22.6.2010

Marianne-juustokakku



Teinpä tällaisen kokeilun juustokakusta ilman pohjaa! :D Kakku on tällä kertaa myös vähälaktoosinen. Jälleen kokeiluihin innosti vieraiden erityistoiveet. Tarvetta vastaavalle on ollut aiemminkin, mutta kun ei vaan saa ikinä aikaiseksi. *nolo* Sokeripitoisuutensa vuoksi ei ehkä karppiin ruokavalioon niin mene, mutta tällä kertaa jo viljattomuus (ei siis gluteenittomuus) auttoi. Sokeri oli taas "oman maun mukaan", mutta täytteestä sen voi ainakin jättää kokonaan pois.

Epäilyksistäni huolimatta kakku toimi ilman pohjaa loistavasti! Leivinpaperin päälle tehtynä oli helppo siirtää pois vuoasta ja leikattaessakin lähti ihan hyvin paperista irti. Toisena päivänä kakku oli hieman kostunut ja pehmittänyt leivinpaperinkin, mutta syöminen onnistui edelleen ilman enempiä sotkuja :D

Vähän mun tekee tiukkaa kutsua juustokakuksi kakkua, jossa ei ole juustoa. Vaikka tää enemmän rahkakakku onkin niin juustokakut kai yleisesti kattaa kaikki tämän tyyppiset hyydytettävät kakut. Tämä resepti tarttui mukaani pakottavana leipomisen tarpeena Henskiksen hekumallisista herkuista jälleen <3 Ohje olikin tuttu jo Fazerin reseptivalikoimasta. Ja koska ohje tunnetaan nimellä "Marianne cheesecake", ehkä kykenen itsekin sen vielä juustokakuksi mieltämään.

Kakku toimi hyvin ja kaksikerroksisena näyttikin hyvältä ilman pohjaa, mutta jos tahtoo tähän pohjankin tehdä niin se tapahtuu samoin kuin yleisimmin muissakin hyydytettävissä juustokakuissa. Murskaa keksit (esim. Dominoita) ja sulata margariini, sekoita ne hyvin keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Itse käytin hieman pienempää (22cm) vuokaa kuin yleensä, jotta kakkuun sai pohjan puuttuessa hieman korkeutta.

Pohja:
(200g suklaakeksejä)
(50g voita)

Täyte:
2 dl kuohu-/vispikermaa
150 g Marianne crush -rouhetta
200 g maitorahkaa
5 liivatelehteä
0,5 dl vettä
(2 rkl sokeria)
(1 tl vaniljasokeria)

Kiille:
400 g marjoja (mansikoita ja/tai vadelmia)
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
1 dl punaista mehua (tai vettä)



Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.



Laita täytteen liivatteet kylmään veteen.



Vaahdota kerma.



Sekoita kermavaahtoon maitorahka ja Marianne -rouhe (sekä sokerit).





Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kiehuvaan veteen.



Sekoita liivateneste Marianne -vaahtoon.





Kaada täyte vuokaan (keksipohjan päälle).



Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia tai, kunnes rahkaseos on hyytynyt.




Valmista kiille. Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen.

Soseuta (joko tuoreet tai pakasteesta sulatetut) marjat ja sokeri.





Sekoita mehu (ellet käytä valmista mehua).



Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen.



Sekoita liivateneste marjasoseeseen.



Kaada hyytyneen täytteen päälle.



Hyydytä jääkaapissa useita tunteja tai yön yli.



Multa vietiin kamera sillä välin, kun kakku oli hyytymässä! Neljäsosa oli jäljellä kolmen syöjän jäljiltä, joten kai tää ihan hyvää sitten oli :D

----

Ostoslista:

Valio laktoositon vispikerma - 1,87 €
Marianne Crush - 2,11 €
Valio maitorahka, hyla - 1,43 € / 250 g
Meira liivatelehti - 1,29 € / 10 kpl
Rainbow mansikat - 1,87 € / 500 g
Pirkka sokeri - 0,89 € / kg
Fun Light Mansikka - 2,85 € / litra = 10 litraa

Yhteishinta: 8 €

11 kommenttia:

  1. Täysin asiaan liittymätön asia, mutta meillä on samanlainen jääkaappi! Ja siis että näytti hyvältä tuo marianne-"juusto"kakku, täytyy itsekin kokeilla!

    VastaaPoista
  2. :D Mun rakas jääkaappini <3 Ainoa uusittu asia meidän 80-luvun alun opiskelija-asunnon keittiössä :P

    VastaaPoista
  3. Kuin myös täysin aiheen vieretä: suloisen värisiä vispauskulhoja sinulla! :>

    VastaaPoista
  4. Oi, kiitos :D Ja mä kun just aioin ihan vaan blogia varten ostaa valkoisia kulhoja! Etenkin kakkuihin kiilteitä tehdessä tai muutenkin olis kiva, ettei kulho vääristäisi ainesten väriä.

    Ohi aiheen -kommentit on kanssa kivoja! :D

    VastaaPoista
  5. Ihanan värinen kiille! :> Ja kiva kuulla, että miten tuo pohjattomuuskin onnistui, voisin kokeilla tehdä tätä itsekin ehkä ilman pohjaa, kun kaveri jo vaati mua tekeen tätä kun tulee ensi kuussa käymään x) Ja on jättänyt nyt vehnän pois... ^^

    VastaaPoista
  6. Pohjattomuus onnistui tosiaan suht hyvin ja jollain juustoisen jämäkällä kakulla onnistuisi varmasti vielä paremmin. Mä en ainakaan tähän pohjaa kaivannutkaan, vaikka en millään ruokavaliolla itse olekaan :) Tuon paksun kiilteen ansiosta näytti ja maistui oikein pätevältä.

    VastaaPoista
  7. Kiva kuulla, että tykkäsit banaanipiiraista! Ne olivat mukavan makuisia myös mun mielestä. :)

    Marianne-täytteistä kakkua on pitänyt kokeilla jo ikuisuuden ajan, siitä lähtien kun ekan kerran näin ohjeen Crush-pussin kyljessä. Jostain syystä se on jäänyt. :/ Tää näyttää silti herkulliselta.

    VastaaPoista
  8. Banaanipiiraita meillä tehdään varmasti toistekin äkilliseen herkutteluhimoon :D

    Vaikka tää onkin enemmän rahkakakku kuin juustokakku niin tää oli kyllä silti tosi hyvää. Karkkikakut usein kätkee sen maun, mutta tää jopa maistui Mariannelle! Ja onhan tää hauskan karkkisen näköinenkin :D

    VastaaPoista
  9. Nappasin reseptin talteen. Syntymäpäivät lähestyvät ja vieraslistalla on yksi gluteeniton, enkä ole ikinä joutunut mitään gluteenitonta tekemään. Kiitos tästä!

    VastaaPoista
  10. Kiva, jos blogistani on hyötyä :)

    Kekseistäkin löytyy tosi hyvin nykyään myös gluteenittomia vaihtoehtoja, mutta helppo ja varma tapa on tosiaan jättää pohja kokonaan pois. Pohjattomuutta voi tosiaan soveltaa myös muihinkin juustokakkuihin. Joidenkin mielestä se pohja on juustokakussa oleellinen, mutta tääkin on ihan makuasia :)

    VastaaPoista
  11. Moi! Minkähän lainen tulisi jos laittaisi maitorahkan tilalle maustamatonta tuotejuustoa? :)

    VastaaPoista