1.3.2010

Juustoinen jauhelihakeitto

















Tämä keitto on aika samaa linjaa kuin aiempi kanakeittokin, mutta silti tarvitsin tämän tekemiseen googletetun reseptin, eli täältä :D Tää on tämmöinen nälkäruoka. Kun tarttee saada jotain nopeasti eikä viitsi kauheasti nähdä vaivaa. Tätä ja tuoretta ruisleipää <3

Alkuperäinen ohje on mun makuuni turhan suolainen ja mulle tuli vähän pussikeittofiilis tuota syödessä. Niinpä omaan ohjeeseen onkin melkeinpä tuplattu kaikki muu paitsi kasvisliemikuutioiden määrä ja nyt olen tyytyväinen lopputulokseen. Ihanan juustoinen peruskeitto. Itse kun en tykkää yhtään pakastepaprikasta niin laitan hemapan sijaan vaan maissia ja herneitä. Ja jokainen voi tietysti laittaa kasvikset oman makunsa mukaan.

Eikä mulla ole aavistustakaan miten spagetit mitataan deseinä! xD Itse pätkin spagetit melko väljästi, mutta eipä tähän varmaan jatkossa tule spagetteja mittailtua vaan räimitään nekin sekaan ihan fiilispohjalta. Enempi parempi.

1 iso sipuli
1,5 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
400 g jauhelihaa
3 dl pätkittyä spagettia
200 g pakastemaissia
200 g pakasteherneitä
250 g sulatejuustoa
nippu persiljaa


Laita kasvisliemikuutiot veteen ja kiehumaan.


Pilko sipuli.


Kun kasvisliemi kiehuu, lisää sinne sipulisilppu ja jauheliha. Keitä n. 5 minuuttia.


Lisää keittoon spagetti, pakasteet ja paloiteltu sulatejuusto. Sekoittele, kunnes keitto taas kiehuu ja juusto on sulanut. Keitä hiljalleen n. 10 minuuttia, kunnes spagetti on kypsää.

 




Silppua persilja ja lisää keiton joukkoon.

 


----

Ostoslista:

sipuli - 1,09 € / kg
Maggi kasvisliemikuutiot - 1,90 € / 16 kpl
Atria nauta-sika jauheliha - 2,19 €
Myllyn Paras täysjyväspagetti - 1,35 € / 500 g
Pirkka pakastemaissi - 0,52 €
Pirkka pakasteherne - 0,45 €
Koskenlaskija voimakas - 2,86 €
Pirkka persilja - 1,33 €

Yhteishinta:  7 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti