekaan ruokakermaa, sulatejuustoa ja fetaa ja on kuulunut meidän perheen suosikkeihin jo pitkään. :)

    VastaaPoista