22.5.2010

Kananuggetit ja currymajoneesi



No niin! :D Tätä ruokaa meillä on tehty jo muutamankin kerran sen jälkeen, kun tämän alkujaan kuvasin ja olen reseptiäkin lupaillut jo vähän joka suuntaan. Tekniikan ihmelapsi vaan onnistui aiemmin räjäyttämään kuvansa jossakin kameran ja tietokoneen välillä :P Mutta nyt vaiva palkitaan ja viimein saan tämänkin suht yksinkertaisen, mutta sitäkin maittavamman reseptin julki.

Tämä ihana resepti tuli vastaan, kun satuin Henskiksen blogiin etsiskellessäni majoneesiohjeita - alkuperäinen ohje on Nigellan Ritzy Chicken Nuggets. Toisen majoneesin tein jo aiemmin salaattikastikkeeksi ja nyt nuggettien seuraksi toinen versio Henskiksen ohjeella, kun sattui Hesen salaattikastikettakin kotona olemaan. Currymajoneesikokeilujen lisäksi meillä oli perunoille ja nuggeteille takuuhyvä valkosipulidippi, jonka olen aiemmin julkaissut blogissani täällä. Ja lisukkeena lohkoperunat tällä ohjeella.

Jos on tapana lukea ohjeet hieman huolimattomasti niin tässä kohtaa on hyvä huomioida, että tässä ohjeessa kanat laitetaan jogurttimarinadiin jo edellisenä päivänä :D Itse pidin nuggetteja marinoitumassa yön yli (n. 12 tuntia), alkuperäisessä ohjeessa annettu aika on max. 2 päivää. Mitään tarjouslapulla ostettuja päiväyskanoja tosiaan ei kannata tähän käyttää :P


Kananuggetit

500 g broilerin ohutleikkeitä/fileepihvejä tms. (esim. hunajamarinoitu)
2-3 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
100 g suolakeksejä



Kaada jogurtti kulhoon ja notkista sekoittamalla.





Leikkaa broileri nuggettimaisiksi paloiksi.



Kääntele broileripalat marinoitumaan jogurttiin.





Seuraavana päivänä:

Murskaa suolakeksit. (Menee hyvin vaikka pussissa tai ihan vaan käsin ripistelemällä. Itse käytin hieman enemmän kuin 100 grammaa keksejä.)



Kaada keksimurska laakealle astialle.



Valuta broileripaloista ylimääräiset jogurtit ja pyörittele ne kauttaaltaan keksinmuruissa.



Asettele nuggetit uunipellille ja paista 225 -asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.





Nauti dipin kanssa.




Currymajoneesi

2 dl majoneesia
1 tl curryjauhetta
1 tl chilijauhetta
0,5 dl Hesburgerin curry-paprikakastiketta



Hulauta ainekset kulhoon ja sekoita. Maistele ja säädä mittasuhteita tarvittaessa oman makusi mukaisiksi.






TAI

Currykastike

Omaan makuuni turhan mieto ja makea nuggeteille dipiksi, joten käytän jatkossakin lähinnä salaattikastikkeena :)

2 dl maustamatonta jogurttia
2 tl currya
2 tl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
0,5 tl pippuria



Ainekset kippoon ja sekaisin.






Valkosipulidippi

1 prk kermaviiliä
pari valkosipulin kynttä
1 rkl hunajaa
1 rkl sinappia

Sillä erolla aiempaan ohjeeseen, että tein tällä kertaa tämänkin dipin onnistuneesti partaäijään.


Edessä currymajoneesi, takana valkosipulidippi ja currykastike.



----

Ostoslista:

Rainbow hunajamarinoitu broilerin ohutleike - 3,99 €
Lindahls turkkilainen maustamaton jogurtti eli partaäijä - 2,96 € / kg
LU TUC Original - 2,54 € / 3x100g

Yhteishinta: 5,60 € / n. 20 kpl


Felix Kruunu majoneesi - 2,58 € / 340 g
curryjauhe - 1,19 € / 37 g
chilijauhe - 1,39 € / 37 g
Hesburger paprika-curry-kastike - 2,78 € /

Lindahls turkkilainen maustamaton jogurtti - 2,96 € / 1 kg
curryjauhe - 1,19 € / 37 g
Pirkka juokseva hunaja - 2,23 € / 250 g
sitruuna - 0,35 €
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g

Valio kermaviili - 0,70 €
valkosipuli - 1,15 € / 100 g
Pirkka juokseva hunaja - 2,23 € / 250 g
Turun sinappi - 1,77 € / 275 g

11 kommenttia:

  1. Hihii =D Nää on kyllä niiiiiiiiiiiiin hyviä ettei sanotuksi saa =D Ja nams miten montaa eri dippiä ja kastiketta olet tehnyt :)

    VastaaPoista
  2. Tää oli kyllä aivan mahtava löytö! <3 Ja dippejä täytyy tehdä aina vähän useampi, kun testailee uusia, kun ei voi etukäteen tietää, maittaako ne. Ja kyllähän ne maittoi. Tuota valkosipulidippiä meillä on nykyään melkein aina jääkaapissa valmiina, kun sitä tulee laitettua vähän kaikkeen mahdolliseen :D

    VastaaPoista
  3. Näitä täytyy kyllä kokeilla! Tein joskus nugetteja ihan friteeraamalla, mutta ne olivat aika työläitä ja loppujen lopuksi maku oli luokkaa "meh".

    Nox

    VastaaPoista
  4. Nää oli kyllä tosi helpot tehdä ja tosi hyvänmakuisetkin! Ehdottomasti suosittelen :)

    Mä olen pyhästi luvannut, että mä en itse ala edes yrittää friteeraamista tai mitään muutakaan yhtä vaarallista. Joskus olen katsellut jotain siemenillä pinnoitettuja (miten tää ei nyt ole oikea sana tähän..? xD ) nuggetteja, mutta kun mä en taas niistä niin välitä niin tää suolakeksiversio on aivan hävyttömän loistava keksintö.

    VastaaPoista
  5. Vihdoinkin. Tätä ohjetta mä oon ihan hetken täällä kytännyt :P

    VastaaPoista
  6. Noooo, pari viikkoo... tai muutama. Mietin jo, että olis ollut helpompi vaan kuvata koko paska uusiksi :P

    Mutta nyt kokeilet sitten! B)

    VastaaPoista
  7. Löysin blogin kun etsin pekoniherkkusienille "uuniohjeistusta" :) ihana toi Peppispagettivuoka ja nämä, pakko laittaa kokeiluun.

    Ite voisin vinkata tätä spagettilaatikkoa
    http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=444&rname=jauheliha-spagettivuoka ja myllyn parhaan canneloneja http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/paaruoat/pasta-_ja_makaroniruoat/laatikot_ja_paistokset/herkkucannellonit/

    Sekä hieman erilaista kaalilaatikkoa:
    Ohje:
    n. 1 - 1,5 kg kaalia + 2 sipulia
    Hauduta palasiksi silputtu kaali ja sipulit kattilassa (vettä muutama sentti pohjalla) noin tunnin verran.
    Kaada vesi pois ja kumoa kaalisipulit uunivuokaan.
    Lisää:
    400g paistettua jauhelihaa (tai muuta lihaa, tahi kokonaan ilman)
    1-2 prk smetanaa
    2 prk tomaattipyretta (Olen itse laittanut rainbown chili ja valkosipuli -tomaattimurskaa)
    2 isoa maustekurkkua
    paljon valkosipulia
    3 tl paprikajauhetta
    emmental-juustoraastetta sekaan, ja paistamisen loppuvaiheessa ripaus pinnalle

    Kaikki aineet vain sekaisin ja vuoka uuniin 200 C / 1h.

    VastaaPoista
  8. Kiitos vinkeistä! Uudet ruoat on aina tervetulleita :)

    Canneloneja mä en olekaan saanut vielä koskaan kokeiltua. Itselläkin olis niihin yksi ohje odottamassa kokeilua, mutta jotenkin se aina sitten jää.

    Kaalilaatikosta en ole oikein ikinä tykännyt, mutta "erilaista kaalilaatikkoa" voisin jopa kokeillakin! Nyt kun olen miehenkin saanut oppimaan kaalia syömään :D

    VastaaPoista
  9. Näyttää hyviltä eikä niin kovin epäterveellisiltä (no okei, keksit on vähän rasvassa uitettuja :D)! Kokeiluun ensi viikolla (vastahan mä olen kuukauden päivät tästäkin reseptistä tiennyt).

    VastaaPoista
  10. Kyllähän näitä ehtii testata ens viikollakin :D Mulla itselläni on pitkä lista kokeilua odottavia reseptejä enkä todennäköisesti tule niitä kaikkia testaamaan ikinä :P

    VastaaPoista
  11. Tähän asti mä olen ollut piilolukijana sun blogissa, testaillut monia reseptejä ja aina ovat onnistuneet (: Kiitos siis mahtavasta blogista! Kanakeitto on nykyään mun bravuuri, ja näitä kokeilin viime viikolla. Paprika Tuceilla päällystetyt olivat muuten meidän raadin mielestä parempia kuin tavan Tuceilla:D

    VastaaPoista