29.8.2011

Tonnikalatahna 3



Todella hyvä tahna! Sopii hyvin kolmioleipien täytteeksi tai miksei vaikka lämpimiin voileipiin tai uuniperunallekin, vaikka itse taas tarjottiinkin vieraille cocktailpiirakoiden levitteenä :)

Mähän en edelleenkään tonnikalasta myönnä pitäväni, mutta kunnolla tahnaksi mössäämällä maku ei ollut ollenkaan liian voimakas. Kermaviilin kanssa kannattaa olla varovainen, sillä jääkaapissa pidempään säilytettynä tahna saattaa vetistyä liian juoksevaksi (ei sillä, että mulle olis joskus näin käynyt...).

Mun tuorejuustopakettini sattui tässä olemaan vajaa, joten lisäsin joukkoon vielä hieman tuorettakin ruohosipulia, joka kieltämättä mukavasti vähän raikasti valmista tahnaa :)

1 prk tonnikalaa öljyssä
1 prk (200 g) ruohosipulituorejuustoa
200 g fetajuustoa
1 paprika
0,5-1 dl kermaviiliä
(ruohosipulia)



Valuta tonnikala. Kippaa tonnikala, feta ja tuorejuusto kulhoon, sörssää esim. haarukalla tasaiseksi tahnaksi. (Jos tahdot tonnikalasta jäävän sattumia tahnaan, lisää tonnikala vasta myöhemmin.)





Notkista tarvittaessa tahnaa lusikallisella tai parilla kermaviiliä.





Hienonna paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita paprikakuutiot valmiiseen tahnaan.



Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin hetkeksi maustumaan ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasaantua. (Tai täytä kolmioleivät ja nosta valmiit kolmioleivät jääkaappiin hyvissä ajoin makustumaan.)



----

Ostoslista:

Rainbow vaalea tonnikala paloina öljyssä - 1,35 €
Creme Bonjour ruohosipuli - 2,37 €
Arla Apetina salaattijuustopala - 1,99 €
paprika - 0,56 € (2,15 €/kg)
Valio kermaviili - 0,69 € / 200 g
(ruohosipuliruukku - 1,39 €)


Yhteishinta: 6,60 €

4 kommenttia:

  1. Niin menee kokeiluun!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa kyllä hyvältä! :)

    VastaaPoista
  3. Marru ja Paula: Kiva saada hyvä tahnaresepti kiertoon! :)

    VastaaPoista
  4. Tää on niin hyvä että olen käyttänyt tätä reseptiä voileipäkakkuunkin.. Sopii myös uuniperunoiden kanssa :)

    VastaaPoista