10.8.2011

Paahdetut perunat



Oi, nää on ihan mielettömiä! ♥ Lopputulos on ihanan rapsakka ja kerrassaan herkullinen. Voisin syödä näitä vaikka joka päivä :D Vähän vaatii aikaa ensin keittää ja sitten vielä uunittaa perunat, mutta on nää vaivan arvoisia. Vaihtoehtoisesti perunat voi siivuttaa raakana ohuiksi viipaleiksi ja paistaa uunipellille levitettyinä.

Tämä resepti bongattu Katiskattarelta. Ihan noin paljon ei kannata pippuria laittaa kuin noissa mun kuvissani ;D

pieniä perunoita
öljyä
mustapippuria
suolaa



Keitä perunat kuorineen.



Kaada perunoiden päälle vähän öljyä ja ripauttele suolaa sekä pippuria. Kääntele, jotta mausteöljy leviää tasaisesti. (Isommat perunat voi hyvin halkaista/pilkkoa pienemmiksi paloiksi.)



Levitä perunat uunivuokaan tai pellille.



Paista n. 225-250 asteessa noin 20-40 minuuttia, kunnes perunat ovat paahtuneet. (Meidän uunilla 250 astetta ja noin puoli tuntia.)



Tai viipaloi perunat raakana ohuiksi siivuiksi. Sivele perunat öljyllä ja mausta. (Näin valmistuu huomattavasti lyhyemmällä paistoajalla, mutta mä itse en ainakaan saa näistä yhtä rapeapintaisia kuin pidempään paahdetuista perunalohkoista.)







----

Ostoslista:

pesty kesäperuna - 0,69 € / 1 kg
Rainbow rypsiöljy - 1,55 € / 500 ml
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g

2 kommenttia:

  1. NAM! Noiden kanssa maistuisi varmasti lohi :)

    VastaaPoista
  2. Varmasti! Aika monipuolisesti nää sopii melkein minkä tahansa kanssa :)

    VastaaPoista