8.10.2011

Feta-paprikapiirakka



No nyt löytyi helppo ja ennen kaikkea hyvä tapa tehdä kasvispiirakkaa. Idea alkujaan tuosta Hellapoliisilta nappaamastani peruspiirakasta, mutta sehän soveltuu loistavasti muuksikin piirakaksi :)

Yksinkertaisuudessaan täytteeksi siis haluamiasi kasviksia, maustettua tuorejuustoa, juustoa sekä juustoraaste + mustapippuri. Mausteet tietysti voi valita oman mau!n mukaan tai mustapippurinkin jättää pois, jos käyttää pippurituorejuustoa.

Tällä kertaa sovelsin piirakasta tällaisen:

1 valmis piirakkapohja (suolaiselle piirakalle)

n. 200 g paprikaa (puolikas punaista, keltaista ja vihreää)
pätkä purjoa
1 rkl öljyä
1 rasia (200 g) paprika-chilituorejuustoa
200 g fetaa tai salaattijuustoa
ripaus mustapippuria
n. 100-150 g juustoraastetta

Paistaminen 200 astetta, 10 + 30 minuuttia.



Painele sulanut piirakkapohja piirakkavuokaan (kuvan vuoka 26 cm).



Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.



Kuutioi paprikat ja leikkaa purjo renkaiksi.



Kuullota kasviksia pannussa hetki, jotta ne hieman pehmenevät.



Levitä tuorejuusto esipaistetun piirakkapohjan päälle.



Kaada fetasta nesteet pois ja levitä täytteet piirakkapohjalle.





Ripauta päälle hieman mustapippuria ja lisää juustoraasteet.





Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.



----

Ostoslista:

Myllyn Paras piirakkataikina - 1,99 € / 380 g

punainen paprika - 0,51 € (2,49 €/kg)
vihreä paprika - 0,64 € (4,99 €/kg)
keltainen paprika - 0,67 € (4,69 €/kg)
purjo - 0,59 € (2,35 €/kg)
Rainbow rypsiöljy - 1,55 € / 500 ml
Valio Viola paprika-chili - 2,45 € / 200 g
Arla Apetina salaattijuustokuutiot, laktoositon - 2,49 € / 200 g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
Rainbow mozzarellajuustoraaste - 1,89 € / 175 g


Yhteishinta: 9,90 €

4 kommenttia:

  1. oi nam, tää kuulostaa jopa vannoutuneen lihansyöjän mielestä oikein maukkaalta :) Hitsi kun en koskaan aiemmin oo edes ajatellu et tuorejuustoa voi käyttää tälläkin tavalla <3

    VastaaPoista
  2. Mä olen kyllä ihan rakastunut näihin tuorejuustopiirakoihin ♥ Sulatejuusto menee joihinkin myös. Erityisen kivaa, ettei tarvitse ainaisia munamaitoja käyttää :D

    VastaaPoista
  3. Tätä täytyykin kokeilla ja mites mua ei yllätä toi et tuorejuustoo keksitty käyttää tässäkin :D paprikat antaa viekä kivasti väriä (kun pääsee haarukoimaan) :)

    -S

    VastaaPoista
  4. Joo, etenkin eri värisiä paprikoita käyttämällä tulee kyllä kivannäköinenkin piirakka :) Paprika oli mulle tomaatin jälkeen seuraavaksi helpoin täyte, mutta täytyy nyt katsoa mitä tuosta tuorejuustosta vielä kehittää! :D

    VastaaPoista