29.6.2010

Turkinpippurisuklaa



Itse en juurikaan levysuklaata sellaisenaan syö niin sitä tuppaa meillä aina kaappeihin kertymään. Ostan sitä leivontaa varten ja paljon saadaan tuomisinakin. Löysin sitten suklaalle kaveriksi kaapista myös avatun (vanhanmallisen) pussin turkinpippurirouhetta, joka tosin hieman vaati uudelleen murskausta. Koitan nyt hankkiutua suklaista eroon, jotta pääsen osallistumaan Fazerin keräilykampanjaan :D Lähettämällä viiden levyn koodit (31.7. mennessä) saa levyn syksyn uutuussuklaata. Mulla olis ne vaadittavat 5 levyä kaapissa kyllä, mutta en viitsis pelkkiä kääreitäkään niistä leikellä.

Itse tein suklaasta "konvehteja" jääpalamuotilla :D Jos ei konvehtivuokia omista eikä halua ostaakaan niin onnistuu näinkin. Tää mun käyttämäni Ikean jääpalalokerikko maksoi huiman euron (vaikka niissä lukeekin, että tarkoitettu vain vedellä täytettäväksi). Jos taas ei omista sopivia (silikonia, kumia) jääpalamuottejakaan niin voihan tämän tietysti hulauttaa laakeammallekin (esim. pieneen pakasterasiaan) alustalle hyytymään levysuklaaksi. Pääasia, että hyvää tulee :D

Tein näitä jo useammankin kerran. Ensimmäisellä kerralla suklaa muuttui uudelleen huoneenlämpöön joutuessaan aivan löysäksi taas. Jostain syystä toisella ja kolmannella kerralla näin ei enää käynyt vaan suklaa kesti huoneenlämmössä säilytystä ihan suht hyvin. En käsitä. Mutta jos haluaa välttää suklaan itsestään sulamisen tai tahmaamisen muuten niin silloin suklaa kannattaa temperoida :) Itse pidän sitä edelleen turhana hifistelynä omassa käytössä, etenkin kun tää suklaan valaminen sujuu taas näinkin. Meillä ainakaan noi 16 suklaata ei kahdella ihmisellä säilytettäväksi asti säästynyt edes :P

200 g suklaata
75 g turkinpippurirouhetta



Sulata suklaa varovasti mikrossa. (Mikronkestävässä astiassa välillä sekoittaen, max. 10 sekuntia kerrallaan lämmittäen.)



Sekoita sulaan suklaaseen rouhittu turkinpippuri.



Jaa turkinpippurisuklaa konvehtivuokiin.



Nosta jääkaappiin kovettumaan.

----

Ostoslista:

Fazer maitosuklaa - 1,89 €
Fazer Turkisk Peber Crush - 2,20 € / 150 g

Yhteishinta: 3 € / 16 kpl

5 kommenttia:

  1. Nää on varmasti hyviä! :) Mulle maistuu kyllä mikä tahansa ruoka, herkuista puhumattakaan, mutta silti yritän aina etsiä ja toteuttaa jokseenkin edes kevyempiä reseptejä. Pääruoat usein on vähän kevyempiä, jälkkärit yms herkut taas niin kalori/hiilaripitoisia että oksat pois :D

    Tosta temperoinnista, mä olin helmikuussa Helsinkiläisessä suklaapuodissa saamassa oppitunnin suklaakonvehtien valmistuksesta ja tekemässä niitä, ja siellä korostettiin tota temperoinnin merkitystä. Pitäis hankkia lämpömittari yms. Itse varmaan kokeilisin suklaanamien tekoa varmaan samalla taktiikalla kuin sinä teit :D

    VastaaPoista
  2. Söpöjä! :D Mulla olis koossa 4 koodia tuota keräilykamppaanjaa varten, olis tosin ollut jo viisikin, mutta se yksi on hukkunut jonnekin. Oon varma, että mies on heittänyt sen roskiin >:'O

    Siitä Southwest-kastikkeesta, niin ei se nyt kyllä tulisimmasta päästä ole, mutta jotenkin sen ja punasipulin yhdistelmä tekee siitä sellaisen tulisen :DD Ja kiva että ollaan samaa mieltä grillatusta kananrinnasta! :D Onko sulla sitä Subwayn asiakaskorttia? Mulla ei oo ikinä vaikeuksia saada sitä täyteen siinä puolessa vuodessa, kun käyn siellä niin usein =D Ja se on kätevää, että kokonaisesta patongista saa 2 merkkiä!

    Hei saako Subwaylla ottaa patonkiin kahtakin eri kastiketta? :o Kun mainitsit tuon paahtopaisti hunajasinappi ja makea sipuli -kastikkeilla, niin jäin miettimään... Vai kuuluuko se vaan tuohon paahtopaistiin?

    VastaaPoista
  3. Luumukka, mä taas yleensä yritän tehdä semmoista ruokaa, joka täyttää samalla herkuttelun tarpeenkin :D Ja makeanhimoon sitten kakkuja ja muita leivonnaisia. Terveellisyysasioihin en ole jaksanut perehtyä, mutta olen huomannut sen, että kun ruoka on hyvää ja sitä syö riittävästi niin ei tule illallakaan enää semmoista pakottavaa herkuttelun tarvetta. Sen jälkeen kun aloin itse tekemään ruokaa (tämmöistä kuin täällä blogissa) en ole enää juurikaan sipsi-/karkkilinjaan joutunut sortumaan :) Näissä itsetehdyissä makeisissakin on lähinnä se tekemisen riemu :D

    Ja joo, en mäkään temperoimatta suklaita esmes lahjaksi tekisi. Tai vieraille tarjottavaksi muuten. Mutta tällein ihan vaan itselle tehdessä menee kyllä helppous ja nopeus muiden seikkojen ohi :)


    Henskis, meilläkin Kh meinas jo yhden heittää roskiin, mutta sain pelastettua! :o Mä olen ihan hirveä amatööri, kun en saa noita suklaita syötyä :P Taitaa mennä heinäkuukin leipomisen puolelle.

    Mä en noista kastikkeista _ikinä_ muista mikä on mitäkin :P Jos ajattelen oikeaa kastiketta niin silloin tuo Southwestkin on liian tulinen mun makuuni xD Välillä tosin on kiva ottaa tulisempikin vaihtoehto.

    Ja juu, on meillä asiakaskortti, mutta me kyllä käydään niin harvoin nykyään, että sen täyttymisessä kestää. Ei ne tosin näytä sitä puolen vuoden rajaa tarkkailevan, joten ei mene meilläkään tarrat hukkaan. Helkatin kallista tuo on moneen muuhun pikamättöön verrattuna ja usein se rasvamättö voittaa muutenkin, kun jotain lähdetään hakemaan :D

    Niin ja saa tosiaan ainakin kahta kastiketta ottaa :D Grillatusta kananrinnasta unohtui se vielä sanoa, että nykyään kun saa Auraakin niin sitäkin tarttee aina välillä ottaa! Melkeinpä ne oliivit on ainoat, joita ei missään tapauksessa saa laittaa :P

    VastaaPoista
  4. Aaah, nuo tosissaan varmasti on hyviä! Täytyykin itse kokeilla joku kerta!

    VastaaPoista
  5. Fazer kopioi reseptin?

    VastaaPoista