10.3.2010

Broilerivuoka



Jospa välillä taas ihan ruokaakin, ettei aivan herkkublogiksi lipsuta :D

Helppo perusohje vakituisiin ruokiimme taas Varsinainen sekametelisoppa -blogin Sopankeittäjältä lähtöisin :) Jälleen tosi hyvää ja helppoa eli sopii oikein hyvin tänne blogiinkin. Mun versioni eroaa alkuperäisestä ehkä ainesmäärien suhteen. Oma versio sopii paremmin meidän makuun ja uunivuokaan ;D Alkuperäinenkin ohje oli kuitenkin varsin loistava! Helin suosituksesta olen testannut tätä myös paprikan sijaan ananaksella sekä Aurajuustolla ja lupaan, että hyvää tulee niinkin, vaikka alla oleva ohje onkin suosikkini.

3 dl riisiä (pitkäjyväistä ja irtonaista)
400 g broilerin filesuikaleita (hunajamarinoitu)
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
2-3 paprikaa (punaista, keltaista ja vihreää)
1 prk smetanaa
1 prk ranskankermaa
(currya, mustapippurirouhetta, suolaa)
2 kpl kasvis- tai kanaliemikuutioita
150 g juustoraastetta (esim. Mozzarella)
oliiviöljyä



Pilko sipulit ja paprikat.





Keitä riisit kasvis- tai kanaliemessä.







Murskaa valkosipuli ja kuullota sipulit oliiviöljyssä.



Kypsennä paprikat kuullotettujen sipulien kanssa.



Paista broilerisuilaleet.





Kaada keitetty riisi, paprika-sipuliseos sekä broilerisuikaleet kulhoon. Lisää smetana ja ranskankerma. Sekoita kaikki ainekset keskenään.



Kaada seos öljyttyyn uunivuokaan.





Ripottele päälle juustoraaste.



Paista uunissa 175 asteessa noin puoli tuntia.



----

Ostoslista:

Uncle Ben's pitkäjyväinen riisiä - 2,80 € / kg
Pirkka hunajamarinoitu broilerin filesuikaleita - 4,48 €
Pirkka sipuli - 1,29 € / kg
Pirkka valkosipuli - 0,99 € / 100 g
Pirkka pakattu paprika - 1,69 €
Valio smetana - 1,38 €
Valio crème fraîche - 1,21 €
curry - 1,19 € / 37 g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
Knorr kanaliemikuutio - 1,62 € / 12 kpl
Oltermanni kermajuusto - 8,99 € / kg
Rainbow oliiviöljy - 2,86 € / 500 ml

Yhteishinta: 12 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti