6.10.2011
Quesadillat paputäytteellä
Huh, kiireinen päivä! Vähän meinas mennä jo tiukille blogin päivittäminenkin. Ihan kauheasti en tänään(kään) jaksanut ruoanlaittoon panostaa, joten ruoka on taas oikaistu helpoimman kautta. Rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että olisin tänään pikamättöpäivän pitänyt ellen olisi luvannut tällä viikolla joka päivälle kasvisruokapäivitystä.
Niinpä kasvisruokaviikon kunniaksi quesadillat paputäytteellä! En tiedä onko nälkä vai mikä, mutta en annostani vastaavaan jauhelihaversioon vaihtanut olisi! :O
Itse tykkään syödä quesadillani melko ohuina ja salaatin nämä mielestäni vaativat aina kaverikseen. Ellei sitten leikkaa valmiita quesadilloja annosviipaleiksi ja tarjoa illanistujaisissa suolapalana :) Sormisyötäväksi tomaatti oli ehkä vähän turhan märkää näissä, mutta jokainen voi tuunata itse omien mieltymystensä mukaan. Pavutkin olis voineet olla valmiissa tomaattikastikkeessa, jos ei niin tulista ruoastaan halua, mutta itse tykkään salsakastikkeen antamasta lisämausta :)
4-6 tortillapohjaa
1 tlk (valkoisia) papuja
0,5 prk salsakastiketta
1 rkl taco-maustetta
2 tomaattia
200 g juustoraastetta
Tarjoiluun salaattia. Mun salaatissani tällä kertaa jäävuorisalaattia, paprikaa, punasipulia ja mozzarellaa.
Kippaa kattilaan pavut (valuta enimmät nesteet pois), salsakastike ja taco-mauste.
Sekoita ja kuumenna. Anna hautua hetki.
Pilko sillä välin tomaatit (ohuiksi viipaleiksi tai pieniksi kuutioiksi) ja raasta juusto.
Levitä paputäytettä tortillapohjan toiseen reunaan. Ripottele päälle tomaattia.
Lisää runsaasti juustoraastetta.
Taita tortilla kaksinkerroin ja varmista, että täytteet suunnilleen pysyy välissä.
Kuumenna pannu ja nosta quesadilla siihen. Paista molemmin puolin niin, että pinta ottaa hieman väriä. (Ensimmäisen jälkeen quesadillat tummuvat todella nopeasti, joten varo polttamasta niitä!)
Tarjoa joko ruokana salaatin kanssa tai leikkaa viipaleiksi ja tarjoa naposteltavana.
----
Ostoslista:
Santa Maria tortillapohjat - 1,73 € / 8 kpl
Bonduelle valkoisia papuja - 1,55 € / 400g/250g
Rainbow Tex Mexican Chunky Salsa Medium - 1,59 € / 300 g
Old El Paso Taco Spice Mix - 1,10 € / 30 g
tomaatti - 0,74 € (3,39 €/kg)
Rainbow kermajuusto - 5,99 € / kg
Yhteishinta: 5,40 € / 4-6 kpl
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mä niin tykkään papuruoista. Ja quesadillatkin on tasaisin väliajoin meidän keittiössä ruokalistalla. Hyvä yhdistelmä!
VastaaPoistaQuesadilloja meillä syödään aina kausittain paljonkin, mutta papuruokiin olen vasta opettelemassa. Joten joo, oli kyllä oikein herkullinen yhdistelmä ja taatusti teen toistekin! :)
VastaaPoistaHei täähän olis hyvä ohje ! Itse en nimittäin uunia omista ja quesadillahimossa pannulla paistaenkin näköjään onnistuu! Siskon kanssa ollaan tehty uunissa quesadilloja joihin tulee:
VastaaPoista-hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
-aurajuustoa
-juustoraastetta
-ruokakermaa
-saarioisen vaaleaa barbequekastiketta
Pannulla paistetaan kanat, lisätään juustoja, ruokakermaa ja barbeque kastiketta sopivat määrät, kuumennetaan että juusto sulaa, sitten laitetaan kahden tortillaletun väliin ja letut uuniin hetkeksi. Ei kannata kauaa pitää että lettu ei mene kovaksi:) Kylkeen sitten salaattia:) nam nam!
Ps. Sun blogissa on just niin konstailematonta ruokaa perusraaka-aineista, että näitä reseptejä on ilo lukea ! :)
Kiitos kivasta kommentistasi! :)
VastaaPoistaJoo, pannulla tosiaan onnistuu hyvin ja itse enemmän tykkäänkin, kun pannulla saa quesadilloihin ihanan rapean pinnan ♥
Täytteenä meillä on usein joku tosi perus tyyliin kinkku+ananas+aurajuusto tai broileri+ananas+feta ja aina salsakastike sekä paljon juustoa :) Joskus paistetusta jauhelihasta tällä papuohjeella ja cheddar-sulatejuustoviipaleen kera.
Nää näyttää niin hyviltä. Katsoin ensin, että on pannukakkua.:D Täytyy kyllä kokeilla, vieraille.
VastaaPoistat.Paula
Ei ollut pannukakkua vielä, mutta jospa marraskuussa sais senkin blogiin! :D Mutta on nääkin hyvää kyllä! ^_^
VastaaPoista