4.6.2010
Herkkusienirisotto
Edelleenkään en ole oppinut tykkäämään viinirisotoista, mutta tämä kuitenkin menee valmistustavaltaan ja koostumukseltaan mielestäni riittävän lähelle "oikeaa risottoa". Tästäkin voi halutessaan korvata osan nesteestä (n. 2 dl) kuivalla valkoviinillä. Alkuperäinen ohje: Pirkka.fi
1 rasia (200 g) herkkusieniä
1 sipuli
9 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
2 rkl voita
3 dl risottoriisiä
2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
mustapippurirouhetta
Pinnalle:
ruohosipulia
parmesaaniraastetta
Laita vesi ja kana-/kasvisliemikuutio kiehumaan.
Puhdista ja viipaloi herkkusienet.
Silppua sipuli.
Sulata voi pinnoitetussa kattilassa (itse tein taas pannulla). Lisää risottoriisi ja kuullota.
Lisää joukkoon sipulisilppu ja herkkusienet.
Kaada sekaan kuumaa kana-/kasvislientä vähitellen. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Aikaa kuluu n. 15-20 minuuttia.
Mausta risotto parmesaanijuustoraasteella ja rouhitulla mustapippurilla.
Ripottele pinnalle runsaasti ruohosipulisilppua. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.
----
Ostoslista:
Champ suomalaisia herkkusieniä - 2,25 €
sipuli - 1,09 € / kg
Knorr kanaliemikuutio - 1,62 € / 12 kpl
Risella risottoriisi - 3,25 € / kg
Castelli Parmigiano Reggiano - 1,58 €
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
ruohosipuliruukku - 0,95 €
Yhteishinta: 6 €
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti