4.6.2010

Herkkusienirisotto



Edelleenkään en ole oppinut tykkäämään viinirisotoista, mutta tämä kuitenkin menee valmistustavaltaan ja koostumukseltaan mielestäni riittävän lähelle "oikeaa risottoa". Tästäkin voi halutessaan korvata osan nesteestä (n. 2 dl) kuivalla valkoviinillä. Alkuperäinen ohje: Pirkka.fi

1 rasia (200 g) herkkusieniä
1 sipuli
9 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
2 rkl voita
3 dl risottoriisiä
2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
mustapippurirouhetta

Pinnalle:
ruohosipulia
parmesaaniraastetta



Laita vesi ja kana-/kasvisliemikuutio kiehumaan.



Puhdista ja viipaloi herkkusienet.





Silppua sipuli.



Sulata voi pinnoitetussa kattilassa (itse tein taas pannulla). Lisää risottoriisi ja kuullota.





Lisää joukkoon sipulisilppu ja herkkusienet.



Kaada sekaan kuumaa kana-/kasvislientä vähitellen. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Aikaa kuluu n. 15-20 minuuttia.



Mausta risotto parmesaanijuustoraasteella ja rouhitulla mustapippurilla.





Ripottele pinnalle runsaasti ruohosipulisilppua. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.

----

Ostoslista:

Champ suomalaisia herkkusieniä - 2,25 €
sipuli - 1,09 € / kg
Knorr kanaliemikuutio - 1,62 € / 12 kpl
Risella risottoriisi - 3,25 € / kg
Castelli Parmigiano Reggiano - 1,58 €
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
ruohosipuliruukku - 0,95 €

Yhteishinta: 6 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti