6.5.2010

Broilerisalaatti ja kaksi hedelmäistä kastiketta



Kana-fetasalaatti ja pari salaattikastikekokeilua :D Kaipasin vaihtelua ainaiselle currymajoneesille ja valmiille salaattikastikkeille, jolloin muistin tämän Sopankeittäjän ananasmurskakastikkeen. Banaanikastikkeesta en enää muista mistä olen löytänyt, mutta muussattu banaani kuulosti hämmentävän kiehtovalta salaattikastikkeeseen yhdistettynä. Eli tällaiseen kokeiluun lopulta päädyin.

Banaani tuntuu salaattikastikkeessa just niin omituiselta kuin kuulostaakin, mutta jollain kieroutuneella tavalla sopi aivan loistavasti. Mun makuuni iski siis täysin, kun taas Kotihuora ei sitä suostunut syömään. Kotihuora onneksi löysikin suosikkinsa tuosta ananasmurskakastikkeesta, joka taas ei mulle niinkään maittanut. Ihan hauskoja kastikkeita kuitenkin molemmat!

Salaattiin jokainen voi valita ainekset omien mieltymystensä mukaan. Tämä perussalaatti on tehty siis lähinnä kastikkeille pohjaksi, mutta kokeilujen mennessä metsään (ei kai kenellekään niin käy? :D ), maittaa varsin hyvin ilman kastikkeitakin.

Kana-fetasalaatti

300-400 g maustamatonta broilerin rintafilettä
grillausmaustetta
1 kerä jäävuorisalaattia
1 (n. 200 g) tuorekurkku
1 rasia (200 g) kirsikkatomaatteja
200 g fetaa tai salaattijuustoa



Paloittele broileri.



Paista broileripalat. Mausta kypsä broileri grillausmausteella. Anna jäähtyä ennen salaattiin lisäämistä.



Kuutioi kurkku.



Halkaise kirsikkatomaatit.



Pilko salaatti.



Kokoa salaatti tarjoilulautaselle joko kerroksittain tai sekoita ainekset salaattikulhoon.










Ananas-tuorejuustokastike

200 g taco-tuorejuustoa (myös chili-paprika tai muut vastaavat käyvät)
1 prk ananasmurskaa

(Itse tein vaan puolikkaan annoksen.)



Valuta ananaksesta enimmät nesteet lasiin.



Sekoita ananasmurska ja tuorejuusto keskenään. Lisää tarvittaessa ananasmehua kastikkeen notkistamiseksi.





Tarjoile joko erillisessä kulhossa tai tiputtelemalla valmiin salaattiannoksen päälle.





Banaani-kermaviilikastike

1 prk kermaviiliä
1 banaani
1 tl currya
1 rkl sitruunamehua
(2 tl sokeria)
0,5 tl mustapippuria



Muussaa banaani.



Sekoita kaikki ainekset keskenään. (Itse jätin sokerin kokonaan pois, sillä mielestäni banaani itsessään antoi jo riittävästi makeutta kastikkeeseen.)





Laita kylmään pariksi tunniksi tai vähintään siksi aikaa, kun valmistat salaatin. Tarjoile kanasalaatin lisukkeena.



----

Ostoslista:

Rainbow broilerin ohutleike - 3,99 € / 430 g
grillausmauste - 1,42 € / 110 g
jäävuorisalaatti - 0,78 € / 347 g
tuorekurkku - 0,62 € / 390 g
Ilttulan Puutarha Oy punaisia suomalaisia kirsikkatomaatteja - 2,39 € / 250 g
Arla Apetina Classic - 2,34 €

Yhteishinta: 9,90 €

Creme Bonjour Taco tuorejuusto - 1,33 € / 100 g x 2
Del Monte ananasmurska - 0,69 €

Yhteishinta: 3,35 €

Valio kermaviili - 0,70 €
banaani - 1,16 € / 3 kpl
curryjauhe - 1,19 € / 37 g
sitruuna - 0,35 €
(Pirkka sokeri - 0,89 € / kg)
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g

Yhteishinta: 1,40 €

8 kommenttia:

  1. Voi apua!! Tää näyttää ihan jumalaisen hyvältä! Tätä on pakko kokeilla joskus! :D Toi ananas-tacotuorejuustokastike veis multa varmaan kielen mennessään... Kuola vaan valuu pelkästä ajatuksesta :D

    Noista hakusanoista, niin oon kyllä ihan ihmeissäni miten niin moni löytääkin blogiini noilla kanaisilla hakusanoilla.. Nytkin tän vuoden puolella TOP3 tällä hetkellä on:
    kanapasta 2467
    kanakastike 594
    kanapiirakka 291

    Ihan huikea luku tuon kanapastan kohdalla O__O Googlessa on varmaan joku virhe, kun se näkyy tyrkyttävän mun ohjetta ensimmäisten joukossa :DD Jännä muuten googletella ite noilla sanoilla ja kattoo missä vaiheessa se oma blogi tulee näkyviin. Mitä "tilastosivustoa" muuten käytät? Tuolla Vuodatuksessa on omat tilastonsa ja sitten mulla on käytössä vielä Statcounter. Kunnon kytsimistä :D Pitää muuten katella tarkemmin noita sun juustokakkuja... Tekis hirveästi mieli tehä taas joku juustis, mutta niitä syöjiä ei vaan ikävä kyllä ole kovin montaa.. Eli pahimmassa tapauksessa vain minä ;< Kun mies ei niin tuosta makeasta välitä, huoh :/

    VastaaPoista
  2. Ainakaan vaikeudella ei ole tuota ananaskastiketta pilattu! :D Vaikka ei mun makuuni niin erityistä herkkua ollutkaan niin kiva kokeilu silti :)

    Ja juustokakut, mun heikkouteni. Mä koitan nyt pinnistellä hetken tekemättä yhtään juustokakkua, että sais välillä kokeiltua jotain muutakin. Osa juustokakuista toimii hyvin myös pakastettunakin ;) Ei sillä, että meillä ikinä pakastettavaksi asti kakkua jäisi :P

    Bloggerilla ei taida olla omaa seurantasysteemiä, mutta mä kyttään kävijöitäni tuon AFS:n kautta, jonka mainos mulla on tuossa reunassa lukijoiden yläpuolella. Olis kyllä kiva, jos vois seurata tarkemmin myös blogin sisäistä liikennettä :/ Mutta ylipäätään olen yllättynyt siitä, miten paljon kävijöitä tännekin löytää.

    Mäkään en käsitä, millä perustein Google on saanut mun kaalikeitto-ohjeeni ensimmäisten hakutulosten joukkoon :P Samoin joskus Googlen kautta blogiin löytää ihmisiä aivan käsittämättömillä hakusanoilla! Sellaisilla sanoilla, joita en itse mielestäni ole edes käyttänyt xD

    VastaaPoista
  3. Kokeilin tuota ananas-tacojuttua eilen ja voi kun oli hyvvää! :P

    VastaaPoista
  4. Mekin itseasiassa syötiin tätä taas tänään! :D Sillä erotuksella, että tomaatin sijaan laitettiin salaattiin punasipulia ja Aurajuustoa.

    Kotihuora ei enää yhtään muistanut, mitä kastikkeita me tämän kanssa ollaan syöty xD Valmiin taco-kastikkeen nähtyään ja maistettuaan oli ihanan ilahtunut ilme, että "ai, tää on tätä!" :D Että mukavaa, jos maistuu muillekin :)

    VastaaPoista
  5. Hihii :D Joo on kyllä niin namia toi kastike, ootko itse sen kehittänyt?
    Punasipulia olis muuten itekin tehnyt mieli laittaa omaan salaattiin mukaan, mutta sitä en sitten muistanutkaan ostaa :< No seuraavalla kerralla sitten :)

    VastaaPoista
  6. En ole itse kehittänyt, ei mulla riitä luovuus :D Idea on alkujaan erään nettitutun, joka ruokaa harrastaa enemmänkin ja, jolla on paljon mielettömän hyviä reseptejä. Odottelen, että hänkin saa oman bloginsa julki niin saan tarkan lähteen noin puoleen mun ruoistani ;D

    Mulle käy jostain syystä punasipulin kanssa _aina_ niin, että me sitä kyllä ostetaan, mutta ikinä en muista sitä ruokaan laittaa :P Käy mulle useinkin noin muutenkin, mutta punasipulille jostain syystä aina.

    VastaaPoista
  7. Jee, nyt löyty kanasalaatti+kastike, jota kaikki suostuvat syömään! Linkitin sut blogiini, toivottavasti se käy..

    VastaaPoista
  8. Mukavaa kuulla olleensa hyödyksi! :D Linkittäminen sopii. Kiitos, kun kerroit linkittäneesi :)

    VastaaPoista