4.5.2011

Domino-juustokakku



Kondensoidusta maidosta olen paistettavaa juustokakkua tehnyt ennenkin ja siitä tuli niin järjettömän hyvää, että pakko oli tämäkin laittaa testiin, kun Kirsin keittiössä -blogista tämän bongasin. Aika monen linkin kautta sain klikkailla alkuperäisen reseptin perässä, mutta lopulta päädyin BakingBlonde's -blogiin, josta kakku löytyy nimellä Oreo Cheesecake :D

Tää on tosi helppo tehdä, kun kondensoitua maitoakaan ei tarvitse keittää! Silti maku on ihanan makea ja pehmoinen, miedosti kinuskinen. Dominopalat paistettaessa pehmenevät ja ovatkin kivoja sattumia tuolla kakun sisällä. Kaikkiaan tosi hyvää!

Ja taas tein omaan reseptiini muutoksia xD Pohjaan käytin ainoastaan yhden pötkön Dominoja, joten siksi mun kakussani pohja näyttää noin ohuelta. Samoin täytteeseen laitoin ainoastaan yhden pötkön eli 13 kappaletta Domino-keksejä :)

Vaniljauutteen sijaan käytin vanilja-aromia, mutta jos ei satu kumpaakaan olemaan niin hyvin pärjää, kun heittää sekaan pari teelusikallista vaniljasokeria :)

Ai juu, jauhot jätin pois ja sitruunaakin läträsin taas reippaasti enemmän kuin reseptissä annettiin xD

Pohja:

n. 2-5 dl Domino-keksejä (13-21 kpl)
50 g voita/margariinia

Täyte:

3 pkt (yht. 600 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa (sokeroitu maitotiiviste)
0,5 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 rkl sitruuna- tai limemehua
1 tl vaniljauutetta
15 Domino-keksiä



Murskaa pohjan Dominot, mielellään monitoimikoneella. Sulata voi/margariini ja sekoita huolellisesti keksimurskan kanssa.



Painele keksiseos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle.





Leikkaa täytteen Dominot neljään osaan.



Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita.





Vatkaa sokeri (ja sokerin joukkoon sekoitettu vehnäjauho) tuorejuuston sekaan.



Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa täytteeseen.



Laita viimeisen kananmunan mukana vaniljauute ja sitruuna- tai limemehu. Sekoita täyte huolellisesti tasaiseksi.





Kääntele Domino-palat varovasti täytteen joukkoon.





Kaada taikina varovasti pohjan päälle ja tasoita pinta.



Laita kakku 175-asteiseen uuniin paistumaan n. tunnin ajaksi. (Lyhyempikin paisto todennäköisesti riittää, sillä mun kakulleni tunti oli melkein jo liikaa.)



Anna kakun jäähtyä rauhassa. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin ja anna kylmentyä mieluiten useita tunteja, sillä kakku on parhaimmillaan täysin kylmänä. (Vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.)



----

Ostoslista:

LU Domino Original - 3,78 € / 525 g
Sunnuntai leivontamargariini - 1,48 € / 500 g

Philadelphia Original - 1,79 € / 200 g x3
Markomilk makeutettu kondensoitu maito - 1,99 € / 397 g
Rainbow kidesokeri - 0,85 € / kg
Rainbow isot kananmunat - 2,15 € / 15 kpl
sitruuna - 0,42 € (1,59 €/kg)
Dr. Oetker vanilja-aromi - 2,75 € / 30 ml


Yhteishinta: 10,70 €

17 kommenttia:

  1. Uih, tää kuulostaa niiiiiiin ihanalta! Ehdottomasti laitettava kokeiluun jossain vaiheessa :) . P.S. Tunetin sun dumle-muffareita omaan blogiini, ja voin kyllä sydämellä suositella :).

    VastaaPoista
  2. Sosuli: Joo, ehdottomasti kannattaa kokeilla, jos paistettavat juustokakut maittaa :) Ja Dumle tosiaan sopii kyllä aivan loistavasti muffinsseihin :D

    Nina: On, aivan mielettömän ihanaa ^^

    VastaaPoista
  3. Tää oli kyllä todella hyvää! Maku vaan parani, kun sai jääkaapissa maustua!

    VastaaPoista
  4. Meillä tää upposi vieraisiin niin hyvin, ettei säilytettäväksi säästynyt :D Mutta niinhän paistettavien juustokakkujen maku usein vaan paranee, kun ne saa rauhassa tiivistyä :)

    VastaaPoista
  5. OI, miten kuulostaa herkulliselta.täytyy jossakin vaiheessa kokeilla!

    (Tuo tuotteiden yhteishinta jutun lopussa on kiinnostava, hyvät ja selkeät ohjeet sinulla)

    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Kiitos! Tää on kyllä niitä kakkuja, joita uskallan suositella kokeiltavaksi :)

    VastaaPoista
  7. Tämä oli erittäin helppo tehdä ja erittäin hyvää!! :)

    VastaaPoista
  8. Huh, oli pelottavaa lykätä tuo tuotos uuniin. Oli aivan vetelää litkusta ja ohjetta ei muokattu muuten kuin passaamalla jauhot ja sitrukset. Pelonsekaisin fiiliksin valmista odotellen... :o

    -S

    VastaaPoista
  9. Toivottavasti onnistuu! :D Muakin vähän jänskättää tämä! xD Sitruuna ei ole mitenkään pakollinen, mutta yhden juustokakun olen onnistunut pilaamaan jauhot kokonaan pois jättämällä :P Kyllä siitäkin syötävää tuli, mutta koostumus oli vähän inhottava ja vetinen eikä lainkaan pehmoisen juustoinen...

    VastaaPoista
  10. Kakkua juuri maistettu ja parin ihmisen voimin lähes puolet jo hävinny heti alkupaloina ;) Kiinteytyhän tuo mukavasti ja hyvin kasassa pysyy. Pinta suht tumma 50min paistoajalla, mutta ite käytin 18cm vuokaa joten vähempi paistoaika olis voinu jättää sisuksen raa'aksi. Nyt se on juuri sopivan pehmosta ja maku mahtava. Jälleen hyväksyvää nyökkäilyä reseptin suhteen täältä. Niin iisi, että voi vääntää toistekin (:

    -S

    VastaaPoista
  11. No niin, loistojuttu! Tätä samaahan oot syönyt vertailukohdaksi munkin tekemänäni niin ilmeisesti koostumus oli jauhottomanakin ihan sellainen kuin pitikin :) Juustokakut on kyllä niin parhautta! ^_^

    VastaaPoista
  12. Uskomatonta miten noi on tähän mennessä saanu suht kivuttomasti onnistuun. Nyt kun on muutaman euron uus vuokaki hankittuna + monitoimikone ni leipomisinspis senku nous ja nää onnistumiselämykset vaan vahvistaa sitä :D

    -S

    VastaaPoista
  13. Juustokakuissa on yllättävän vaikea mokata :D Ja monitoimikone, mäkin haluan! Nyt kun oot leipuriksi ryhtynyt niin saat alkaa antaa vastavuoroisena reseptivinkkejä mullekin! ;D

    VastaaPoista
  14. Pakko kysyä, mutta mikä on kondensoitu maito ? :D tätä oon miettinyt vaikka kuinka ja kauan, eikä vaan syty lamppu vintillä..
    Ps. muuten aivan LOISTAVA blogi !! kiitos kaunis tästä <3

    VastaaPoista
  15. Kiitos kommentistasi! :)

    Kondensoitu maito on maitotiivistettä :) Valmistetaan haihduttamalla maidosta vettä niin, että jäljelle jääneestä tiivisteestä noin 45% on sokeria. Eli käytännössä todella makeaa ja paksua maitoa, jota voi käyttää leivonnassa ja jälkiruoissa monella tavalla. Siitä myös saa keittämällä ihanaa kinuskia :)

    VastaaPoista