8.10.2011

Soijarouhepihvit



Perjantain kasvisruoka!

Meinasi jo koko kasvisruokaviikko blogin osalta kaatua, kun meidän kamera hajosi sopivasti just nyt. Samoin netti pätkii oikein sujuvasti ja oli taas koko illankin poikki.

Mulla on nyt kuitenkin pari vanhaa piirakkareseptiä julkaisua odottamassa niin, että päätin kuitenkin vielä yrittää blogiviikkoa niillä tarvittaessa pelastaa ellen uutta kameraa pian käsiini saa. Näitä soijarouhepihvejä syötiin siis perjantaina ja kaveriksi näille tein torstain quesadilloista jääneestä salsakastikkeesta ja ranskankermasta kastikkeen. Näistä nyt annoskuva jäi puuttumaan, mutta palaan lisäämään sen heti, kunhan taas kamera saadaan!

Vaan onpa hankalaa löytää hyvää reseptiä just silloin, kun sitä tarvitsis! Yhtään aiemmin kiinnostavaksi katsomaani reseptiä en onnistunut löytämään ja kaikissa löytämissäni tuntui olevan jotain vikaa :P

Tartuin nyt kuitenkin yhteen reseptiin, joka löytyi Pikku Leijona ja puoli valtakuntaa -blogista. Ei tämäkään mitenkään erityisesti säväyttänyt, mutta otin tämän testiin, koska a) juustoa ja b) uunissa.

Okei... kevätsipulin vaihdoin punasipuliin ja jauhelihamausteen pihvimausteeseen. Mutta olivat tosi helppoja tehdä ja oikein hyvänmakuisiakin! Nää olivat mun elämäni ensimmäiset soijarouhepihvit ja näin onnistuneen kokeilun jälkeen teen pihvejä taatusti toistekin! :)

3 dl soijarouhetta
1,5 dl vettä
0,5 prk Creme Bonjour Cuisine pippurisekoitusta
1 kananmuna
n. 1 dl juustoraastetta
puolikas punasipuli
n. 2 tl pihvimaustetta

Paistaminen 200 astetta n. 25 minuuttia.



Turvota soijarouhe vedessä ja sekoita hyvin.





Hienonna sillä välin punasipuli mahdollisimman hienoksi.



Lisää ja sekoita muut ainekset turvonneen rouheen joukkoon.





Tee taikinasta pihvejä uunipellille.



Paista pihvejä 200 asteessa noin 25 minuuttia.



----

Ostoslista:

Soyappétit vaalea soijarouhe - 2,97 € / 500 g
Creme Bonjour Cuisine pippurisekoitus - 2,37 € / 2,5 dl
Rainbow kananmunat - 1,49 € / 10 kpl
Rainbow kermajuusto - 5,99 € / kg
punasipuli - 0,29 € (1,29 €/kg)
Meira pihvimauste - 0,95 € / 35 g


Yhteishinta: 2,40 € / 8 kpl

6 kommenttia:

  1. Heh, FB:n suomalaiset ruokablogit -sivuston kautta tulin katsomaan millaiset soijarouhepihvit olet tehnyt ja kas, oletkin ottanut osviittaa omasta blogistani :) Kiinnostuin ihan sillä kun haluaa uusia vinkkejä miten tututkin ruokajutut voi tehdä.. Mutta kiva homma että pihvit onnistui ja että innostuit näitä tekemään tulevaisuudessakin. Soijarouheesta saa kyllä hyvää ja ennen kaikkea halavalla :)

    VastaaPoista
  2. Haha, no musta ei nyt sitten sulle apua ollut :D Mulle tuo soijarouhe tosiaan on melko uusi tuttavuus vielä, joten siitä toivottavasti tulee kokkailtua monenlaista vielä jatkossakin :)

    VastaaPoista
  3. Nonni, näitä pitää tehdä kun sisko tulee kylään (on meinaan lakto-ovo-vege)! :) Lisää kasvisruokia ehdottomasti blogiisi! Myös sellaisiakin mitä ihan kunnon vegetaristi voi syödä (eli lihan lisäksi ei saa käyttää maitoa eikä kananmunia, eikä kalaa).

    VastaaPoista
  4. Kasvisruokia taatusti tulee blogiin jatkossakin, kun nyt olen niistä innostunut :D Täysin vegaanista ruokaa en vielä kauheasti osaa tehdä, mutta eiköhän niitäkin reseptejä aina joskus löydy :)

    VastaaPoista
  5. Kuullostaa hyvin pieneltä tuo vesimäärä, jolla soijarouhe turvotetaan. Muuten kyllä ihanan superjuustoisen oloinen pihvi. =) Pitänee juustohirmuna kokeilla.

    VastaaPoista
  6. Juusto on aina ruoassa plussaa! :D Tuo vesimääräkin tuntui hyvin riittävän rouheet turvottamaan ja pihvit pysyivät tosi hyvin koossa, kun rouhetta ei turvotettu aivan mössöksi :) Tuosta ruoanlaittofraîchestahan pihvitaikina saa vielä hieman kosteutta lisää.

    VastaaPoista