30.10.2011

Lindströmin pihvit



Mulla on jo pitkään ollut oma vakioreseptini Lindströmin pihveille, joka on kaikessa helppoudessaan kuitenkin tosi hyvä. Ja kun musta ei ikinä tiedä milloin mä viitsin kokata, vaikka ainekset olis kotiin jo ostettukin niin säilykepunajuuret on pitkällä säilyvyydellään mun pelastukseni yllättävään Lindströmin pihvien himoon :D

Vaan kokeilimpa nyt kerrankin tehdä pihvini tuoreista punajuurista, kun tämän reseptin Henskis blogissaan julkaisi. Hyviähän nää on, mutta en nyt tiedä tekikö tää suurtakaan eroa mun reseptiini, kun etikoidaan nääkin punajuuret tässä. Ainahan oman lisänsä makuun antaa, jos vaan viitsii pihvinsä pannulla paistaa ja tietenkin juuston lisääminen ruokaan kuin ruokaan saa pisteitä multa ;) Itse tein tupla-annoksen, johon punajuuria ja juustoa saattoi hulahtaa reseptiä reilummalla otteella, mutta liitän nyt suoraan tämän Henskiksen reseptin tarkkoine mittoineen tähän.

200 g jauhelihaa
1 keskikokoinen (n. 80 g) tuore punajuuri
1 tl valkoviinietikkaa
0,5 tl suolaa
(1 tl sokeria)
1 pieni sipuli
0,5 dl juustoraastetta
1 kananmuna
0,5 rkl sinappia
suolaa, musta- ja valkopippuria, muita mausteita oman maun mukaan



Kuori ja raasta punajuuri.



Mittaa kattilaan punajuuriraaste, etikka, sokeri ja suola. Keitä viitisen minuuttia, kunnes punajuuriraaste pehmenee.





Kaada jäähtynyt punajuuriseos kulhoon.

Silppua sipuli, kuullota öljytilkassa kattilassa.



Lisää sipulit muiden ainesten kanssa punajuuriraasteen joukkoon. Sekoita ainekset huolellisesti keskenään.







Muotoile massasta pihvejä. Paista pannulla voissa tai 225-asteisessa uunissa kypsäksi (n. 15 minuuttia).





----

Ostoslista:

Lihatukku Jouni Partanen Oy nauta-sika jauheliha - 4,95 € / kg
punajuuri - 0,16 € (0,80 €/kg)
Rajamäen valkoviinietikka - 2,59 € / 0,35 l
sipulipussi - 1,15 € / kg
Rainbow kermajuusto - 5,99 € / kg
Rainbow isot kananmunat - 2,39 € / 15 kpl
Maille Dijon Originale - 2,09 € / 215 g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
valkopippurijauhe - 1,59 € / 38 g


Yhteishinta: 2 € / 4 kpl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti