31.5.2010

Peppi Pitkätossun voimavuoka



Toinen toimiva spagettivuoka. Ohjeen tähän olen ottanut joskus vuosia sitten eräältä keskustelufoorumilta, joten alkuperäistä lähdettä en tälle tiedä. Monessa ruokablogissa tätä on kuitenkin tullut eri muunnoksilla vastaan, joten ilmeisesti maittaa myös muillekin kuin meille :D

Alkuperäinen ohje on kai kuudelle? En tiedä. Itse tehtiin taas ainoastaan puolikas annos, kun ei meillä sitä kukaan noin paljoa syö eikä meillä ole riittävän isoa vuokaakaan. Jostain syystä tuli vähän turhan kuivaa tällä kertaa, vaikka paistoinkin ainoastaan puoli tuntia. Yleensä tästä on tullut ihanan pehmeää ja mehevää. Eli vaikka nesteen määrä vaikuttaa suurelta niin se kyllä hyvin ruokaan häviää. Myöskään sulatejuuston kanssa ei kannata pihtailla B) Ihan ronskilla otteella saa kaikkea laittaa :)

400-800 g jauhelihaa
1 prk (400-500 g) tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 lihaliemikuutio
1 tl mustapippuria
1-2 tl grillausmaustetta
1-2 tl basilikaa, oreganoa tai pizzamaustetta
16-17 dl vettä
350 g pätkäspagettia
250 g sulatejuustoa



Laita vesi ja lihaliemikuutio kiehumaan.



Ruskista ja mausta jauheliha.



Lisää jauheliha ja tomaattimurska kiehuvaan veteen.



Odota, että vesi kiehuu taas kunnolla. Lisää pätkitty spagetti ja keitä noin 5 minuuttia.



Paloittele sulatejuusto ja lisää kattilaan. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut.





Kaada seos isoon uunivuokaan.



Paista 200 -asteessa noin 45 minuuttia. Vuoka on valmista, kun enin neste on hävinnyt.



----

Ostoslista:

nauta-sika jauheliha - 2,91 € / 0,419 kg
Rainbow tomaattimurska - 0,85 € / 500 g
Maggi lihaliemikuutio - 1,80 € / 16 kpl
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
grillausmauste - 1,42 € / 110 g
pizzamauste - 2,49 € / 32 g
Barilla täysjyväspagetti - 2,59 €
Koskenlaskija Voimakas - 2,67 €

Yhteishinta: 7,80 €

22 kommenttia:

  1. Tää voimavuoka on kyllä toooosi hyvvää! :D Varsinkin sen Koskenlaskija siellä seassa, nammm.

    Mä en oo varmaan ikinä ennen nähnyt/kuullut missään, että tomaatinkin voisi kääräistä pekoniin, oon varmaan niin mettässä syntyny O_o =D Mutta toi sulatejuusto-versio on namia, kannattaa ehottomasti kokeilla =) Toi sun kananmuna-pestoversio kuulostaa jänskältä :o

    VastaaPoista
  2. Meillä nykyään harvemmin enää edes syödään tavallista makaronilaatikkoa/spagettivuokaa vaan aina sinne on laitettava sekaan jotain juustoa :D

    Mä tuohon kananmunaversioon törmäsin ihan sattumalta, kun joskus innostuin pekonimunista ja googlettelin niistä eri versioita :) Hyviä on noi molemmat, mutta myös vähän turhan ruokaisia sen kananmunan takia :P - http://miumaumaukas.blogspot.com/search?q=pekonimunat

    Luulen tosiaan, että pakko testata tuota sun versiotasi! Ne kuulostaa enemmän herkulta :) Ja lopultahan pekoniin voi kääriä ihan mitä tahansa ;D

    VastaaPoista
  3. Itsekin olen tämän ohjeen bongannut sieltä samasta paikasta vuosia sitten, mutta en ole koskaan muistanut tehdä. Pitäisi kokeilla, koska arvelen tuon olevan huippuhyvää!

    VastaaPoista
  4. Suosittelen kyllä :) Mun makuuni tämä ei ehkä ole paras näistä spagetti+juusto-mätöistä, mutta muuten kaikin puolin oikein maittavaa.

    VastaaPoista
  5. Tätä täytyy kyllä kokeilla :). Herkullisen ja sopivan helpon kuuloinen.

    -Bohemian

    VastaaPoista
  6. On tosiaan myös helppo tehdä! :) Kunhan ei paista liian kuivaksi (kuten minä usein) niin tää on aivan loistava ruoka :D

    VastaaPoista
  7. Maistuuks toi juusto tässä kuinka voimakkaasti?

    VastaaPoista
  8. Ei ainakaan mun makuun juurikaan, siis maistu voimakkaasti. Etenkin, jos sekoittaa hyvin, ettei juustoa jää sekaan sattumiksi :) Itse heitettiin toi koko paketti juustoa puolikkaaseen annokseen niin sitten jo alkoi maistua B) Mutta makuasia kai tääkin.

    VastaaPoista
  9. Tätä kokeillaan vielä tällä viikolla, ostin ansiostasi elämäni ensimmäisen paketin "lastenkoskijaa". :D

    VastaaPoista
  10. Korjaan: tätä kokeillaan jo tänään kun näkyi muutkin ainekset vahingossa löytyvän kaapista. :D

    VastaaPoista
  11. Voi reps tuota lastenkoskijaa xD

    Toivottavasti tuli hyvää! :) Mulla tuo Koskenlaskija (etenkin perinteinen) on nykyään aivan ehdoton ruoanlaitossa sulatejuustona <3

    VastaaPoista
  12. Itse en sulatejuustoista sellaisinaan tykkää, joten en ole koskaan niitä ruokaan edes ajatellut laittaa. Mutta tämä toimii, tuli tosi hyvää! (Mitä nyt vähän spagetit ylikypseni, mutta mutta...) Nestettä tosin oli muutama desi liikaa meidän vuokaan nähde, ensi kerralla muistan sitten. :>

    VastaaPoista
  13. Hieno juttu, että tää kuitenkin sulle toimii, vaikka et sulatejuustosta muuten niin tykkääkään! :)

    Niin ja mä en vielä tänäkään päivänä kykene käsittämään millaiseen suurperhevuokaan tää pitäisi tehdä niin, että saisi järkevästi mahtumaan! Me tehdäänkin aina kahteen pienempään ;D Ilmeisesti pitäis hankkia joku isompi lasagnevuoka tai jotain.

    VastaaPoista
  14. Isoon Kokki lasagnevuokaan. Semmoinen tuli ostettua ja siihen mahtuisi vaikka vielä isompikin annos. :D

    VastaaPoista
  15. Se lasagnevuoka vois kyllä olla ihan aiheellinen hankinta. Mä en vaan tiedä, syödäänkö me niin paljon samaa ruokaa aina :D

    VastaaPoista
  16. Tommonen iso on kyllä tosi kätsä muutenkin, koska a) siinä on paljon pahjapinta-alaa ja b) teflon. :>

    Voi paistella vaikka vartaat tai pihvitkin siinä, paljon kätevämpi pestä kuin pelti ja kumminkin mahtuu hyvin.

    VastaaPoista
  17. Varsin hyviä huomioita B) Vielä kun keksis mistä sais sopivan suht edulliseen hintaan :)

    VastaaPoista
  18. Olen tehnyt sinun repseptin mukaan nyt 2 kertaa ja en millään kyllästy tähän ruokaan. Niin taivaallisen hyvää!! =)
    Ps. koskenlaskinjan tilalle olen kokeillut myös valkosipuli-sulatejuustoa ja sekin myös toimi! Nami nami =)

    VastaaPoista
  19. Tosi kiva, että on löytynyt mieleinen ruoka! :) Pitäiskin kokeilla tuota valkosipulia, kun itse olen niin jämähtänyt perussulatejuustoon ja Auraan :D

    VastaaPoista
  20. Olen tehnyt sun ohjeen mukaisesti jo 5 kertaa ja on ihan uskomaton resepti! Kuuluu jo mun TOP5-listaan :D Suosittelen kaikille!

    VastaaPoista
  21. Kivaa, että on löytynyt maittava resepti! :D Tää on kyllä tosi hyvä perusruoka :)

    VastaaPoista
  22. Sama henkilö täällä taas. Tänään meinaan jälleen kerran kokata tätä mahtavaa repseptiä! :)

    VastaaPoista