27.3.2010
Kolmen suklaan juustokakku
Hetki taas blogitaukoa tullut pidettyä terveydellisistä syistä (menemättä yksityiskohtiin, koska tämä on ruokablogi :D ) ja kohtahan jo kuukausikin vaihtuu. Uutta ruokaakaan ei ole nyt viikkoon tullut tehtyä, kun Kotihuora on ollut ruokavastaavana. Juustokakkuja kuitenkin tein jo viime viikonloppuna, kun meillä kävi vieraita pelailemassa lautapelejä. Tämän lisäksi tein appelsiinijuustokakkua, joka ei mua kuitenkaan erityisemmin sykähdyttänyt. Tämä kuitenkin oli riittävän hyvää päästäkseen blogiin asti - ja mitä muuta voikaan odottaa kolmella suklaalla? :D
Tämä on taas monesta eri ohjeesta muokattu ja itse muokkasin vielä kerran itselleni sopivaksi. Alkuperäisissä ohjeissa tähän oli vatkattu vielä erikseen munavaahto kananmunasta ja sokerista, mutta itse en näe tarvetta kananmunalle hyydytettävissä juustokakuissa, joten jätin sen surutta pois. Niinpä resepti hieman yksinkertaistui ja tästä tuli melko perinteinen suklaajuustokakku.
1 pötkö Domino -täytekeksejä
50 g leivontamargariinia
9 liivatelehteä
3 x 130 g (Panda) suklaata (valkosuklaa, maitosuklaa, tummasuklaa)
0,5 dl sokeria
5-6 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun margariinin kanssa tasaiseksi.
Peitä irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla ja tasoita keksiseos vuoan pohjalle.
Laita liivatteet kylmään veteen.
Vatkaa kerma (ja sokeri) kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata suklaat kolmessa kulhossa.
Jaa tuorejuusto tasan kolmeen osaan ja sekoita jokaiseen sulaan suklaaseen oma osansa.
Liuota liivatteet noin desiin kiehuvaa vettä.
Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen 1/3 liivatenesteestä suklaatuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Tee samoin myös muille suklaaseoksille.
Lisää 1/3 kermavaahdosta jokaiseen suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
Kaada täytteet vuokaan kerroksittain. Selkeiden raitojen aikaansaamiseksi kannattaa kakkua pitää kylmässä n. 5 minuuttia kerrosten lisäämisen välillä.
Laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.
----
Ostoslista:
Pirkka Daniela tumma täytekeksi - 1,96 € / 350 g
Sunnuntai leivontamargariini - 1,71 € / 500 g
Meira liivatelehti - 1,29 € / 10 kpl
Panda suklaat - 1,05 € x 3
Pirkka sokeri - 0,89 € / kg
Flora vispi - 0,69 € x 2
Philadelphia maustamaton tuorejuusto - 2,06 € x 2
Yhteishinta: 11 €
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Miksei täällä voi olla tykkää-nappia niinku facebookis. Mä tykkään tästä ja menee ehdottomasti kokeilulistalle.
VastaaPoistaHaha :D Mäkin tykkään. Missasit tän, kun et tullut viikonloppuna viimeks. Mutta ei se mitään, kyllä mä vielä joskus sullekin taas kokkailen B)
VastaaPoistaSiis tuo näyttää niin syötävän hyvältä! :D Oi että, täytyy joskus testata.
VastaaPoistaHyvää on! :D Itse vaan olen liian laiska tekemään kolmeen kertaan kaikkia työvaiheita ja usein tyydyn yhteen suklaaseen tuon Amerikkalaisen suklaajuustokakun muodossa :P
VastaaPoistaPisti vaan silmää että mistäköhän saa Flora vispiä noin halvalla eli 0,69 senttiä? Meidän lähikaupassa eli K-supermarketissa maksaa yli euron.
VastaaPoistaS-Marketista olen tuohon hintaan ostanut :)
VastaaPoistaMonen tuotteen kohdalla K-Marketit tuntuu olevan muutenkin kalliimpia, mutta meidän pikkuisessa lähi-K-kaupassakin tuo maksaa yli euron :P
Oi, M A H T A V A resepti ! <:
VastaaPoistaOn! Ja mitäpä muuta kolmella suklaalla voisi ollakaan :D
VastaaPoistaTyhmä kysymys, mutta mihin toi sokeri tulee? Teen kakkua tänään :)
VastaaPoistaEi, kun ihan hyvä kysymys! Alkuperäisessä ohjeessa sokeri vatkattiin kananmunan kanssa enkä nyt millään muista, missä vaikeessa itse sen lisäsin. Todennäköisesti mä olen itse unohtanut sokerin kokonaan tai sitten olen vatkannut sen tuonne kermaan :D
VastaaPoistatein ja aivan älyttömän hyvää <3 ooi oi.
VastaaPoistaTää on kyllä yks parhaita juustokakkuja! :)
VastaaPoistaKiitos ihanasta ohjeesta, lainailin ja linkitin alkuperän. En kyllä noin tasaisia kerroksia saanut kuin sinä! Mutta hyvää oli!
VastaaPoistaMakuhan se tärkein onkin! Ja mitä kävin vilkuilemassa niin oikein hyvältähän sunkin kerroksesi näyttivät! :)
VastaaPoistaHei,
VastaaPoistatein tätä kakkua juhliin ja vieraat tykkäsivät! Yksi juttu kuitenkin jäi minua kakun rakenteessa mietityttämään: se oli omaan makuuni rakenteeltaan melko kovaa, eikä noin mehevän näköistä kuin tuossa sinun kuvassasi. Voiko asiaan vaikuttaa se, että kakku tarjoiltiin vasta kolme päivää sen tekemisestä? Oletteko huomanneet rakenteen muuttuvan noinkin lyhyen ajan kuluessa?
Maku oli taivaallinen, mutta millä saisi rakenteesta löysemmän? Auttaisiko liivatteen tai tuorejuuston määrän vähentäminen?
kyselee kokematon kakuntekijä
Heips! :)
VastaaPoistaMä itse tykkään melko jämäköistä juustokakuista, mutta pehmeämmän lopputuloksen saa tosiaan liivatteen määrää vähentämällä :) Jos katsot isoa kuvaa mun valmiista kakustani niin siinä hyvin näkyy, että mulla lorahti eniten liivatenestettä alimpaan täytteeseen ja vähiten ylimpään, jolloin alin oli koostumukseltaan tasaisempi/kovempi.
Suklaajuustokakun hyydyttämiseen usein riittää pelkkä suklaa, mutta etenkin näin korkeissa kakuissa kannattaa ainakin vähän liivatettakin käyttää, jos haluaa varmuuden hyvästä leikattavuudesta.
Hyydytettävissä kakuissa jääkaappisäilytyksen tai pakastamisenkaan ei pitäisi juuri juustokakun koostumukseen vaikuttaa, mutta itse en mielelläni hyydytettäviä kakkuja kovin montaa päivää säilytäkään (ja syötyä ne usein jo tuleekin :D ). Suojaamattomana/ilman vuokaa juustokakun pinta saattaa muuttua pitkässä säilytyksessä hieman kumimaiseksi, mutta tällöinkin kakun pitäisi kyllä sisältä säilyttää koostumuksensa.
Okei, hetken mietittyäni totesin, että kyllä säilytysajallakin saattaa olla vaikutusta kakun koostumukseen :) Kun tosiaan parissa päivässä kakun pinta sitkistyy niin kolmessa päivässä vaikutus saattaa yltää jo syvemmällekin. Varmaksi en osaa sanoa, koska en itse ole tainnut koskaan noin pitkään juustokakkua jääkaapissa säilyttää vaan tarjoan vieraille aina seuraavana päivänä ja loput syön/pakastan.
VastaaPoistaTähän samaan yhteyteen vielä varoituksen sana, että kakkua ei ainakaan vuoassaan kannata kovin montaa päivää säilyttää, sillä joskus vuoasta saattaa irrota väriä/makua kakkuun!
Kiitos vastauksestasi! Ehkä se onkin tosiaan makukysymys, sillä olen tainnut tottua löysempiin juustokaakkuihin. Kokeilen seuraavalla kerralla vain 2 lehteä per kerros. Valmistin tämän kakun nimittäin niin, että annoin yhden kerroksen hyytyä yön yli ennen toisen kerroksen laittamista. Valkosuklaa (eli päälimmäinen) oli muistaakseni kuohkeampaa, joten säilytyksellä voi myös olla osansa tapahtuneessa.
VastaaPoistaJa hyvä kun sanoit tuosta vuoassa säilyttämisestä, toivottavasti ei mennyt vuoka ihan piloille o_O Kakussa en kyllä huomannut värimuutoksia tms.
ensi kerralla kokeneempi kakuntekijä :)
Toivottavasti saat koostumuksen kohdilleen! :)
VastaaPoistaJa kerrosten välillä kakun ei tarvitse tosiaan olla kylmässä kuin ihan viitisen minuuttia ja yhden kerroksen läpihyytyminenkin kestää vaan pari tuntia niin kannattaa testata sitä lyhyempää säilytysaikaakin :) Noin yleisesti paistettavat juustokakut vaan paranee ajan myötä, mutta hyydytettäville en kovin pitkiä säilytysaikoja suosittele.
Ja tuskin sun vuokasi tuosta kärsi, huoli pois! :) Yleisesti vaan mainitsin, kun muutaman kerran on tullut vastaan tapauksia, joissa vuoka on pilannut kakun. Tällöinkin tosin on tainnut kyseessä olla huono tai aivan uusi vuoka.
Tätä juustokakkua leivoin huomiseksi työpaikalleni. Vesi kielellä maukunautintoja odotellen... :P (Linkitin sinut myös blogiini)
VastaaPoistaKivaa, että linkitit ja toivottavasti kakku maittaa! :)
VastaaPoistaTätä on PAKKO koittaa myöhemmin. Herkullisen ja suussa sulavan näköistä! :)
VastaaPoistaJatkoa edelliseen että blogisi meni ehdottomasti kirjanmerkkeihin.
VastaaPoistaKiva juttu! :) Ja joo, tää onkin oikein kunnon "makeaa mahan täydeltä" -kakku :D
VastaaPoistaAh, tämä oli todella hyvää, tuli Pääsiäisenä tehtyä. Kiitos aivan ihanasta reseptistä! Vähän arvelutti kun en koskaan ole lätrännyt liivatelehtien kanssa, mutta hienostihan se onnistui. Ja raidatkin pysyi kuosissa, liivatelehtiä laitoin muutaman vähemmän kuin ohjeessa, ja oli sopivan mehevää. :))
VastaaPoistaKiva, että onnistui ja maittoi! :) Ei tää tosiaan vaikea kakku tehdä ole, kunhan vaan malttaa vähän keskittyä :D Liivatteiden määräkin on makuasia, joten hieno juttu, että sait kakusta mieleisesi!
VastaaPoistaTeinpäs minäkin tätä ohjetta apuna käyttäen vähän pienemmän version kakusta. Todella hyvää oli, vaikkakaan en saanut raidoituksesta ihan yhtä selkeää kuin sinulla.
VastaaPoistaMakuhan se ulkonäköä tärkeämpi onkin! :)
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistatuossa ohjeessa sanotaan että 5-6 dl kermaa mutta sinulla näyttäisi olevan vain 2 purkkia flora vispiä eli vain 4 dl eli montako desiä sitä kermaa pitäisi olla :) näyttää maukkaalta
VastaaPoistaYksi Flora vispi -purkki on 2,5 dl, eli 2 purkkia on just sen 5 desiä :)
VastaaPoistaPeriaatteessa tähän pitäisi laittaa 6 desiä (eli 2 dl / kerros), mutta se 2 purkkia vispiäkin riittää kyllä :)
ai, kiitos paljon :) aloitan juuri nyt tekemään :) nams, tulee varmasti hyvää
VastaaPoistaToivottavasti kakku täyttää odotukset! :)
VastaaPoistaHei, Kuinka monelle hengelle kakku on? (:
VastaaPoistaMä olen vähän huono arvioimaan kakkujen menekkiä, mutta sanoisin tästä riittävän 12:lle. Jos tarjolla on muutakin makeaa niin ehkä jopa useammalle :)
VastaaPoistaOkei, kiitos!
VastaaPoistaTää on aivan parasta :) Oon tehny useamman kerran, viimeseks eilen illalla siskolle töihin vietäväksi. Siskon työkaverit rakastuivat ja pyysi heti ohjetta :)
VastaaPoistaKakku on tosi makea, joten riittää usealla henkilölle kyllä, 12:llekin.
Todella hyvän näköinen kakku ja kivan selkeä ohje, kokemattomampikin leipuri ymmärtää. Hyvät kuvat ja kaikki, tarkkaa työtä sulla. Kiitos tästä ohjeesta, kokeilen varmasti jossain vaiheessa. :)
VastaaPoistajuliannee: :)
VastaaPoistaMau: Hieno juttu, että maittaa! Onhan tää kieltämättä vähän sellainen kakku, että tällä on helppo tehdä vaikutus :D
Ja kiva tietää, että kakusta tosiaan riittää noinkin monelle! Me kun yleensä syödään pienemmällä porukalla aina vähän isompia paloja :D
Anonyymi: Ehdottomasti kannattaa laittaa testiin, jos makeista suklaajutuista pitää :)
Heippa! Tätä leivottiin meillä ristiäisiin ja oli kovin tykätty kakku :)! Linkitin ohjeen blogiini osoitteeseen
VastaaPoistawww.kultahippu.blogspot.com
Kiva, että tykkäsitte! :)
VastaaPoistaootko tehny täytteen tuplana ku kakku näyttää niin korkealta? :) ku tässä mietiskelen kuinkakohan monta kakkua täytyisi tehdä 40 hlö:lle :D
VastaaPoistaIhan tuon annetun ohjeen mukaan tein. Melkein täyteen tuostakin jo mun 24 cm:n vuokani tulee :) Mä tekisin ehkä 3 kakkua 40:lle, mutta riippuu tietysti siitä mitä muuta on tarjolla kakun lisäksi ja kuinka makeannälkäisiä vieraat on :D
VastaaPoistaOn kyllä todella ihana resepti! Tein juuri kyseisen kakun ja pian onkin aika ottaa se tuolta jääkaapista. Kiitos mahtavasta reseptistä :)
VastaaPoistaMukavaa kuulla, että reseptistä tykätään! :)
VastaaPoistaMooro! Sulla on kiva blogi (:!Heei semmosta vaan että kuinkakohan nopeesti kakku hyytyy jääkaapissa, nimittäinen voisiko neljä tuntia riittää? (:
VastaaPoistaHeips ja kiitos! :) No, jos oikein kova kiire on kakku saada tarjolle niin uskoisin neljän tunnin riittävän näin suklaisen kakun hyydyttämiseen :) Mutta koostumus saattaa toki olla vielä hieman veltto.
VastaaPoistaMulla meni kerrosten rakenne jotenkin ihan pilalle! :( Harmi, ihana kakku muuten. :)
VastaaPoistaVoi harmi! :( Toivottavasti kakku maittoi muuten!
VastaaPoistaAion kokeilla tätä ohjetta perjantaina, kuolaan jo valmiiksi :-)
VastaaPoistaKiitän jo etukäteen selkeästä reseptistä, hyvistä vaihekuvista ja lisäpisteitä ostoslistasta ja hinta-arviosta!
Aloin fanittaa :-)
Kiitos, Froggy :) Jälkeenpäin huomasin, että tästäkin reseptistä puuttuu muutama vaihekuva, mutta toivottavasti näillä pärjää :)
VastaaPoistaToooooosi hyvä ohje kiitos siitä ;) oon tehny jo monta kertaa ja täytyy sanoa että parhaimpia juustokakkuja mitä olen tehny ja varmasti tulen tekemään tätä monet, monet kerrat, parhautta sanon minä :D
VastaaPoistaKiva blogi sulla muutenkin!!
Nam ;P
Kiitos kehuistasi! :) Kieltämättä tää on aina vaan ja edelleen yksi munkin juustokakkusuosikeistani :D
VastaaPoistaAion tehdä tätä jouluaaton jälkiruoaksi :) Näyttää (ja kommenttien perusteella myös maistuu) hyvältä, eli toivottavasti onnistun! Mikä oli kakunteossa haastavin vaihe? Olen sangen surkea minkäänlaisessa leipomisessa, eli olisi kiva tietää mikä tuotti siellä eniten ongelmaa...
VastaaPoistaEipä tässä kovin haastavia vaiheita ole, lähinnä vähän vaatii kärsivällisyyttä sekoitella useampi täyte :)
VastaaPoistaOikeastaan ainoa paikka epäonnistua on tuon liivatteen kanssa. Liivateneste jähmettyy hyvin nopeasti jouduttuaan kosketuksiin kylmän (mielellään huoneenlämpöisen) täytemassan kanssa ja huonolla tuurilla se saattaa kökkäröityä.
Ja suklaata sulatettaessa tietenkin pitää muistaa valita kuumennusta kestävät astiat sekä varoa kuumentamasta suklaata liikaa, jottei kipot sula tai suklaa pala - näitä itse pidän itsestäänselvyyksinä, mutta juuri näistä epäonnistumisesta aina välillä saan palautetta :D
Onnea leivontaan! Uskon, että onnistut! :)
Oli niiiin hyvää ja helppo tehdä :) kaikki meni ihan nappiin ja tuli todella näyttävän näköinen! vieraat tykkäsi todella paljon! kiitos ihanasta ohjeesta <3
VastaaPoistaIhana kuulla, että kaikki oli mennyt just nappiin ja vieraatkin antaneet kehunsa! :)
VastaaPoistaTein tätä lapsen synttärijuhlille ja sai ihan hurjasti kehuja! Tein ensin yhden testiversion ja sen jälkeen uskalsin tehdä juhliinkin. :-) "Parasta mitä olen ikinä syönyt", tuumasi ystäväni. :D Tein kakun torstaina illalla, juhlat oli lauantaina ja silloin maistui ihan tosihyvältä. Kiitos reseptistä! Korvasin muuten pohjan dominot suklaahippukekseillä ja tykkäsin.
VastaaPoistaTosi kiva kuulla! :) Tää on kyllä sellainen kakku, jolla on helppo tehdä vaikutus vieraisiin :D
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaNyt uusi yritys...Kiitos ihanasta reseptistä. Helppo ja inspiroiva ja aaah niin kaunis! mainitsin kakun omassa postauksessanikin. Jonka osoitteen yritin edelliseen kommenttiin laittaa mutta epäonnistuin. Mutta löytyy blogini tämän päivän kirjoituksesta
VastaaPoistaterveisin m
Kävinkin jo blogiasi katsomassa :) Kiva, kun tykkäsit kakusta niin, että linkitit blogiisikin! Tämä kakku tosiaan on kyllä koristelemattomanakin yksinkertaisen kaunis :)
PoistaMä kokeilin kerran ja sille tielleen jäin.
VastaaPoistaNyt valtavasti kehua saanut kaukku koristaa aina pöytää kun on juhlan aika :)
Loistavaa! Tämä on yksi myös mun luottoresepteistäni :)
PoistaHurjan hyvää tämä on, vaikka isotöinen. Naapurissa saatiin maistiaisia ja sitten tyttö tilasi itselleen synttärikakuksi. Laitoin linkin tänne blogipostauksestani. Kiitos siis ohjeesta!
VastaaPoistaKiva, kun linkitit :) On tämä tosiaan vaivansa arvoinen kakku :D
PoistaOi kun näyttää hyvältä!
VastaaPoistaVoisin kokeilla tehdä tätä 20-vuotis synttäreilleni. :) Alunperin oli tarkoitus tehdä pätkisjuustokakku, mutta tämä taitaa viedä voiton tällä kertaa.
Kiitos reseptistä.
Pätkiskakku on kyllä yks hyvä ikisuosikki myös, mutta eiköhän juhlan kunniaksi tosiaan voi heittäytyä kolmenkin suklaan vietäväksi ;)
PoistaTää näyttää ja kuulostaa niin hyvältä, että taidankin tehdä tytön ristiäisiin tälläisen kakun. Mitä luulet monelle hengelle tästä tulee? Ja pystyyköhän tämän pakastamaan, jos tekisin etukäteen ja sit vaan sulattaisin?
VastaaPoistaReseptin mukainen kakku riittää 12-16 hengelle :) Periaatteessa juustokakkuja voi pakastaa, mutta omasta mielestäni pakastimesta sulatettu juustokakku ei ole enää ollenkaan parhaimmillaan. Makuasia sekin kai :)
PoistaMoikka! Mulle tuli sellanen idea et voiskohan tätä yrittää tehä isoihin muffinssivuokiin vaikka vaan kahella suklaalla ja koristella sen pinnan jotenkin? Esim tekemällä kolmasosan reseptistä niin luulis että niitä pitäis saada ihan riittävä määrä.. Mitäs mieltä oot, voisko onnistua? :) Tää on yks mun oudoimpia ideoita, tätä se aikainen aamu teettää
VastaaPoistaTai siis 2/3 reseptistä jos poistaisi yhden suklaan :)
VastaaPoistaVoih! Mulle jäi jotakin liivate/suklaakökköjä kakkuun. Myöhemmin vasta huomasin kommenteista tuon että olis hyvä jos ainekset olisivat huoneenlämpöisiä, itselläni ainakin oli tuorejuusto suoraan jääkaapista. Nyt illalla jännityksellä maistamaan miltä ne kököt maistuu :) nooh ensi kerralla paremmin! Terkuin amatööri
VastaaPoistaTodella hyvä resepti, olen kolmisen kertaa tehnyt ja ainoa, mitä olen muuttanut on tuo liivatteen määrä, 7-8 riittää omaan makuun. :) Tein myös tämän ohjeen pohjalta valkosuklaakakun, johon laitoin metsämansikkaa päälle ja tuli taivaallista. Vaihdoin keksit vaaleisiin täytekekseihin. :)
VastaaPoistaHei, ehkä hölmö kysymys, mutta pitääkö noista kekseistä ottaa se täyte pois? :)
VastaaPoistaei tartte
PoistaTehtiin kaverin kanssa tätä, ostettiin yksi pötkö dominotäytekeksejä. Kuitenkaan keksit eivät riittäneet ja täytyi lähteä uudelleen kauppaan ostamaan lisää niitä. Johtuukohan tuo siitä, että Daniela-keksit ovat isompia vai mistä johtuu että ei sitten riittäneetkään..? JA miksi tuolla yhdessä kohti lukee domino-keksejä, vaikka käytit daniela-keksejä? No ei muuta kun uudelleen kauppaan...
VastaaPoistaHei, oiskohan tämä mahdollista toteuttaa niin, että vatkatun kerman ja tuorejuuston sekottais keskenään, sit lisäis liivatteen ja vasta tämän jälkeen jakaisi kolmeen eri sulatettuun suklaaseen tasaisesti? Näin liivatetta tulisi tasaisemmin jokaiseen raitaan. Ja todennäköisesti selviäisi vähemmällä liivatteella (tohon määrään luulis 6 riittävän jolloin koostumus ei olisi niin "tiivistä")
VastaaPoistat. harrastelija
jääkaapissa hyytymässä paraikaa:) tuskin malttais odottaa makuelämystä!! kiitos ohjeesta, joka oli erittäin selkeä ja hyvä!
VastaaPoistat. amatööri
6 liivatetta riitti hyvin mun kakulle kun yön yli oli kaapissa. Ehkä vieläkin hieman liian tykkyä mun makuun, mutta pitää samaan hengenvetoon todeta että mikään ei voi olla pahaa missä on kolme levyä suklaata!
VastaaPoistaGluteenittoman tarjottavankin tästä sai helposti mun muutti vain pohjakeksit ;)
voiko juustokakkua pakastaa? :)
VastaaPoistaNoniin,ainekset kaapissa ja illalla tekemään huomisille vieraille :-)
VastaaPoistaWautsi kun on herkullisen näköinen, vesi kielellä. Pakko joskus kokeilla!
VastaaPoistatosi herkullisen näkönen! :) äsken tuossa pyöräytin kaks tätä kakkua. Vielä koristelu ja huomena valmistujaisissa saa maistaa :P
VastaaPoistaHuomenna avomiehen synttäreillä saa herkutella !! Sain kerrokset todella hyvin tehtyä ja tuli tasaiset. Syynä varmasti se että pidin 15min pakkasessa kerrosten välillä, niin ehti hyytyä nopeasti! Aiemminkik tätä kakkua on meillä kokeiltu ja jo silloin oli taivaallista. Kiitos reseptistä jota oli helppo lukea!!
VastaaPoista-suski
HUIPPURESEPTI! Kiitos paljon. Tosi selkeästi selostettu. <3
VastaaPoistaTämä näyttää niin herkulliselle tuolla jääkaapissa!! :)
VastaaPoistaTää on tosiaan ihan huippu. Näitä jo monta tehty :) Kiitoksia julkaisijalle selkeistä ohjeista.
VastaaPoistaKiitos todella hyvästä reseptistä. Tein viime viikonoppuna tätä, kun luokseni tuli pari ystävää istumaan iltaa. Näyttävä tulos ja tosiaan periaatteessa työläyskin syntyi ainoastaan siitä, että sekoittelua oli niin monessa kulhossa. Sain raidat näkyviin juuri siten, että annoin kerrosten välillä kakun olla pakastimessa viitisen minuuttia. Kokeilukerran perusteella pystyn tekemään myös poikaystäväni valmistujaisiin tätä.
VastaaPoistaEhkä selvennykseksi reseptiin voisi laittaa, että käytetäänkö dominoista vain ne keksiosat vai myös keksien täyte. Itse en siis täytettä käyttänyt ja murskasin tehosekoittimella keksit. Muruseokseen sekoitin sulan margariinin. En tiedä, oliko tämä tarkoituksena, mutta onnistui kuitenkin. Kiitos!
-Jemmi
Ah, mikä resepti! Kakku on juuri hyytymässä jääkaapissa. Hieman arveluttaa että jääkö liivate kokkareiseksi kun niinkin on joskus käynyt... Katsotaan mitä tuleman pitää :) Kiitos vielä reseptistä!
VastaaPoistaOi, onpa herkullisen näköinen kakku! 18v synttärit lähestyy ja ajattelin tehdä tätä sinne makeaksi naposteltavaksi, kiitos huippuhyvästä ideasta! :)
VastaaPoistaNäyttää ihan superhyvältä! pitää kokeilla joku päivä :) juuri tälläisistä kakuista tykkään..:)
VastaaPoistakerran olen tällä ohjeella tällaista kakkua tehny ja voin sanoa että maistu joka ikiselle ei-niin-suklaan-ystävällekkään! oli aivan taivaallista! mutta yks ongelma siinä kakussa sitten ilmeni, tämä päällimmäinen kerros, valkosuklaa, jäädyttyi hieman nihkeän ja kumimaisen oloiseksi. olisko mitään hajua mistä johtui? kaikki aineet puolitin tasan kolmelle, eikä muuten muissa kerroksissa ollut mitään vikaa.
VastaaPoistatätä oli pakko nyt kysästä kun oon tätä taas tänään tekemässä, että välttyis samalta virheeltä :)
Onnistuukohan kakku kolmella liivatteella? Vai läsähtääköhän se
VastaaPoistameinasin tehdä kakun jouluksi. laitetaanko dominokekseistä myös täyte vai pelkät keksien "kannet"???
VastaaPoistaNäyttää niiiiin hyvältä, olen huomenna tekemässä tämän kaverilleni jolla on tyttöystävänsä kanssa vuosipäivä :) en malta odottaa minkälaisen reaktion tämä siinä suklaata rakastavassa ihmisessä tekee :)
VastaaPoistaIhan SAIRAAN hyvää! Kokeilin ekaa kertaa ja onnistui hyvin. Hävisi aikas nopiaa pöydästä :D
VastaaPoistamä kahdesti tehny ja tulee lättänä :/ kermavaahto lässähtää ku sekoitan seokseen. missähä vika et lättänä tulee :D
VastaaPoistamullakin tulee lättänä vaikka odotan et seos jäähtyy :( mutta nam hyvää oli
VastaaPoistaTästä ohjeesta olen tehnyt kahteen pienempään irtoreunaiseen vuokaan, ja on tullut aivan riittävän kokoisia kakkuja kaksi kappaletta, jos vieraaksi on tulossa vähän pienempi porukka. Toisen olen sitten pakastanut vuoassa ja on säilynyt aivan hyvin jonkin aikaa.
VastaaPoistaOlen käyttänyt maustamattoman tuorejuuston lisäksi toisen rasian appelsiinituorejuustoa joka antaa tosi pirteän maun pohjaan. Kannattaa kokeilla, meillä ainakin se todettiin raikkaamman maksuiseksi, kuin käyttämällä vain maustamatonta tuorejuustoa.
Ihana ohje! Voiko tuorejuuston korvata esim rahkalla? Raskaana oleville ei sais laittaa tuorejuustoa.
VastaaPoistaKakku jääkaapissa. Huomenna makustelemaan! :)
VastaaPoistaKiitos ohjeesta. Äsken tein jääkaappiin sunnuntain lasten synttäreille (sukulaiset kutsuttu). Päälimmäinen kerros ei ainakaan tasainen eikä keskimmäinen, kun valkosuklaakerrosta, kun valutin, niin tipahti vauhdilla enemmän kuin ajattelin.. XD
VastaaPoistaJa hyvää tuli! http://heidinhullutuksia.blogspot.fi/2014/09/kolmen-suklaan-juustokakku.html
PoistaTosi hyvää oli tein kakun 1 vuotis syntymäpäivä kakuksi ja tulee kyllä tehtyä vielä monesti tätä :)
VastaaPoistahei!
VastaaPoistakuinkahan korkea kakku on cm:ssä? sinun kakkusi kuvassa näyttää niin korkealta mutta kun vertailee muiden tekeleitä niin ei ollenkaan niin korkeita? :) olen tekemässä kakkua ristiäisiin ja mietin että pitääkö tuplata annokset että saa kakusta näyttävän :)
On tääkin blogi ku ei saa vastauksia kysymyksiin.
VastaaPoistaKiitos ohjeesta, testattu on ja tuli super hyvää ja mukavan näköinen, itsellä ainakin onnistui ongelmitta ja lässähtämättä :-)
VastaaPoistaLaitetaanko täytekeksit (pohjassa) kokonaan, vai pitääkö täyte poistaa?
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaEhdottamasti kokeilemisen arvoinen! :)
VastaaPoistaIhana ohje jonka mukaan olen leiponut kakun ( kylläkin gluteemittomin keksein)! Kiitos!
VastaaPoistaMoikka :)
VastaaPoistaOsaisitko sanoa millainen määrä liivatejauhetta korvaisi liivate levyt? Olen tällä hetkellä ulkomailla ja täällä en ole löytänyt muuta kuin liivatejauhetta.
Todella ihanan näköinen kakku, ihan pakko kokeilla!:)