12.2.2011

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku



Mä en olekaan koskaan ennen valkosuklaasta ja mustikoista juustokakkua leiponut! Tää yhdistelmä jäi kuitenkin mun herkutteluhimoani kutkuttamaan, kun tästä jokin aika sitten tuli puhe ja pakkohan tällainen oli sitten lopulta itsekin leipoa :D

Kun näytin tätä juustokakkua miehelle vuoan irrottamisen jälkeen, miehen ensimmäinen kommentti oli "Tota, onks se ihan kunnossa?". Kiitti, on se kunnossa. Tää tosin olikin ensimmäinen mustikkajuustokakku, jonka olen tehnyt ja kieltämättä tuo kyllä näytti aavistuksen epäilyttävälle.

Reseptinä tää kuitenkin oli aikamoinen löytö. Monen mutkan kautta sattumalta tämän löysin Leivontablogi Murupullasta :) Alkujaan mua epäilytti tuo suklaakuorrutus juustokakussa, mutta lopulta se sopikin tähän loistavasti ja viimeisteli koko ihanuuden!

Mä olen viime aikoina menettänyt kykyni noudattaa annettuja ohjeita :D Tässäkin tuon suklaapinnan rasvaamisen sijaan tälläsin suklaan sekaan kaapissa pyörineen ranskankermapurkin. Samoin pohjaa käytin ainoastaan puolet ja siihenkin rasvan määrää lisäsin. Kannattaa huomioida, että Marie-keksit on todella kevyitä ja kuivia keksejä, jolloin niitä siihen 200 grammaankin mahtuu melkoisesti. Alkuperäisestä määrästä mä olisin saanut puoli vuoallista pelkkää pohjaa o_O Alkuperäisellä voin määrällä pohja jäi myös aivan murenevaksi, johon rasvan lisääminen taas auttoi. Jos voin määrä hirvittää, voi aloittaa lisäämällä sitä vähitellen ja itse tarkkailemalla pohjan koostumusta.

Ja on tää tosiaan valkosuklaakakku, vaikka ei siltä ehkä ihan näytäkään! :D Kyllä tää kuulemma mustikoilta ja valkosuklaalta maistuikin, vaikka mä en niitä tästä itse juuri maistanutkaan. Lähinnä täyte maistui semmoiselle ihanan pehmeälle. Tää on taas niitä kakkuja, joka on osiensa summa. Pohja ei lopultakaan ole kovin hyvä enkä tummasta suklaasta juuri tykkää, mutta nää kaikki yhdessä takaa herkullisen lopputuloksen!

Suklainen keksipohja:

100 g Marie -keksejä
1,5 rkl kaakaojauhetta
50-100 g voisulaa

Täyte:

600 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
4 kananmunaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
300 g valkosuklaata
200-300 g mustikoita

Kuorrutus:

130 g tummaa suklaata
1 dl tomusokeria
1 prk (150 g) ranskankermaa



Paistaminen 170-asteisessa uunissa noin 1 tunti.

Murskaa keksit hienoksi jauheeksi ja sulata voi.



Sekoita keskenään jauhetut keksit, voisula ja kaakaojauhe.





Painele keksiseos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle. - Kuvien vuoka 24 cm.



Vatkaa kerma vaahdoksi.



Sekoita isossa kulhossa keskenään tuorejuusto ja sokeri.



Lisää kananmunat, jauhot ja vaniljasokeri.



Lisää kermavaahto varovasti tuorejuustoseokseen ja sekoita.



Sulata suklaa.





Lisää sulatettu suklaa juustomassaan ja sekoita.



Lisää lopuksi mustikat ja kääntele varovasti sekaisin. - Pakastemustikoiden kannattaa antaa hieman sulaa ensin ja kaataa sulaneista mustikoista vesi pois, jotta vesi ei sitten sula uunissa juustomassan sekaan. Sulaneet mustikat tietysti värjäävät juustomassaa hieman, mutta kun ei jää liiaksi täytettä enää veivaamaan niin valmis täyte säilyy suht vaaleana ja mustikat ehjinä.





Kaada valmis seos vuokaan keksipohjan päälle.



Paista 170-asteisessa uunissa noin 1 tunti. - Kakku saa jäädä keskeltä hieman "hyllyväksi" (ei löysäksi kuitenkaan!), sillä se kiinteytyy vielä jääkaapissa. (Kakku saattaa kohota uunissa, mutta laskeutuu lopulta takaisin vuokaan kyllä - liian pientä vuokaa kakulle ei kuitenkaan kannata siis ottaa!)



Anna kakun jäähtyä ennen vuoan irrottamista.



Koska uunissa kohonnut kakku hieman lätsähti jäähtyessään, tasoitin kakun pinnan (eli malttamattomana koemaistelin kakkua) leikkaamalla kakusta korkeat reunat pois ennen kuorrutteen tekemistä.



Kun kakku on jäähtynyt, sulata tumma suklaa.





Lisää tomusokeri suklaaseen siivilän kautta paakkujen välttämiseksi.



Lisää ranskankerma.



Sekoita kuorrute tasaiseksi. - Ranskankerman kannattaa olla lähes huoneenlämpöistä lisättäessä, jotta seos ei jähmety ennen aikojaan. Jos kuitenkin lisää ranskankerman jääkaappikylmänä ja suklaa jähmettyy, voi sitä hyvin varovasti lämmittää vielä hetken.



Kaada notkea kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja levitä tasaisesti.



Nosta kakku jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.



----

Ostoslista:

Kantolan Kulta Marie keksit - 0,91 € / 200 g
Fazer Cacao kaakaojauhe - 2,19 € / 200 g
Arla Ingman meijerivoi - 2,45 € / 500 g

Kraft Philadelphia Original - 1,79 € x3
Rainbow kidesokeri - 0,85 € / kg
Rainbow isot kananmunat - 2,15 € / 15 kpl
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 0,79 € / 2 kg
Dan Sukker vaniljasokeri - 1,75 € / 170 g
Arla Ingman kuohukerma - 0,99 €
Panda valkoinen suklaa - 1,09 € / 130 g x3
Rainbow mustikat - 1,55 € / 200 g

Panda tumma suklaa - 1,09 € / 130 g
Dan Sukker tomusokeri - 1,20 € / 500 g
Valio créme fraîche - 1,20 €


Yhteishinta: 14,50 € (= 0,945€ + 11,10 € + 2,44 €)

5 kommenttia:

  1. Tässä on kunnon rasvapommi eli taatusti syntisen hyvää! =D Tekis niin mieli maistaa tuota oikein iso palanen, nammmm <3

    VastaaPoista
  2. Hei kitinen!

    Tulin vastavierailulle, tai no, kerran aiemmin äkkiä kävin, mutta nyt kommentoin :)

    Lopputulos näyttää herkulliselta, nam! :) Voisiko johtua siitä, että tämä kakku paistetaan, niin valkosuklaa ei lopputuloksessa erikoisesti maistu? Eli niinkuin kirjoititkin, maut sekoittuvat ihanan pehmeäksi. Huoh, pitääkö mun nyt kuitenkin tänään vielä leipaista italialainen juustokakku, kun alkoi nimittäin tehdä niin kovin kakkua mieli...

    Lisäsin sinut muuten blogilistaani :)

    VastaaPoista
  3. Hei,

    annoin sinulle tunnutuksen! :)

    VastaaPoista
  4. Eli tunnustuksen siis. :D
    En ole ihan varma miten tämä homma kuuluu tehdä, mutta sinun kai kuuluu käydä poimimassa se mun blogista. (?)

    VastaaPoista
  5. Henskis: Jos se on juustokakku niin sen on pakko olla syntisen hyvää :D

    Heli: Kiva, kun vierailit ja lisäsit listaan! :)

    Mä itse en tosiaan jostain syystä oikein valkosuklaajuustokakuista pidä, mutta tässä tosiaan se paistaminen taisi sulauttaa makuja yhteen. - Ja jokainen päivä on hyvä päivä leipoa juustokakkua! :D

    Mimmu: Kiitos tunnustuksesta! ♥ Joo, just näin homma menee :) Käyn poimimassa, kunhan taas ajan kanssa tähän koneelle istahdan.

    VastaaPoista