30.6.2010

Jogurttimarinoidut kanavartaat



Kanavartaat on jotain aivan liian hyvää. Tässä päivänä eräänä tuli sitten ajatus, että osaisinkohan tehdä itse? No, en kyllä vielä, mutta ehkä joskus. Tämmöinen resepti löytyi tuosta aiemmin ostamastani Ruokasuosikit Kanaruoat -kirjasta :)

Jogurttimarinadi oli ehkä aavistuksen vaisu. Jonkin tulisemman grilliruoan vastapainoksi voisin nämä hyvin kuvitella, mutta ihan tällaisenaan jäivät kyllä melko mitäänsanomattomiksi.

Lisäksi juhannuksen grillaussäät olivat niin surulliset, että ei viitsitty grilliä edes kaivaa esiin. Muutenkin toiveena olis pystyä tekemään kanavartaat yksinkertaisesti uunissa, koska meillä (eikä kaikilla muillakaan) ei mitään grillivastuksia uunissa ole eikä sitä säälittävää sähkögrilliäkään viitsi parin vartaan takia esiin kaivaa. Eihän näistä millään tule sellaisia kuin grillissä, mutta välillä kiva kuitenkin syödä kanaa vähän erilaisessa muodossa :) Ja ne, joilla on grillivastukset, grillit, parilapannut ja muut niin tekee sitten itse niillä! :D

4 isoa luutonta kananrintaa nahka poistettuna (itsellä vaan n. 500 g)
3 dl kreikkalaista jogurttia (muukin maustamaton käynee)
2 valkosipulinkynttä
0,5 sitruunan mehu (maun mukaan - vähän riittää, paljonkaan ei haittaa)
reilu 1 rkl tuoretta yrttisilppua (esim. oregano, tilli, rakuuna tai persilja)
suolaa
mustapippuria



Silppua yrtit, murskaa valkosipuli ja purista sitruunasta mehu.







Sekoita kastikkeen ainekset (kaikki muu paitsi kana) keskenään.



Leikkaa kanafileet n. 4 cm:n muotoisiksi neliöpaloiksi.



Sekoita kanapalat jogurttikastikkeeseen ja marinoi kanaa kannen alla jääkaapissa noin 1 tunti.





Jos käytät puisia vartaita, liota niitä kylmässä vedessä 0,5-1 tuntia.





Pujota kanapalat 6-8 metallivartaaseen, puiseen vartaaseen tai rosmariinin oksaan.



Kypsennä kanavartaat. Paista 200-250 -asteissa uunissa, kunnes kanat ovat kypsiä. (Itse paistoin 200 -asteisessa uunissa n. 20 minuuttia ja tuli vähän turhan kuivia kyllä :P ) Kuumalla parilalla noin 15 minuuttia, suunnilleen saman verran varmaankin myös grillissä. Parilalla tai grillissä kypsennettäessä kääntele vartaita ja voitele marinadilla välillä, kunnes vartaat on hieman ruskistuneet ja kanapalat kypsiä. Uunissa näillä lämmöillä vartaat jää suht kalpeiksi.



Halutessasi kaada loput marinadit kattilaan ja kuumenna varovasti, mutta älä keitä. Tarjoa vartaiden ohessa kastikkeena. (Itse en tätä vaihetta tehnyt vaan vippasin marinadit viemäristä alas ja söin vartaat salaatin kanssa.)

Tarjoa riisin ja/tai salaatin kera.



Kuvassa mansikka-halloumisalaatti <3

----

Ostoslista:

Kariniemen kananpojan rintafilee, maustamaton - 7,07 € / 0,526 kg
Lindahl's kreikkalainen jogurtti - 3,44 € / kg
valkosipuli - 1,15 € / 100 g
sitruuna - 0,48 €
ruukkupersilja - 0,95 €
mustapippurirouhe - 2,95 € / 100 g

Yhteishinta: 9,30 € / 6 kpl

(Saana Sasliktikut 30cm - 0,65 € / 100 kpl)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti