12.10.2011

Kesäkurpitsarisotto



No jospa nyt! Tässä siis viime lauantain ruoka.

Niinhän siinä kävi, että kun käytiin heti lauantaina kiireessä ostamassa uusi kamera niin netti lopetti lopunkin yhteistyönsä. Perjantaista asti siis ollaan oltu kännykkänetin varassa, joten blogin päivittäminen ei ole onnistunut, vaikka kuvia otettua saanut olenkin. Kasvisruokaviikko siis piti enkä koko viikon aikana sortunut ruokavaliosta kuin pari kertaa liivatteeseen! :)

Lauantaina tosiaan tehtiin heti uusi kierros noita soijarouhepihvejä, jotta sain niistä kuvat talteen ja niiden kanssa syötiin vielä tätä risottoa sekä salaattia.

Kesäkurpitsat halusin omaan makuuni lähes mössökypsiksi, joten kesäkurpitsoja kypsensin vähän riisien kustannuksella. Risotossa riisi kuuluisi kai jättää niin, että se olisi sisältä vielä jämäkkää, mutta mun makuuni tällainen tahmeampikin versio maittaa hyvin. Lopuksi lisätty juustoraaste kyllä kieltämättä teki risotosta aika jännittävän köntsän, mutta maku oli yllättävän hyvä! :D Ottaen siis huomioon, että meillä ei vieläkään aivan kesäkurpitsan suurimpia faneja olla.

Resepti löytyi Hedelmäpommi -blogin kätköistä.

3 dl risottoriisiä
1 sipuli
1 rkl öljyä
7-10 dl kasvislientä (tai n. 5 dl kasvislientä ja 2 dl valkoviiniä)
1 (n. 400 g) kesäkurpitsa
1 rkl sitruunamehua
1-2 dl juustoraastetta tai parmesaania
mustapippuria

Päälle:

paahdettuja mantelilastuja, pinjansiemeniä tai pähkinärouhetta



Keitä kasvisliemi vedestä ja kasvisliemikuutioista (10 dl vettä + 2 kasvisliemikuutiota).





Hienonna sipuli ja kuutioi kesäkurpitsa.





Kuullota sipulisilppu öljyssä.



Lisää risottoriisi ja kuullota nopeasti. (Varo, ettet polta!)



Lisää kesäkurpitsa ja 2 dl kasvislientä.



Sekoita ja anna hautua kannen alla.





Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä (ja valkoviiniä). Jatka valmistamista näin vähän kerrallaan, kunnes riisi on kypsää.



Lisää risottoon lopuksi sitruunamehu, juustoraaste ja mustapippuria.





Koristele paahdetuilla mantelilastuilla, pinjansiemenillä tai pähkinärouheella. Tarjoa sellaisenaan kasvisruokana salaatin kera tai liha-/kanaruokien lisukkeena.

----

Ostoslista:

Risella risottoriisi - 3,25 € / kg
sipulipussi - 1,25 € / kg
Rainbow rypsiöljy - 1,55 € / 500 ml
Maggi kasvisliemikuutio - 1,69 € / 16 kpl
kesäkurpitsa - 1,11 € (2,09 €/kg)
sitruuna - 0,42 € (2,09 €/kg)
Rainbow kermajuusto - 5,99 € / kg
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g

Meira pinjansiemen - 4,29 € / 80 g


Yhteishinta: 3,70 € / 4:lle

2 kommenttia:

  1. oi ihanaa, lisää reseptejä kesäkurpitsalle !

    VastaaPoista
  2. No täytyy katsoa, jos jotain hyviä kasvisruokareseptejäkin taas kesäkurpitsasta vastaan tulee :) Onhan noita muita jo blogissa muutama.

    VastaaPoista