21.2.2011
Kinkkutahna x 2
Viime vuonna pääsin näiden itsetehtyjen tahnojen ja levitteiden makuun ja sama vaan jatkuu :D Oma suosikkini kinkkutahnoista on edelleen tämä kolmioleipätäyte, mutta hyviä ja kivaa vaihtelua nämäkin ovat. Tässä kaksi versiota taas, mutta samalla periaatteella voi sekoittaa tahnat ihan sellaisista aineksista kuin itse vaan tykkää :)
Versio 1
100 g pippuri-tuorejuustoa (tai yrtti-pippuri)
0,5 (n. 50-100 g) paprikaa (värillä ei väliä)
100 g keittokinkkua/leikkelettä/palvimurua
1 rkl sitruunamehua
0,5 dl ruohosipulia
Pilko paprika pieniksi kuutioiksi.
Hienonna ruohosipuli.
Silppua kinkku/leikkele.
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
----
Versio 2
100 g aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustoa
2 rkl majoneesia
0,5 prk (100 g) purkkia raejuustoa
1 rkl sitruunamehua
(suolaa)
0,5 tl mustapippuria
100-150 g keittokinkkua/leikkelettä/palvimurua
Pilko keittokinkku/leikkele pieniksi kuutioiksi.
Kippaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
----
Ostoslista:
Créme Bonjour pippurimix - 2,28 € / 200 g
paprika, keltainen - 0,52 € (3,49 €/kg)
Atria Saunapalvi - 2,49 € / 350 g
sitruuna - 0,30 € (1,75 €/kg)
ruohosipuliruukku - 1,15 €
Créme Bonjour aurinkokuivattu tomaatti - 2,28 € / 200 g
Findus aito majoneesi - 2,00 € / 450 g
Valio raejuusto - 1,25 € / 200 g
sitruuna - 0,30 € (1,75 €/kg)
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
Atria Saunapalvi - 2,49 € / 350 g
Yhteishinta:
Versio 1 - 2,90 €
Versio 2 - 2,70 €
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tällaiset "kinkkutahnat" sopivat hyvin uuniperunan kaveriksi.
VastaaPoista"2 rkl ruokalusikallista majoneesia" ... :DDD
VastaaPoistaAnnika: Ihan totta, nääkin varmaan sopis jopa paremmin uuniperunoille kuin leivälle :) Vaikka itse siis syödään kyllä ihan patongin tai cocktail-piirakoiden kanssa näitä aina.
VastaaPoistamaria: No oho :D Alkuperäisessä reseptissä oli kaikki määrät lueteltu tuollein pitkästi ja itse lyhentelin. Korjataan, kiitos huomiosta! :D