31.10.2011

Minttusuklaakarkit



Kotitekoisia After Eight -makeisia! :D Mulle nää menee täydestä, muut ovat sanoneet näitä jopa After Eightejä paremmiksi. Itse tykkäsin näistä todella ja pidin myös näiden helppoudesta. Muissa näkemissäni vastaavissa resepteissä (esim. uudessa Leivotaan -lehdessä yksi tällainen) pohjana on käytetty valkuaisvaahtoa mikä tuntuu musta itsestäni taas turhan työläältä. Piparmintunmakuisena makeisena saa mielestäni ollakin todella makeaa ja kuorrutukseen käytettävä tumma suklaa kuitenkin kivasti tasaa liikaa makeutta.

Tämä resepti löytyi Lunni leipoo -blogista.

Itse tein melko pieniä suklaanappeja ja sainkin purkillisesta kondensoitua maitoa reilusti yli 100 karkkia :D Suklaata taisi kulua 4 levyä :P Hinnat kuitenkin laskettu alla olevalle reseptille. Sekä kondensoitua maitoa että piparminttuaromia löytyy tavallisista ruokakaupoista :)

Minttusuklaakarkit (n. 20 kpl)

0,5 tölkillistä makeutettua kondensoitua maitoa
n. 6 dl tomusokeria
1 rkl piparminttuaromia
200 g tummaa suklaata
3 rkl sulatettua voita/rypsiöljyä



Sekoita keskenään puolikas tölkillinen kondensoitua maitoa, pari desiä tomusokeria ja piparminttuaromi.





Ala lisätä tomusokeria vähän kerrallaan, käytä sähköistä vatkainta niin kauan kuin koneen tehot kestävät.



Lopeta tomusokerin lisääminen, kun taikina on rakenteeltaan vähän kuin lasten muovailuvahaa. Valmiista taikinasta on helppo pyöritellä kämmenten välissä palleroita.



Pyörittele taikinasta noin ruokalusikallisen kokoisia palloja (vielä pienempiä on helpompi käsitellä!), asettele ne leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle/tarjottimelle/pikkupellille ja paina hieman kasaan. Sormenjälkien kuuluisi hetkessä tasoittua ja palleroisista pitäisi tulla sileitä.





Laita pallerot kylmään noin 30-60 minuutin ajaksi. (Itse laitoin valmiit täytenapit pakastimeen. Jäätyneenä siirsin sitten rasiaan ja sieltä kuorrutan sitä mukaa kuin tarvitsen niitä tarjolle.)



Sulata sillä aikaa suklaa mikrossa tai vesihauteessa, sekoita huolellisesti joukkoon öljy ohentaaksesi suklaasulaa. Anna suklaan hieman jäähtyä.





Ota kunnolla kohmettuneet pallerot jääkaapista ja dippaa ne kokonaan suklaaseen haarukan avulla. Anna ylimääräisen suklaan valua pois ennen kuin asetat karkin kuivumaan leivinpaperille.





Anna karkkien kohmettua joko jääkaapissa tai huoneenlämmössä, säilytä mieluiten viileässä.



----

Ostoslista:

Markomilk makeutettu kondensoitu maito - 1,99 € / 397 g
Dan Sukker tomusokeri - 1,15 € / 500 g
Dr. Oetker piparminttuaromi - 2,75 € / 30 ml
Fazer tumma suklaa - 2,35 € / 200 g
Rainbow rypsiöljy - 2,69 € / litra


Yhteishinta: 5,60 € / 20-50 kpl

19 kommenttia:

  1. Oih! Täytyypäs käärästä mummuille jouluksi muutamat suklaat pakettiin! Kiitos ohjeen jakamisesta! ps. Sulla on huippu blogi, on tullut lainattua useampaakin reseptiä :)

    VastaaPoista
  2. Vitsit miten ihana ohje! Nämä menee ehdottomasti kokeiluun viimeistään joulunalusaikoina :).

    VastaaPoista
  3. Ai että kun näyttävät hyviltä! :)

    VastaaPoista
  4. Nami! Oi että ovat varmaan hyviä! Laittaisko testaukseen!? Kondensoitua maitoa en ole vielä koskaan käyttänyt.

    t.Paula

    VastaaPoista
  5. Mä haluun näitä kans! Pitääpä testata!

    VastaaPoista
  6. Ihania reseptejä. Monia linkkejä tänne oon kattellut ja vaikka on ollut hyvä ohje, musta ulkoasu ei oikeen innosta lukemaan..

    VastaaPoista
  7. Mahtava resepti, pitääpä testata! =)
    -Kakkumonsteri

    VastaaPoista
  8. Tuttisoturi: Nää tosiaan on tosi kivoja joululahjakarkkeja! :) Kiitos blogikehuista!

    Sosuli: Joo, pistä ihmeessä kokeiluun! :)

    Hanna: Maistuvat myös :)

    Paula: Laita toki! :) Kondensoidusta maidosta saa vaikka mitä ihanaa ;) Suosittelen siis muitakin kyseisen luokittelun alta löytyviä herkkuja :D

    Sumi: Suosittelen! :)

    Nome: Todella harmi, että blogin ulkoasu pilaa lukuinnostuksen :( Musta taustaväri on käytössä ihan itsekkäistä syistä ja ainakin toistaiseksi olen siihen liian kiintynyt vaihtaakseni :D

    Kakkumonsteri: On kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen makeinen :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos, tässähän onkin joululahjapaketteihin kiva bonus. :) Saatan myös hyödyttää tällä härskisti omaa kukkaroani ja tehdä näitä joulumyyjäisiin.

    VastaaPoista
  10. Hyvä juttu vaan, että saadaan herkkukarkit jakoon! :D Nää tosiaan on tosi kivoja joululahjaksi, mutta myyjäisiin myös. Mieluummin mä näitä ostaisin kuin ainaisia maustekakkuja ja kermatoffeekarkkeja :)

    VastaaPoista
  11. Joo, viime vuonna ainakin suklaakonvehdit meni aika lailla kuin kuumille kiville. Sillä innostuinkin tänä vuonna varaamaan paikan ihan omaa tiliä kartuttamaan, viime vuonna oltiin siis kouluporukalla. Taidan testata nitä huomenna...

    VastaaPoista
  12. jähmettyyko suklaa kunnolla vaikka ohjeessa on noin paljon öljyä? :o

    VastaaPoista
  13. Kartio: Mä luulen, että kovin monet eivät itse makeisia tee niin niitä tulee ostettua sellaistenkin, jotka muuten itse joululeipomuksistaan huolehtivat :) Mutta kiva vaan, että joku viitsii noita muillekin jakoon tehdä :D

    may-aa: Kyllä se jähmettyy, kunhan vaan sekoittaa öljyn suklaaseen hyvin :) Mä sekoittelin öljyni vähän laiskasti ja muutamat ihan ensimmäisenä dipatut karkit eivät jähmettyneet. Mutta vähempikin öljy tosiaan kyllä riittäisi ja mä omaan käyttöön en nyt ole jaksanut suklaata enää ohentaa lainkaan :D

    VastaaPoista
  14. Danke, otan tän ohjeen ja suuntaan keittiöön ;)

    VastaaPoista
  15. Hyvähyvä! :D Toivottavasti keittiöreissu osoittautui antoisaksi ^_^

    VastaaPoista
  16. Maistoitko sä tuota massaa ennen piparminttumaun lisäämistä?
    Kun ajattelin josko tän vois muokata vaniljakarkiksi jättämällä piparmintun pois ja laittamalla vaniljaa tilalle?

    VastaaPoista
  17. Maistoin, mutta pelkälle tomusokerillehan se maistuu :D Riippuu varmaan syöjän makeansietokyvystä, mutta musta se oli kyllä just tuo raikas piparminttuaromi, joka näistä sen liian makeuden tasoittaa :)

    VastaaPoista
  18. Täytyispä tehdä näitä jouluksi vaikka pikku paketteihin, ihanan näköisiä..oon näitä kuolannut täällä jo useampaan kertaan!

    VastaaPoista
  19. Nää on kyllä aika ihania! :) Lahjan saajana ilahtuisin varmasti ^_^

    VastaaPoista