18.6.2010

Ranskalainen suklaakakku



Ranskalainen suklaakakku ja suklaaseen dipatut mansikat <3 Ja koska rakastamme liioittelua, päälle valutettu vielä sulaa suklaata. Oijoi, vielä kun olis ollut turaus kermavaahtoa tuohon kylkeen niin en muuta olis enää voinut toivoa.

Synttärikakukseni tällaisen siis pyöräytin, kun varsinainen päivä on tänään, mutta vieraskakun teen vasta huomiseksi. Hienosta kuvasta huolimatta syötiin suklaakakkua tällä kertaa ihan vaan vaniljakastikkeen kanssa ja suklaamansikat sitten taas joskus erikseen.

Tämä kakku on melko yksinkertainen tehdä ja uskallan luottaa myös muiden onnistumiseen, sillä meillä on Kotihuorakin tätä itsekseen muutaman kerran tehnyt ja onnistunut. Ainoastaan paistoajan kanssa kannattaa olla tarkka, ettei paista kakkua liikaa. Kakun sisuksen on tarkoitus jäädä mutakakkumaisen raa'aksi, joten kypsäksi asti paistettu kakku vastaa lähinnä pelkkää ankeaa peruskakkupohjaa.

Alkuperäinen ohje tämä: Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Suklaamansikat sen sijaan syntyy ihan vaan sulattamalla omaa lempisuklaataan ja pyörittelemällä mansikat siinä kannasta kiinni pitäen.

200 g voita tai margariinia
1-2 dl sokeria (riippuen mitä suklaata käyttää)
4 kananmunaa
200 g suklaata
3,5 dl vehnäjauhoja



Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. (Ei just ollut korppujauhoja, joten jauhotin tavallisilla vehnäjauhoilla. Myöskin irtopohjavuoka oli taas kiireisenä muualla, joten käytin tavallista kakkuvuokaa. Kuvan vuoan pohjan halkaisija 20cm, ollaan tehty onnistuneesti myös 24cm vuoassa.)

Ota talouspaperiin nokare margariinia.



Voitele vuoka tasaisesti niin pohjasta kuin reunoiltakin.



Kaada vuokaan hieman jauhoja (ei tarvitse välttämättä niin paljon kuin kuvassa) ja kallistele vuokaa altaan/kulhon päällä niin, että jauho levittyy tasaisesti. Kopauta ylimääräiset jauhot pois.





Paloittele voi ja suklaa mikronkestäviin astioihin. Sulata varovasti mikrossa välillä suklaata sekoitellen. Älä anna suklaan kiehua/kuplia. Anna jäähtyä hieman.







Vatkaa kananmunat ja sokeri (maitosuklaalla tehtynä 1 dl) kuohkeaksi vaahdoksi.





Sekoita voi ja suklaa keskenään.



Sekoita voisuklaaseos munasokerivaahtoon.



Lisää vehnäjauhot kääntelemällä, älä vatkaa.



Kaada taikina vuokaan ja tasoita pintaa hieman.



Paista 225 -asteisessa uunissa n. 12-15 minuuttia. (Älä paista läpikypsäksi!)





Kakun sisus on juoksevan valuvaa suoraan uunista otettuna. Eli näin:



Annoskuvassa kakku on ollut jo yön yli jääkaapissa, jolloin jääkaappikylmä kakku on kiinteää ja suht helposti leikattavaa. Oltuaan hetken huoneenlämmössä kakun sisus jälleen notkistuu.

----

Ostoslista:

Sunnuntai leivontamargariini - 1,48 € / 500 g
Pirkka sokeri - 0,89 € / kg
Rainbow isot kananmunat - 1,95 € / 15 kpl
Marabou maitosuklaa - 1,77 € / 200 g
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 1,25 € / 2 kg

Yhteishinta: 3,20 €

21 kommenttia:

  1. Ohhh kuola vaan valuu, kun tätä kattelee, mmmm :P~

    VastaaPoista
  2. Äkkiä silmät kiinni! :D Ja leipomaan B)

    VastaaPoista
  3. Pahoitteluni vanhenemisen johdosta. :)

    VastaaPoista
  4. ONNEA SYNTTÄRISANKARILLE!
    Suklaata, huoh ja nam...

    VastaaPoista
  5. ^KoKo^, reps xD Kiitos!

    sasu, kiitos paljon! :)

    VastaaPoista
  6. Hei en ookaan huomannut onnitella sua! :( Mutta myöhäiset onnitteluut ja vieläpä erittäin maukkaat sellaiset! :D

    VastaaPoista
  7. Kiitos <3 Ei se niin tarkkaa aina ole :D

    VastaaPoista
  8. Kuola valuu kun tuota viimeistä kuvaa katselee. Ei ole kalliskaan tällainen kakku!

    VastaaPoista
  9. Joo, mä yllätin itsenikin tuolla hinnalla! Melkein koostuu suklaalevyn ostamisesta koko hinta :) Etenkin, jos sattuu noita muita aineita olemaan kaapeissa jo muutenkin.

    VastaaPoista
  10. Onks tää hyvää vai sairaan hyvää? Kun mä suunnittelin, että leipoisin tätä ja lisäksi vielä noita suklaamuffinsseja itselleni kevyeksi hiukopalaksi. Ja mä en siis tahdo pettyä, että tykkäänks mä tästä kaakusta?

    VastaaPoista
  11. Niin sä kysyt multa? xD Mutta etköhän sä tykkää :D Tää on vähän kuin jauhoisempi versio mutakakusta. Kunhan ei paista liian kauan! Kypsäksi paistettuna aikalailla tylsä peruskakkupohja. Mutta sisus sopivan valuvaksi ja vähän jotain kermavaahtoa tai jotain kylkeen niin eiköhän tää suhun uppoa B)

    VastaaPoista
  12. Tota, kun mä en oo koskaan syönyt mutakakkua B)

    VastaaPoista
  13. o_O Jaa täh, oikeesti! Enkö mäkään muka ole ikinä tarjonnut! :o Heti leipomaan! Tai pakastealtaasta hakemaan! Frödingen mud cake ainakin on ihan törkyhyvää vaniljakastikkeen kanssa <3 Melkein kuule parempaa kuin tämä.

    Ja siis, suklaakakkutaikinaa oot varmaan maistanut? Ihan perus raakaa taikinaahan tuo tuolla sisällä on :D

    VastaaPoista
  14. No ku en mä oo koskaan tehnyt suklaakakkua B)

    VastaaPoista
  15. Miten on voinut välttyä suklaakakulta? :o Eikö äitiskään ikinä leiponut sulle, kun olit pieni, että oisit taikinaa päässyt maistamaan? Nyt leivot tän (on liian yksinkertainen tehdä), maistat sitä taikinaa etkä paista liian kypsäksi B)

    VastaaPoista
  16. Tai sitten en paista ollenkaan vaan syön pelkän taikinan B)

    VastaaPoista
  17. Sekin on ihan hyvä vaihtoehto :D

    VastaaPoista
  18. Tosi hyvä ohje! Kakku on juuri uunissa eikä ole ensimmäinen kerta kun teen :)

    VastaaPoista
  19. Kivaa, että resepti on käytössä! :) On kyllä ihanan helppo ja hyvä kakku tämä.

    VastaaPoista
  20. Joskus aikoinaan kun tein tätä - ohjeen mukaisesti - niin tästä tuli semmonen kuivakakku ;___; ei mitään tommosta suussasulavaa mömmöä mmm .___.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on sitten varmaan ohjetta tehokkaampi uuni. Lyhyempi paistoaika ja pitäis tulla tahmeaa herkkukakkua :)

      Poista