25.5.2011

Kananmunalevite kolmioleiville



Erilaiset levitteet on edelleen mun heikkouteni, onneksi näitä aina löytyy uusia testattavaksi! Tämä kananmunaversio on yksinkertainen, mutta tosi maittava täytevaihtoehto kolmioleipiinkin. Aika raskas leipä vaan tulee, sillä täytettä saa laittaa reilusti kosteuden puuttuessa. Itse sain tästä annoksesta 4 leipää (eli 8 kolmiota) kuvien mukaisella täytteen määrällä.

Voisin pitää tätä myös tuleviin kesän juhliin hyvänä vaihtoehtona perinteiselle munavoille, joka voin takia lötkistyy ja muuttuu ällöttäväksi hetken tarjolla oltuaan, jos sää vaan on yhtään lämpimämpi :P Eihän tuorejuustokaan tietenkään lämpimässä säily, mutta samalla tavalla nesteeksi se ei sula kuin voi.

Resepti tuli vastaan Ekun keittiössä. Multa ei nyt kuivattua ruohosipulia löytynyt, joten käytin tuoretta, mutta muuten resepti on sama :)

3 keitettyä kananmunaa
100 g ruohosipulituorejuustoa
1 rkl kuivattua ruohosipulia (tai vähän reilummin tuoretta)
0,5 punasipuli
mustapippuria
suolaa
50 g (n. 1 dl) juustoraastetta

(+ 8 viipaletta paahtoleipää)



Keitä kananmunat läpikypsiksi (veden kiehumisesta +10 minuuttia).



Hienonna sillä välin punasipuli (ja ruohosipuli).



Hienonna jäähtyneet/jäähdytetyt kananmunat esim. haarukalla muussaamalla tai leikkaa munaleikkurilla pariin kertaan eri suuntiin.







Sekoita kaikki ainekset huolellisesti tahnaksi keskenään (esim. haarukalla mössöämällä).





Anna hetki maustua jääkaapissa ja tarjoile esim. cocktailpiirakoiden kanssa.

Tai levitä runsaasti levitettä paahtoleipäviipaleelle ja aseta toinen siivu paahtista päälle, leikkaa leivät halutessasi kolmioiksi. Nosta jääkaappiin ja anna rauhassa maustua ennen tarjoilua.





----

Ostoslista:

Rainbow isot kananmunat - 2,39 € / 15 kpl
Créme Bonjour ruohosipuli - 2,37 € / 200 g
ruohosipuliruukku - 1,15 €
punasipuli - 0,22 € (1,59 €/kg)
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
Valio mozzarellaraaste - 2,23 € / 150 g

(Vaasan iso grahampaahto - 1,79 € / n. 20 viipaletta)


Yhteishinta: 3 € (+ paahtoleipä)

4 kommenttia:

  1. Nomnom, olen myös ihan heikkona kaikkiin leipäsiin ja niiden täytteisiin.

    Munavoista sen verran, että itse käytän voin tilalla melkein aina tuorejuustoa. Voita pikkasen joukkoon vain maun vuoksi. Ei sitten sula heti kättelyssä, niin kuin totesit.

    Tämä täyte voisi olla kyllä mukavaa vaihtelua ainaisen munavoin tilalle.

    VastaaPoista
  2. Tää täyte oli kyllä tosi hyvää ja mä muutenkin tykkään noita tuorejuustolevitteitä syödä piirakoiden kanssa :) Jotenkin mä en vaan osaa munavoita tuorejuustolla korvata, kun olen niin tottunut voiseen munavoihin :O

    VastaaPoista
  3. Kolmioleivät rulettaa! Tulee otettua usein töihinkin evääksi ja onhan nämä välipalana ihan ylivetoja! Ollaan myös illanistujaisiin tehty monesti suolaiseksi syötäväksi... =)

    VastaaPoista
  4. Mä olen valitettavan laiska tekemään kolmioleipiä vieraille, kun helpommalla pääsee laittamalla vaan pelkät levitteet ja cocktailpiirakat tarjolle :P Mutta työevääksi mäkin näitä tuolle miehelle teen - tosi näppärä tehdä illalla valmiiksi niin päivällä maut on ihanasti tasoittuneet :)

    VastaaPoista