18.8.2011

Kana-pekonisalaatti



Laitetaan tähän nyt alkuperäiseksi lähteeksi Kaisan blogi, vaikka olin kyllä itsekin katsonut aivan samat ainekset tuolta jääkaapin uumenista herkkubroilerisalaatti mielessäni :D Itse vaan lisäsin tähän paprikajauhetta sekä mozzarellaa, kun sitä pari palloa jääkaapissa uhkaili lähenevillä päiväyksillään - ja tietysti, koska juustoa nyt vaan täytyy laittaa ainakin jossain muodossaan lähes kaikkiin ruokiin ;)

Tuolta blogista kuitenkin löytyi salaatille currykastikekin niin sekin meni samalla testiin sitten :) Oikein hyvää ja kastikekin maittoi, mutta en mä vaan vieläkään nyt löytänyt mieleistäni currykastiketta tästäkään :/ Mutta hyvin uppoais salaatti kastikkeettakin, pekoni antaa kivaa lisämakua perusbroilerille. Tuossa reseptissä tämä on tarjoiltu lämpimänä, mutta itse syötiin kylmänä taas.

Kana-pekonisalaatti

0,5 kerää (n. 200 g) jäävuorisalaattia
200 g kurkkua
0,5-1 prk ananasta
0,5 punasipulia
1 mozzarellapallo
1 pkt pekonia
250 g kanan marinoimatonta rintafileetä (suikaleetkin käy)
curryjauhetta
paprikajauhetta



Cyrrykastike

1 prk kermaviiliä
n. 1 tl curryjauhetta
n. 0,25 tl cayennepippuria
n. 0,5 tl sitruunapippuria
n. 0,5 tl paprikajauhetta
n. 0,5 tl yrttisuolaa



Aloita valmistamalla kastike sekoittamalla mausteet kermaviilin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat salaatin.





Tee salaatista, kurkusta, ananaksesta, punasipulista ja mozzarellasta salaatti valmiiksi tarjoiluastialle.



Pilko n. puoli tuntia huoneenlämmössä ollut kanan rintafilee suikaleiksi ja paista pannulla öljyssä. Mausta currylla ja paprikajauheella.





Kypsennä hienoksi pilkotut pekonit pannulla kanojen seassa tai paista erikseen uunissa/pannulla ja pilko vasta kypsänä. (- Kanojen seassa pekoni antaa makua ja rasvaisuutta myös kanalle, mutta itse vihaan raa'an pekonin pilkkomista ja pannulla roiskivana tiristelyä, joten tein tämänkin taas uunissa.)





Kaada maustetut kana ja pekoni lämpimänä salaattipedille ja tarjoa currykastikkeen kanssa.



----

Ostoslista:

jäävuorisalaatti - 0,45 € (1,89 €/kg)
kurkku - 0,44 € (2,39 €/kg)
Del Monte ananasrenkaat - 0,77 €
punasipuli - 0,25 € / 0,152 kg (1,65 €/kg)
Granarolo mozzarella - 1,09 € / 125 g
HK Amerikan pekoni - 1,99 € / 170 g
Kariniemen kananpojan fileesuikale - 2,89 € / 250 g
curryjauhe - 1,19 € / 37 g
paprikajauhe - 2,18 / 75 g

Valio kermaviili - 0,70 €
curryjauhe - 1,19 € / 37 g
cayennepippurijauhe - 0,85 € / 22 g
sitruunapippurirouhe - 2,95 € / 100 g
paprikajauhe - 2,18 / 75 g
yrttisuola - 1,05 € / 76 g


Yhteishinta: 7,80 € + kastike

8 kommenttia:

  1. Taidan olla itse curryn ystävä, mutta itse tehty currymajoneesi on kyllä suosikkini. Minun makuhermoni vaativat curryn kanssa makeutta ja tässä se löytyy mangohillosta.
    http://kotopuolessa.com/kotopuolessa/index.php/2011/05/vappuaaton-puuhastelua/

    VastaaPoista
  2. iita, Henskis, Sumi: :D !

    Ginger: Kiitos hyvästä vinkistä! Itse taidan olla liian laiska tekemään majoneesia itse, mutta mangon lisääminen dippiinkin on kiva idea :)

    VastaaPoista
  3. Tänään tehtiin tätä ja oli tosi herkkua. Juustona oli fetaa, kun muuta ei löytynyt. Tehdään kyllä toistekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Juustoksihan tällaiseen perussalaattiin tosiaan voi laittaa ihan mitä tykkää tai sattuu kaapista vaan löytymään :)

      Poista
  4. Meidän suosikki currykastike on valkea kastike maustettuna currylla eli maitokastike. Myös perusmajoneesiin kun sekoittaa currya tulee aivan taivaallista :P

    VastaaPoista