23.2.2011

Hampurilaiset - jauhelihapihvit



Kerran jo nappasin blogiin kuvan meidän hampurilaisesta, jotka tehdään ranskanleipään. Perusvakkarina jauhelihaan isketään vaan reilusti grillausmaustetta ja paistetaan levynä uunissa :D Tuossa viime joulukuussa kuitenkin tehtiin hampurilaisia meillä muutaman kaverini kanssa ja kerrankin astuin keittiössä sivuun (no okei, olin jälkkärivastaava ja olin leiponut mm. juustokakkua) ja annoin muiden häärätä. Mua itseäni hieman hirvitti syntyvä lopputulos, mutta nöyrästi joudun myöntämään, että lopputulos oli oikein maistuva peruspihvi perushampurilaiseen.

Tuon jälkeen olen itsekin tehnyt hampurilaisiin pihvit näin tai hieman muunnellen eikä resepti paprikoineen tunnu enää lainkaan niin omituiselta nyt, kun siihen on tottunut :D Pihveinä en näitä syö, mutta ainakin hampurilaisen välissä maistuvat ihan kivalta :) Resepti menee jotenkin suunnilleen näin:

Pihvit neljälle:

400 g jauhelihaa
0,5 (n. 50 g) punasipulia
0,5 (n. 100 g) paprikaa
1 kananmuna
0,5 tl suolaa
1 tl valkopippuria
1 tl valkosipulijauhetta



Lisäksi hampurilaisiin:

4 hampurilaissämpylää
4 cheddar-sulatejuustoviipaletta
1 pkt pekonia
pieni tuubi hampurilaiskastiketta (250 g)
2 tomaattia
0,5-1 punasipulia
4 lehteä (n. 200 g) jäävuorisalaattia
1 maustekurkku



Paista pekonit uunissa sillä välin, kun valmistat pihvitaikinan. (Paketin ohjeen mukaan tai 200-225 astetta noin 10 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa.)



Hienonna puolikas punasipuli pieneksi silpuksi.



Pilko paprika pienehköiksi kuutioiksi.



Kippaa kaikki pihvien ainekset kulhoon.



Sekoita pihvitaikinaa huolellisesti, kunnes jauheliha notkistuu ja mausteet ovat varmasti sekaisin.



Jaa taikina neljään köntsään leivinpaperille uunipellille.



Kostuta kädet kylmällä vedellä ja muotoile taikinaköntsät tiiviiksi pihveiksi. Pihvin paksuus voi olla noin 1 cm. Pihvit hieman kutistuvat paistettaessa ja näin pitäisi syntyä hampurilaissämpylän kokoiset pihvit.



Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsiä.



Kun jauhelihapihvit paistuvat, valmistele sillä välin lisukkeet.

Viipaloi punasipuli, tomaatit ja maustekurkku. Irrota ja huuhtele jäävuorisalaatista 4 lehteä.





Lämmitä hampurilaissämpylät ja voitele ne runsaalla hampurilaiskastikkeella.



Kokoa hampurilaiset.





Annoskuvassa käytetty Pirkan Tex Mex wrap-paperitaskuja, jotka ovat tosi näppäriä tällaisen ruoan syömiseen!



----

Ostoslista:

Lihatukku Jouni Partanen Oy nauta-sika jauheliha - 3,21 € / 746 g (4,30 €/kg)
punasipuli - 0,17 € (1,59 €/kg)
paprika - 1,13 € / 290 g (3,89 €/kg)
Ranbow kananmunat - 1,45 €/ 10 kpl
valkopippurijauhe - 1,59 € / 38 g
valkosipulijauhe - 1,42 € / 40 g

Hatting hampurilaissämpylä - 2,85 € / 6 kpl (480g)
Hochland cheddar - 1,90 € / 8 kpl (200g)
Atria suomalainen pekoni - 1,69 € / 140 g
Rainbow hampurilaiskastike - 1,75 € / 275 g
tomaatti - 0,55 € (2,69 €/kg)
punasipuli - 0,17 € (1,59 €/kg)
jäävuorisalaatti - 1,21 € / 457 g (2,65 €/kg)
maustekurkku tynnyristä - 0,42 € (3,34 €/kg)


Yhteishinta:

Pihvit - 2,50 € / 4 kpl
Hampurilaiset neljälle: 10,50 €

11 kommenttia:

  1. Ei ikinä pitäis tulla sun blogiin nälkäisenä! :D Kuola vaan valuu...

    VastaaPoista
  2. Namskis! Sun pitää kohta kyllä perustaa oma pitopalvelu;).

    VastaaPoista
  3. Possuliina: No pitäähän! :D Just silloin on heikossa mielentilassa ja alttiina testaamaankin näitä reseptejä ;D

    NicoleS: Haha, mulla ei ehkä kärsivällisyys riitä kaikkeen mitä oman pitopalvelun pyörittämiseen ruoanlaittamisen ohella kuuluis :D

    VastaaPoista
  4. Tuli tejtyä näitä hamppareita tänään paitsi hampurilaissämpylän korvasi maalaissämpylät ja oli mielettömän hyvää, sekä täyttävää. Mies kehui ekan kerran vuolaasti uutta reseptiä ja kerrankin hän tuli täyteen vain kahdesta hampparista!

    VastaaPoista
  5. No hei, ihan loistojuttu, että resepti toimii! :D Mä taas olen kokenut tavalliset jauhispihvit tosi raskaiksi ja paprika tuo kivasti vähän makua/keveyttä pihviin :) Mutta pekonit ja muut lisäämällä hampparistakin saa kyllä täyttävää ruokaa :D

    VastaaPoista
  6. Kokeiltiin eilen tätä hieman muunneltuna. Eli jauhelihapihveihin tuli jauhelihaa ja keltasipulia, pekonin ja paprikan jätin kokonaan pois. Mutta maukasta tuli noinkin! :)

    -Tilly-

    VastaaPoista
  7. Mä itse tykkään näissä just tuosta paprikasta pihveissä, mutta hienoa aina, jos saa sovellettua itselleen mieluisen version! :D

    VastaaPoista
  8. kalja vielä kyytipoikana .kjkjjjkkjkjkjkjkkkjkjk

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mättöaterian seuraksi Coca-Cola mulle, mutta jokaiselle tietysti omien mieltymystensä mukaan ;)

      Poista
  9. Kiitos!
    Tällä ohjeella on saatu jo muutamaan otteeseen hyvät hampparit :)

    VastaaPoista
  10. Vatsa kurnii kuvia katsellessa :P alan juuri tekemään. Edullinen ja hyvä ohje!

    VastaaPoista